Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.05.2022

Σε ύπαρξη ενός πιθανού τρίτου πακέτου για την Ελλάδα αναφέρεται η Monde

Εάν αυτό συμβεί θα είναι ένα εξ ολοκλήρου νέο πακέτο βοήθειας.
Σε ύπαρξη ενός πιθανού τρίτου πακέτου για την Ελλάδα αναφέρεται η Monde

Σε άρθρο της στη Le Monde, με τίτλο «Η ιδέα για ένα τρίτο σχέδιο βοήθειας στην Αθήνα, κερδίζει έδαφος», η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες Σεσίλ Ντικουτριέ γράφει, μεταξύ άλλων, ότι «με αυτούς τους ρυθμούς, εάν δεν υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία στα μέσα Μαΐου, οι Ευρωπαίοι, θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να περάσουν κατ’ευθείαν στη διαπραγμάτευση ενός τρίτου σχεδίου βοήθειας, χωρίς να έχει ξεκάθαρα ολοκληρωθεί το δεύτερο. Το σενάριο αυτό δεν είναι ακόμα στο τραπέζι, αλλά είναι ήδη σε μια γωνιά του μυαλού πολλών Ευρωπαίων ιθυνόντων». 

Όπως διαφαίνεται μέσα από το κείμενό της, καμία άλλη προθεσμία, εκτός από αυτή του τέλους Ιουνίου, δεν θεωρείται σημαντική από τους Ευρωπαίους οι οποίοι, κατά την άποψη της Ντικουτριέ, δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για την πληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ (800 εκατ.), αλλά θεωρούν ότι η σημαντική ημερομηνία πληρωμής δόσης είναι η 20η Ιουλίου, κατά την οποία θα επιστραφούν 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ και η περίπτωση μη καταβολής της θα μπορούσε να σημάνει τη χρεοκοπία της Ελλάδας. 

 Όπως τονίζει, μία τέτοια περίπτωση ενός τρίτου εναλλακτικού σχεδίου συνάδει, άλλωστε, και με αυτό που επιζητούσε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης, όταν μιλούσαν για ένα δάνειο – συμφωνία «γέφυρα» το οποίο θα τους επέτρεπε να κρατήσουν «ζωντανή» τη χώρα μέχρι να υπάρξει μία οριστική συμφωνία για το μέλλον της Ελλάδας.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.