Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.10.2023

Νέα τιμολογιακή πολιτική στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Η τιμή του εισιτηρίου θα καθορίζεται με βάση τα διανυόμενα χιλιόμετρα και το ωράριο μεταφοράς. Τι δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.
Νέα τιμολογιακή πολιτική στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική για τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανακοίνωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Το Υπουργείο μελετά τη δυνατότητα εφαρμογής ζωνών στα εισιτήρια, ενώ εξετάζεται να συνυπολογίζεται στη τελική τιμή του κομίστρου η απόσταση που διανύει ο επιβάτης, καθώς και η ώρα που το χρησιμοποιεί (πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ).

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε, σχετικά με το θέμα της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί τώρα (ενδεχόμενη αύξηση) γιατί έχουν εκδοθεί εισιτήρια, έχουν πουληθεί σε πολίτες και σε ιδιώτες και για να εκδοθούν τα νέα εισιτήρια υπάρχουν διαδικασίες που χρειάζονται αρκετούς μήνες.

Σημείωσε πάντως πως «πρέπει να γίνει μια αναθεώρηση στον τρόπο που τιμολογούνται τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες».

«Πρώτα θα καλύψουμε τους άνεργους ώστε να μπορούν να έχουν ελεύθερη διακίνηση, είναι νόμος που ήδη έχει ψηφιστεί και αυτή τη στιγμή τρέχουμε για την εφαρμογή του και στη συνέχεια θα δούμε ποιες ζώνες θα επιβαρυνθούν περισσότερο και ποιες θα επωφεληθούν», ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατό στη ζώνη 5 με 7 και μισή το πρωί που μετακινούνται οι εργαζόμενοι – δεν πηγαίνει κανείς βόλτα εκείνη την ώρα – να έχεις την ίδια τιμή εισιτηρίου με το μεσημέρι και το απόγευμα,

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.