Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

O Paul Sarz βολτάρει στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Ο σχεδιαστής κοσμημάτων ετοιμάζει τη νέα του σειρά εμπνευσμένος από τη σελήνη και φιλοδοξεί οι δημιουργίες του να φορτίζονται με συναίσθημα και να περνούν από χέρι σε χέρι.
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου / FOSPHOTOS
Ο Paul Sarz

Ο Paul Sarz

Ο Παύλος Σαρκίζογλου, aka Paul Sarz κατασκευάζει κοσμήματα με προορισμό να γίνουν πολύτιμα κειμήλια. Οι δημιουργίες του είναι ιδιαίτερες και συνήθως αναγνωρίσιμες από τον χαρακτηριστικό ρόμβο που φέρουν τα περισσότερα, ο οποίος είναι και το logo της επωνυμίας τους. Στον απόηχο του «ματωμένου φεγγαριού», ο Παύλος, ετοιμάζει τη νέα του σειρά αντλώντας έμπνευση από τον δορυφόρο της Γης και όσα κρύβονται στην σκοτεινή πλευρά του.

O Paul δουλεύει κυρίως με μέταλα.

O Paul δουλεύει κυρίως με μέταλα.

Ο χαρακτηριστικός ρόμβος του Paul Sarz.

Ο χαρακτηριστικός ρόμβος του Paul Sarz.

Το κατάστημα του βρίσκετα στο 4 της οδού Μαυροκορδάτου. Άνοιξε το 2010 και από τότε η μισή Αθήνα στολίζεται με τις δημιουργίες του. Ο ίδιος ξεκίνησε να ασχολείται με το κόσμημα το 2001. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έκανε ένα ταξίδι στην Πράγα . Σκαλίζοντας ανάμεσα σε σκονισμένα αντικείμενα παλιών αντικερί, ανακάλυψε κάποια ιδιαίτερα κοσμήματα που λέγονται sentimental jewellery. «Μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και άρχισα να μαθαίνω για αυτά, πήρα βιβλία, έμαθα, ασχολήθηκα. Τα συναισθηματικά κοσμήματα άνθισαν τον 19ο αιώνα κυρίως και κατασκευάζονταν από οργανικά υλικά όπως, μαλλιά ανθρώπου ή αλόγου και είχαν χαραγμένες ευχές. Λειτουργούσαν ως ενθύμια, mournings κάποιου που έχει φύγει και διαδρομή τους ήταν να περνάν από χέρι σε χέρι και γίνονται κειμήλια. Κάπως αυτό προσδοκώ και για τα δικά μου και θεωρώ πως σε ένα σημείο τα έχω καταφέρει».

Το κατάστημα Paul Sarz στον πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου.

Το κατάστημα Paul Sarz στον πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου.

Παντατίφ από φτερό σκαθαριού.

Παντατίφ από φτερό σκαθαριού.

Ο Παύλος δουλεύει κυρίως με ασήμι, χρυσό και οργανικά υλικά, όπως φίλντισι, κοράλλι και φτερά σκαθαριών. Στα ασημένια οι τιμές κυμαίνονται από 15 με 20 ευρώ έως και 150 και τα χρυσά από 70 με 80 ευρώ και ανεβαίνουν αναλόγως το βάρος του μετάλλου. Επίσης δεν κυκλοφορεί συλλογές με βάση τη σεζόν, αλλά όταν τον επισκέπτεται η έμπνευση, έτσι μπορείς πάντα εκτός από ότι βλέπεις στις προθήκες του καταστήματός του να παραγγείλεις κάτι custom. Όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ζητήσει ένα δαχτυλίδι για να κάνουν πρόταση γάμου. Αντίθετα όμως όταν κάποιος έρχεται να επιλέξει δώρο, ο Παύλος λέει πως τα δαχτυλίδια αποφεύγονται γιατί αντιμετωπίζονται ως ένδειξη δέσμευσης. Σε κάθε περίπτωση τα κοσμήματα του Paul Sarz είναι φτιαγμένα για να χαρίζονται με αγάπη.

Info: Paul Sarz, Μαυροκορδάτου 4, Εξάρχεια 
 
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.