Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPONSORED

Το Fisikon της ΔΕΠΑ υπόσχεται να μειώσει έως και 65% τα έξοδα κίνησης του αυτοκινήτου σας

Ένα νέο είδος καυσίμου έρχεται για να σας εξοικονομήσει χρήματα, αλλά και για να μην επιβαρύνετε άλλο το περιβάλλον με το όχημά σας.

Πλέον σχεδόν κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο, αν όχι περισσότερα, η καθημερινή χρήση των οποίων μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό βάρος. Όσοι πρέπει να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο σε καθημερινή βάση για να μετακινηθούν από και προς τη δουλειά τους, μπορούν να καταλάβουν πόσο κοστοβόρο είναι κάτι τέτοιο για την τσέπη ενός μέσου εργαζόμενου. Πλέον όμως, υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα CNG. Τί ακριβώς είναι αυτό όμως και πως μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα στους κατόχους αυτοκινήτων;

Το CNG είναι καύσιμο φυσικού αερίου, χαρακτηριστικό του οποίου είναι το γεγονός πως με μόλις 10 ευρώ φυσικού αερίου κάποιος μπορεί να διανύσει περίπου 300 χλμ. απόστασης. Πλέον, μπορούν και στην Ελλάδα οι οδηγοί, να χρησιμοποιήσουν καύσιμο φυσικού αερίου και αυτό χάρη Fisikon της ΔΕΠΑ. Κάνοντας αυτή την επιλογή, μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 60-65% έναντι της βενζίνης, 35-40% έναντι του υγραερίου κίνησης (LPG) και 25 – 35% συγκριτικά με το ντίζελ. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους και λένε πολλά. 

Εκτός από πολύ οικονομικό όμως, το CNG είναι και εξαιρετικά ασφαλές αφού έχει εξελιχθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να διαχέεται αμέσως στην ατμόσφαιρα, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ανάφλεξης. Όντας πιο ελαφρύ από τον αέρα, «διασκορπίζεται» προς τα πάνω, χωρίς να δημιουργούνται συγκεντρώσεις  και δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια. Σε αντίθεση με τα συμβατικά καύσιμα το CNG δεν μολύνει το περιβάλλον. Ακόμα και σε περίπτωση διαρροής του, δεν μολύνει το έδαφος και το νερό, αφού προέρχεται από την φύση, ενώ δεν είναι ούτε τοξικό. 

Το Fisikon της ΔΕΠΑ, σας δίνει την ευκαιρία να έχετε όλα τα οφέλη ενός οικονομικού καύσιμου, κάνοντας παράλληλα και μια πολύ οικολογική επιλογή. Ειδικά σε μια εποχή όπως αυτή που διανύουμε, κατά την οποία βλέπουμε πιο έντονα από ποτέ γύρω μας, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, είναι πολύ σημαντίκο ένας-ένας να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να αντιστραφεί η κατάσταση. Οι κινητήρες που λειτουργούν με φυσικό αέριο, όπως είναι το Fisikon,  παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από αυτούς της βενζίνης και 35% λιγότερο από αυτούς του ντίζελ. Σε σύγκριση με αυτούς της βενζίνης, οι κινητήρες που λειτουργούν με φυσικό αέριο επιτυγχάνουν 95% μείωση στις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα, 80% μείωση στις εκπομπές υδρογονανθράκων και 30% μείωση στα οξείδια του αζώτου. Επίσης, σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη, εκλύονται 25% λιγότεροι ρύποι CO₂,  35% λιγότερα  μικροσωματίδια, 75% λιγότεροι  αρωματικοί υδρογονάνθρακες και 53% λιγότερα οξείδια του αζώτου.

Όσο για την μετρατροπή του κινητήρα του οχήματός σας σε διπλού καυσίμου, είναι κάτι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νομίζετε. Όλοι σχεδόν οι κινητήρες βενζίνης μπορούν να μετατραπούν σε διπλού καυσίμου με φυσικό αέριο, εύκολα και γρήγορα. Σε περίπτωση μετατροπής πετρελαιοκινητήρα, αναφερόμαστε σε μικτή καύση καυσίμων, δηλαδή το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο καίγονται ταυτόχρονα στον κινητήρα. Και σε αυτή την περίπτωση επιτυγχάνεται οικονομία στην καύση. Υπάρχουν 37 πιστοποιημένα συνεργεία, που αναλαμβάνουν την μετατροπή των οχημάτων σε διπλού καυσίμου. Η μετατροπή μπορεί να γίνει εύκολα και οικονομικά, αφού υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επιλογής ανάλογα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό.

 Αν επιθυμείτε μια τέτοια αλλαγή, αλλά αισθάνεστε πως δεν θα είναι εύκολη για την καθημερινότητά και δεν θα μπορείτε να βρείτε πρατήρια να ανεφοδιάσετε το όχημά σας, τότε πρέπει να μάθετε πως το δίκτυο πρατηρίων που παρέχουν Fisikon, ολοένα και μεγαλώνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα 8 πρατήρια εντός Αττικής  καθώς και άλλα 6 σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Λάρισα και Λαμία, που επιτρέπουν πλέον τη μετακίνηση με CNG  σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθει ο αριθμός τους, μιας και τα υπό κατασκευή πρατήρια ανέρχονται σε 12 και θα λειτουργήσουν σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Ξάνθη, Κοζάνη, Ευαγγελισμό Λαρίσης, Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Σχηματάρι και Χαλκίδα, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το δίκτυο. 

Τα πλεονεκτήματα του καυσίμου φυσικού αερίου έχουν αντιληφθεί και οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες ήδη έχουν αρχίσει να λανσάρουν μοντέλα διπλού καυσίμου. Η Skoda διαθέτει δυο νέα μοντέλα διπλού καυσίμου και αντίστοιχα η Seat, η Fiat και η VW επενδύουν σε νέα μοντέλα διπλού καυσίμου, για να εξυπηρετηθεί η αγορά, η οποία στρέφεται όλο και περισσότερο στο φυσικό αέριο.  Τα οχήματα, που χρησιμοποιούν διπλό καύσιμο, έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να κινηθούν και με βενζίνη, μέχρι να ανεφοδιαστούν σε κάποιο πρατήριο του συνεχώς διευρυνόμενου δικτύου πρατηρίων Fisikon.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.