_MG_4244a

Η Nannuka γεννήθηκε μέσα από την ίδια τη ζωή, την καθημερινότητα και την προσωπική εμπειρία τριών μαμάδων. Tης Λέλας Δρίτσα, της Νάταλι Λεβή και της Κατερίνας ΛάμπρουΗ πρώτη τους συνάντηση ήταν καρμική, καθώς είχαν και οι τρεις αφουγκραστεί το κενό της αγοράς στην αναζήτηση ειδικών. Aμέσως πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα, συγκεντρώνοντας κάτω από το ίδιο ψηφιακό σπίτι, όλους τους ειδικούς που έχουν σχέση με το παιδί,  ώστε να κάνουν πιο όμορφη και πιο εύκολη την καθημερινότητα των γονιών. Αμέσως στρώθηκαν στη δουλειά, χωρίς καλά καλά να έχουν μάθει η μια την άλλη. Το αποτέλεσμα, μετά από τόσες ώρες σκληρής εργασίας, ήταν ότι «παντρεύτηκαν» η μια την άλλη και σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ πετυχημένο γάμο! 

_MG_4225a

Συστηθείτε μας! Ποιοι είναι εκείνοι που συνθέτουν την επιτυχημένη ομάδα της Νannuka; Η Μαρία Αρναουτάκη, ProjectManager, ήταν μαζί μας από την αρχή και αποτελεί βασικό κρίκο της επιτυχίας μας. Ο Γιάννης Γλαρός, ο οποίος είναι και ο developer της Nannuka, την έχτισε δηλαδή από την αρχή και παραμένει ο άνθρωπος που ακούει τις ανάγκες μας, μας συμβουλεύει και  και χτίζει κάθε μέρα και κάτι καινούριο. O Δημήτρης Μπουδράμης, είναι υπεύθυνος για το frontenddeveloping της Nannuka και μας υποστηρίζει κάθε μέρα σε όλες τις μικρές ή μεγάλες απαιτήσεις μας. Και τέλος η νέα μας συνεργάτιδα Χριστιάννα Κοφτερού, η οποία είναι υπεύθυνη για το webdesign, ομορφαίνει το κάθε τι που δημιουργούμε online&offline.

Τι σημαίνει «Νannuka»; To Nannuka είναι δικιά μας λέξη, γεννήθηκε σε ένα από τα πολλά brainstorming που γινόντουσαν συχνά για το προϊόν. Προέρχεται από τη λέξη nanny και τη λέξη γιαγιάκα. Θέλαμε να πετύχουμε μια ονομασία γλυκιά και ζεστή αλλά συγχρόνως οικεία. Νομίζω το καταφέραμε.

Τι ανταπόκριση έχετε δει από τον κόσμο; Είμαστε στον αέρα 5 μήνες και ήδη μετράμε περισσότερους απο 3.000 γονείς και  2.500 ειδικούς. Θα λέγαμε ότι η ανταπόκριση είναι πολύ καλή.

Με τι κριτήρια επεξεργάζεται η ομάδα των ψυχολόγων σας τα προφίλ των ειδικών; Η ομάδα των ψυχολόγων που συνεργαζόμαστε πραγματοποιεί realtime συνεντεύξεις και έπειτα δίνει χρόνο στους ειδικούς ώστε να συμπληρώσουν ένα σταθμισμένο ψυχογράφημα. Εμείς ενημερωνόμαστε για κάποια συγκεκριμένα στοιχεία του χαρακτήρα του εκάστοτε ειδικού,καθώς στη συνέντευξη και στο ψυχογράφημα τηρείται το απόρρητο που υπάρχει μεταξύ ψυχολόγου και ασθενή. Τα αποτελέσματα δεν φεύγουν από το γραφείο των συνεργατών μας.

Πως έρχονται οι εκπαιδευτικοί σε επαφή μαζί σας; Η Ναnnuka συμμετέχει συνεχώς σε εκδηλώσεις που αφορούν στην εύρεση εργασίας και την ενημέρωση των νέων γενικότερα. Σε εκδηλώσεις όπως οι «Ημέρες Καριέρας» ή το «Career Days» που διοργανώνει κάθε χρόνο το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών, μας συναντούν οι ειδικοί, τους εξηγούμε τη διαδικασία της πλατφόρμας και αμέσως γίνονται μέλη μας αφού κατανοούν την ευκαιρία που τους δίνεται. Επίσης, λόγω της αυξημένης κάλυψης από τα ΜΜΕ πολλοί ειδικοί μαθαίνουν για τη nannuka από εκεί.

_MG_4316a

Τι ειδικούς συναντάμε στη Nannuka; Οι ειδικότητες της Nannuka καλύπτουν ανάγκες σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης ενός παιδιού, από βρέφη ως εφήβους 17 ετών. Μπορεί κάποιος να βρει τη μαία και την βοηθό μητρότητας που θα διευκολύνει τη μητέρα, τη βρεφονηπιοκόμο που θα φροντίσει το μωρό μέχρι την νηπιακή ηλικία, την νταντά που θα γίνει μέλος της οικογένειας, την babysitter που θα δώσει τη λύση σε ώρα έκτακτης ανάγκης, τον παιδαγωγό που θα συμβάλλει δημιουργικά και τον εκπαιδευτικό που θα μεταδώσει τη γνώση. Παράλληλα, ο γονιός μπορεί να αναζητήσει στην πλατφόρμα παιδοψυχολόγο, δασκάλους με εξειδίκευση στα αθλήματα, μουσικά όργανα, ξένες γλώσσες, βοηθό στα ταξίδια αλλά και δημιουργική απασχόληση για παιδικά πάρτυ.

Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει ο γονιός εκείνος που ενδιαφέρεται να βρει κάποιον ειδικό; Η διαδικασία είναι απλή: Τσεκάρει τις ανάγκες της οικογένειας, διαβάζει πολλά βιογραφικά ειδικών, βλέπει επιτόπου τη διαθεσιμότητα τους και κλείνει άμεσα ραντεβού, είτε για εργασία είτε για συνέντευξη, την ώρα και στο χώρο που τον εξυπηρετεί. Επίσης, μόλις προστέθηκε και νέα υπηρεσία στην πλατφόρμα το Post-it, όπου οι γονείς μπορούν να αναρτούν την αγγελία τους στοχευμένα και με ασφάλεια για να την δουν και να ανταποκριθούν όλοι οι ειδικοί.

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας εκτείνεται η Nannuka; Η Nannuka πλέον είναι διαθέσιμη σε όλη την Ελλάδα! Επιπλέον, μόλις πριν 2 βδομάδες λανσάραμε και το nannuka.com στο οποίο απευθύνονται και όλοι οι ξένοι κάτοικοι της Ελλάδας που αναζητούν ειδικό για τα παιδιά τους. Και σιγά σιγά ξεδιπλώνουμε κ άλλο τα φτερά μας και βγαίνουμε εκτός συνόρων με πρώτο άμεσο στόχο μας την Τουρκία.

Έχει τύχει ένας πελάτης να είναι και ειδικός στην πλατφόρμα σας; Φυσικά. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι μιας μαμάς που είναι δασκάλα Αγγλικών και αναζητά επιπλέον εργασία στον τομέα της και συγχρόνως αναζητά μια νταντά για να κρατά λίγες ώρες το παιδί της , όταν ο άντρας της αργεί στη δουλειά του και εκείνη λείπει.

 Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ειδικοί για να γίνουν μέλος της οικογένειας της Nannuka; Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των ειδικών που βρίσκονται στην πλατφόρμα μας είναι η αγάπη για τα παιδιά! Και αυτό είναι και το σημαντικότερο στοιχείο που αναζητούν να βρουν οι γονείς. Απο εκεί και πέρα τα πτυχία και η προϋπηρεσία σίγουρα ενισχύουν το βιογραφικό και το προφίλ των ειδικών. Φυσικά για να γραφτεί κάποιος στην πλατφόρμα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 18 χρόνια.

_MG_4304a

Οι τιμές είναι προσιτές; Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους γονείς ανάλογα με τις ανάγκες τους. Υπάρχει μεγάλο εύρος υπηρεσιών αλλά και ποικιλία χρεώσεων για την κάθε υπηρεσία. Ο –καλός εννοούμενος- ανταγωνισμός που έχει δημιουργηθεί μετά την δημιουργία της Nannuka ανάμεσα στον χώρο των ειδικών που ασχολούνται με το παιδί, έχει συμβάλλει στην εκλογίκευση των χρεώσεων. Με αυτόν το τρόπο βγαίνουν όλοι κερδισμένοι!

Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία που είχατε μέχρι σήμεραΚαλές εμπειρίες βιώνουμε καθημερινά! Όταν επικοινωνούν μαζί μας οι γονείς και μας περιγράφουν πόσο τους βοήθησε η Nannuka να βρουν τον ειδικό που έψαχναν, πόσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο έχουν πλέον στη διάθεσή τους και πώς οι ειδικοί γίνονται σταδιακά μέρος της οικογένειάς τους. Ως μητέρες γνωρίζουμε καλά την ανάγκη βοήθειας με τα παιδιά, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που η υπόλοιπη οικογένεια δεν είναι διαθέσιμη. Έτσι, χαιρόμαστε πολύ που η μητέρες βρίσκουν πια λύση τη στιγμή που τη χρειάζονται.

Εσείς ως νέες εργαζόμενες μαμάδες έχετε χρησιμoποιήσει κάποιον ειδικό από τη πλατφόρμα σας; Αρκετούς απο τους ειδικούς που έχουμε στη πλατφόρμα τους έχουμε χρησιμοποιήσει και στο σπίτι μας. Είτε για φύλαξη των παιδιών μας, είτε για εκμάθηση ξένης γλώσσας, είτε για δημιουργική απασχόληση, είτε για οικιακές βοηθούς. Αυτός είναι και ένας τρόπος να ελέγχουμε randomly και το προσωπικό που φιλοξενούμε στη πλατφόρμα.

Η ενασχόληση με παιδιά είναι ένα λεπτό ζήτημα και θέλει μεγάλη προσοχή. Είναι έντονο το αίσθημα της ευθύνης; Aπο την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε να υλοποιούμε την πλατφόρμα είχαμε θέσει ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των παιδιών. Όντας και εμείς μητέρες γνωρίζουμε πολύ καλά οτι το μεγαλύτερο άγχος ενός γονιού, όταν αναζητά κάποιον ειδικό, είναι η ασφάλεια και η ηρεμία των παιδιών του. Έτσι προσπαθήσαμε απο την αρχή να βοηθήσουμε τον γονιό ώστε να είναι όσο πιο σίγουρος γίνεται για την επιλογή του και εμείς να είμαστε ήρεμες οτι κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε για να το πετύχουμε!

 Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του nannuka στο livechat της ιστοσελίδας, παρέχεται online υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο, για ενημέρωση ή για οποιοδήποτε τεχνικό ή άλλο θέμα αντιμετωπίζετε σχετικά με τη Nannuka. Bρίσκεται στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας, στα δεξιά. Eπίσης μέσω e-mail, στο [email protected] ή τηλεφωνικώς, στο 210 – 3610717. [Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-17:00]