Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.05.2022

Με άμεση αλλαγή στο νομοσχέδιο σπεύδει ο Κοντονής να αποτρέψει το Grexit

Τροποποιήσεις στον νέο αθλητικό νόμο προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού. - Tι λένε οι AN.EΛ. για τη στάση του κ. Κοντονή.
Παναγιώτης Τζάμαρος / FOSPHOTOS
Με άμεση αλλαγή στο νομοσχέδιο σπεύδει ο Κοντονής να αποτρέψει το Grexit

O υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προανήγγειλε τροποποιήσεις στο νέο αθλητικό νόμο σήμερα στη Βουλή κατά την έναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Ο υφυπουργός φάνηκε ανοιχτός λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο. Μας ενδιαφέρει να βάλουμε τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας. Θα δείτε ότι η συζήτηση εκ μέρους του υπουργείου θα είναι καλόπιστη». Συνεχίζοντας, είπε ότι «Ήδη, από τις προτάσεις φορέων και διεθνών οργανισμών έχουμε υπ’ όψιν να ανακοινώσουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και προσθήκες». Με αυτή του τη στάση φαίνεται να οπισθοχωρεί στην κόντρα με τις διεθνείς ομοσπονδίες που απειλούν το ελληνικό ποδόσφαιρο με «Grexit».

Έπειτα, πρόσθεσε ότι όποια αλλαγή υπάρξει θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και συγκεκριμένα μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον γενικό γραμματεά της UEFA αυτή την Τετάρτη και διευκρίνισε ότι οι τελικές θέσεις θα ανακοινωθούν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, την άλλη εβδομάδα, στις 4 και 5 βάσει των παραπάνω στοιχείων διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει διάθεση για ρήξη με την UEFA και τη FIFA για το περίφημο νομοσχέδιο και όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της πολιτείας, της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA. 

Επίσης, να τονιστεί ότι η ΝΔ, μέσω του βουλευτή Κώστα Καραδήμου, ζήτησε την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου. Ειδικότερα, είπε «Ξέρετε τι θα σημαίνει ένα αθλητικό Grexit; Θα καταρρεύσει η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα» και με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να προτρέψει τον κ. Κοντονή να οπισθοχωρήσει. Τέλος, οι ΑΝ.ΕΛΛ. είναι κι εκείνοι αντίθετοι με το σχέδιο του κ. Κοντονή και ο κ. Χαϊκάλης είπε σήμερα τα εξής: «Ένα Grexit του ποδοσφαίρου είναι πιο ισχυρό από αυτό της οικονομίας. Θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία. Ο Κοντονής προσπαθεί να σπάσει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά δεν μας λέει με τι θα το αντικαταστήσει. Από τους ΑΝ.ΕΛΛ. δεν νομίζω ότι μπορεί να ψηφιστεί. Διαφωνούμε, ναι. Το θέμα θα πάει σε αντιπαράθεση. Δεν μπορείς να καταργείς κάτι χωρίς να υπάρχει πρόταση».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.