Έχουμε συνηθίσει τις Κυριακές, να μυρίζει το σπίτι από κρέας με πατάτες, που αργοψήνεται στον φούρνο, ή κάποιο κοκκινιστό που σιγομαγειρεύεται στην κατσαρόλα. Τι γίνεται όμως αν είσαι -ή έχεις κάποιον στην οικογένειά σου που είναι- vegetarian; Ή μπορεί απλώς να θες να κόψεις το πολύ κρέας και να το καταναλώνεις λίγες φορές το μήνα.
Μπορεί και το δικό σου σπίτι να γεμίσει αρώματα από λαχταριστά φαγητά, που στέκουν επάξια και μεγαλοπρεπή στο λινό τραπεζομάντηλο. Σύμμαχοί σου τα τυριά, τα λαχανικά εποχής, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, το θαυμάσιο ελαιόλαδο και τα αρωματικά. Δε θα σου λείψει το κρέας, αλήθεια. Δοκίμασε αυτές τις 6 vegetarian συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι και γέμισε το σπίτι σου θαλπωρή.
Φαντάσου μια πλούσια γέμιση με μανιτάρια, αρωματικά και κεφαλογραβιέρα, τυλιγμένα σε τραγανό, χρυσοψημένο φύλλο. Το μεθυστικό άρωμα από σκόρδο, κρασί και δενδρολίβανο να σου σπάει τη μύτη. Μια ευφάνταστη πράσινη σαλάτα στη μέση και το κυριακάτικο γεύμα ολοκληρώνεται. Συνταγή εδώ.
Μια συνταγή εμπνευσμένη από τη Μέση Ανατολή. Μελιτζάνες -που λιώνουν στο πιρούνι- μαγειρεμένες με φρέσκια ντομάτα, γλυκούς χουρμάδες, μπόλικο κρεμμύδι και κύμινο. Συνδύασέ τες με πρόβειο γιαούρτι, σε βαθύ πιάτο και μην ξεχάσεις μπόλικο ψωμί. Αυτή η Κυριακή θα είναι ταξιδιάρικη. Συνταγή εδώ.
Η κόλαση, ή ο παράδεισος επί γης: εξαρτάται πως θα το δει κανείς. 3 διαφορετικά τυριά λιώνουν και δίνουν γεύση και υφή στα ζυμαρικά φούρνου και η σπιτική μπεσαμέλ με γάλα και ξινόγαλα εισχωρεί παντού και τα κάνει να δέσουν σε ένα πιάτο πειρασμό. Το πιο comfort κυριακάτικο γεύμα της λίστας μας. Συνταγή εδώ.