Όχι, αυτή δεν είναι μια «αυθεντική» συνταγή για μπουγάτσα με τραβηχτό φύλλο αέρος, όπως την φτιάχνουν οι γιαγιάδες (και τα καλά μπουγατσοπωλεία) στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι όμως μια πανεύκολη συνταγή με παχουλή, αφράτη κρέμα και ολόχρυσο -από το βούτυρο- φύλλο κρούστας, που τα λεπτά που χρειάζονται για να κρυώσει λίγο και να σταθεί η κρέμα της, θα σου φανούν ανυπόφορα.
Δεν θα την πω «μπουγάτσα της τεμπέλας» γιατί δεν υπάρχει τίποτα τεμπέλικο στο να φτιάχνεις τα δικά σου γλυκά, ειδικά αυτού του street food τύπου. Προτείνω να μην παραλείψεις την μπόλικη κανελο-ζάχαρη άχνη στο τέλος, γιατί η κρέμα από μόνη της δεν είναι πολύ γλυκιά, όπως δηλαδή αρμόζει σε μια σωστή μπουγάτσα.
Εύκολη μπουγάτσα με φύλλο κρούστας
Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά
Σκεύος: ορθογώνιο ταψί 40Χ25 εκ.
Υλικά για την κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
170 γρ. ζάχαρη
¼ κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ. βούτυρο αγελάδος
Άλλα υλικά
10 φύλλα κρούστας
140 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
ζάχαρη άχνη
κανέλα