Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
05.07.2022

New York Times: «Υπάρχει νεκρός πρόσφυγας στον Έβρο»

Παράλληλα αποκαλύπτουν μια μυστική αποθήκη κοντά στο χωριό Πόρος στο οποίο κρατούνται όσοι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.
New York Times: «Υπάρχει νεκρός πρόσφυγας στον Έβρο»

Σε ρεπορτάζ για την κρίση ανάμεσα στα ελληνοτουρικικά σύνορα αναφέρεται  η ύπαρξη νεκρού πρόσφυγα στον Έβρο. Πρόκειται για τον 22χρονο Μοχάμεντ Αλ Άραμπ από τη Συρία που όπως έχει γίνει ήδη γνωστό έπεσε νεκρός αφού πέρασε τα ελληνικά σύνορα στις 2 Μαρτίου του 2020.

Την ύπαρξη του νεκρού έχει αρνηθεί επανειλημμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λέγοντας πώς είναι fake news

Σύμφωνα με τους New York Times, o Αλ Άραμπ πέρασε τα ελληνοτουρικικά σύνορα μαζί με έναν φίλο του και μόλις αντίκρισαν τις ελληνικές δυνάμεις τους δήλωσαν ότι έρχονται ειρηνικά. Λίγο αργότερα βρέθηκε πυροβολημένος. Τη συνέχεια την έχετε δει στο βίντεο που έχουν βγάλει στη δημοσιότητα η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture

The Killing of Muhammad al-Arab from Forensic Architecture on Vimeo.

Στο ρεπορτάζ γράφεται πως την δολοφονία του Αλ Άραμπ επιβεβαιώνουν πολλοί μάρτυρες που ήταν στην περιοχή. 

Πέρα από αυτό στο ρεπορτάζ των Matina Stevis-GridneffPatrick KingsleyHaley Willis and We Are Like Animals’: Inside Greece’s Secret Site for Migrants

Εικόνες ντροπής για τη χώρα όμως είναι και τα βίντεο που δημοσιεύονται από βάρκα του ελληνικού λιμενικού που φαίνεται ξεκάθαρα να προσπαθεί να βουλιάξει βάρκα με ανθρώπους στ΄ ανοιχτά της Κω. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.