Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.12.2022

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ψάχνει τους νέους ενοίκους της

Στόχος να γίνει το σημείο σύνδεσης μεταξύ όλων των κατοίκων της περιοχής και παράλληλα ένα ενδιαφέρον και καινοτόμο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, που θα προσελκύει επισκέπτες από όλη την Αθήνα, την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ψάχνει τους νέους ενοίκους της

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ομάδες ή άτομα που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης ως εμπορική στέγη συμμετέχοντας στην αναβίωση του ιστορικού κτιρίου. Επιχειρήσεις και οργανισμοί που είτε δραστηριοποιούνται ήδη, είτε είναι υπό σύσταση, είτε βρίσκονται σε στάδιο επέκτασης του κύκλου εργασιών τους και θέλουν να είναι οι “κάτοικοι” της Δημοτικής Αγοράς για τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη χρήση των έξι καταστημάτων της Αγοράς, αποτελώντας την καρδιά του εμπορικού πυλώνα του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Δεκτές γίνονται προτάσεις που αφορούν καταστήματα εμπορικής δραστηριότητας με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον διασφαλίζοντας παράλληλα ένα  βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης – επιχειρήσεις που συνδυάζουν κλασικές επιχειρηματικές ενέργειες με μια πρόταση κοινωνικής καινοτομίας. Η ανοιχτή πρόσκληση διέπεται από τις αρχές που προκύπτουν από τη σύμβαση παραχώρησης της ΔΑΚ από το Δήμο στο Impact Hub Athens.

Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης θα αποτελέσει το όχημα που θα επανεκκινήσει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, με απόλυτο σεβασμό στην πολυχρωμία της γειτονιάς και τη μεγάλη παράδοσή της και κυρίως, με τη συμμετοχή των κατοίκων.

Για την περαιτέρω ανάπτυξη και υποστήριξη επιχειρηματικών πρακτικών και πρωτοβουλιών που θα στεγαστούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το Impact Hub Athens εξασφάλισε τη συνέργεια του The People’s Trust. Ο εν λόγω οργανισμός θα χορηγήσει κεφάλαιο εκκίνησης ύψους 5.000€ σε κάθε νέο ένοικο και επιπλέον δυνατότητα μικροχρηματοδότησης για ποσά έως και 5.000€. Το The People’s Trust, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες  μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας υποστήριξη επιχειρηματικής ανάπτυξης και μικροχρηματοδότησης  μέχρι το συνολικό ποσό των €10.000.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Μετρήσιμοι παράμετροι συμβατότητας:

  • Βιωσιμότητα της δράσης – δυνατότητα συνέχειας με σαφή μελέτη περίπτωσης της επιχειρηματικής δράσης και του επιχειρηματικού μοντέλου
  • Θετικός κοινωνικός αντίκτυπος των αναμενόμενων αποτελεσμάτων
  • Ομάδα – συνοχή ομάδας, σαφές οργανόγραμμα, ιστορικό δράσεων
  • Καινοτομία της δράσης, είτε στη μεθοδολογία υλοποίησης είτε στο τελικό αποτέλεσμα
  • Συνεργασία με άλλες οργανώσεις ή φορείς
  • Συνάφεια με τους θεματικούς στόχους της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης (όπως αυτές αποτυπώθηκαν από τη δημόσια διαβούλευση)
  • Ισχυρή βαρύτητα στην τελική απόφαση έχει το επιχειρηματικό μοντέλο και πλάνο της έκαστης επιχείρησης, σε συνδυασμό με την τελική σύνθεση συγκατοίκησης που θα προκύψει από τις αιτούμενες επιχειρήσεις

ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων αποτελείται από εκπροσώπους του Impact Hub Athens, την Αντιδήμαρχο Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας Αμαλία Ζέπου, την Πρόεδρο του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος του δήμου Αθηναίων Ελένη Ζωντήρου και τον Γενικό Διευθυντή του The People’s Trust ειδικό σε θέματα μικρο-χρηματοδότησης και ανάπτυξης επιχειρήσεων Paul Kidner. Οι επικρατέστερες προτάσεις θα προσκληθούν και για μία δια ζώσης συνάντηση – συνέντευξη με την επιτροπή.

INFO
Πληροφορίες για τις παροχές, τους όρους και τις προϋποθέσεις εδώ: https://goo.gl/MtX5Ky
Δείτε τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης εδώ: https://goo.gl/tTVyms
Προθεσμία Υποβολής: Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, ώρα 23:59
Η σελίδα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης στο Facebook: www.facebook.com/agorakypselis/
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.