Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.04.2024

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει 318 εκατ. ευρώ για να «κλείσει» φορολογική αντιδικία με την Ιταλία

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει 318 εκατ. ευρώ στο ιταλικό δημόσιο, με σκοπό να έρθει σε συμβιβαστική λύση με τις ιταλικές αρχές, οι οποίες κατηγορούσαν τον αμερικανικό κολοσσό για απάτη με σκοπό τη φοροδιαφυγή εκατομμυρίων.
Η Apple συμφώνησε να πληρώσει 318 εκατ. ευρώ για να «κλείσει» φορολογική αντιδικία με την Ιταλία

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει 318 εκατ. ευρώ στο ιταλικό δημόσιο, με σκοπό να έρθει σε διακανονισμό και συμβιβαστική λύση με τις ιταλικές αρχές, οι οποίες κατηγορούσαν τον αμερικανικό κολοσσό για απάτη με σκοπό τη φοροδιαφυγή.

Η θυγατρική της Apple στην Ιταλία και πολλοί από τους εκτελεστικούς διευθυντές της βρίσκονταν υπό δικαστική έρευνα για απάτη που αφορούσε τη δήλωση των εσόδων της Apple στις ιταλικές φορολογικές αρχές την περίοδο 2008-2013. Σύμφωνα με την ιταλική Repubblica, η Apple Italia όφειλε να πληρώσει 880 εκατ. ευρώ για τα κέρδη αυτής της πενταετίας. Ωστόσο, και μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ της εταιρείας και του δημοσίου, οι εφοριακές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν την υπόθεση δεχόμενες το 1/3 του ποσού που αρχικά διεκδικούσαν. Οι ιταλικές αρχές επιβεβαίωσαν το δημοσίευμα της Reppublica, αρνούμενες ωστόσο να παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες. Η Apple δεν προέβη σε καμία δήλωση. 

Η Apple Italia αποτελεί τμήμα της ευρωπαϊκής δραστηριότητας της Apple, που έχει έδρα την Ιρλανδία. Η τελευταία προχώρησε πρόσφατα σε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων σε 12,5%, την ώρα που η Ιταλία φορολογεί τις επιχειρήσεις με κλίμακα 27,5%. Η Ελλάδα αποφάσισε φέτος την αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων από 26 σε 29%.

To Δεκέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, χαρακτήρισε ως «πολιτικά περιττώματα» τις κατηγορίες κατά της Apple για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας μέσω φοροδιαφυγής στο εξωτερικό, αναφέροντας ότι «εμείς πληρώνουμε και το τελευταίο δολάριο που οφείλουμε σε φόρους».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.