typewriter

Η Γερμανική Υπηρεσία Ασφάλειας κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει τα δεδομένα και τις πληροφορίες της από τα μάτια τρίτων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χρησιμοποιεί κιόλας την τελευταία λέξη της Τεχνολογίας. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Patrick Sensburg, υπάρχει και εξετάζεται η χρήση γραφομηχανών για τις ανάγκες της. Και μάλιστα όχι τίποτα μοντέρνων αλλά παλιών, κλασσικών, παραδοσιακών μοντέλων.

«Έχουμε ήδη μια γραφομηχανή σε λειτουργία και μάλιστα είναι μοντέλο χωρίς ηλεκτρονικά μέρη», είπε μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση ο Sensburg. Η κίνηση αυτή, αν και παλιομοδίτικη αποσκοπεί στην περαιτέρω διασφάλιση ότι τα αρχεία και τα δεδομένα της Γερμανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας δεν θα παραβιαστούν από χάκερς και λοιπούς «περίεργους». Στη Γερμανία τώρα τελευταία «ψάχνονται» σε ό,τι αφορά υποθέσεις hacking και υποκλοπών με πιο πρόσφατο παράδειγμα εκείνο ενός υπαλλήλου της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στο εξωτερικό ο οποίος φερόταν να πουλά πληροφορίες στη CIA.

Αν οι Γερμανοί πάντως αποφασίσουν να επενδύσουν σε γραφομηχανές, θα είναι η δεύτερη χώρα που θα κάνει κάτι τέτοιο. Πρώτοι διδάξαντες οι Ρώσοι οι οποίοι πέρυσι ξόδεψαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, το ποσό των $14.800 για την αγορά 20 ηλεκτρονικών γραφομηχανών, θέλοντας να αποφύγουν τυχόν «διαρροές». Η μόνη διαφορά εδώ, είναι ότι οι Γερμανοί είπαν να πάνε το concept ένα βήμα παρακάτω χρησιμοποιώντας παραδοσιακότερα μοντέλα.