ΜΟΔΑ

Αν και έχουν αυστηρές γραμμές, τα Athina Korda είναι φτιαγμένα για να μας προσφέρουν ελευθερία στο στυλ

Η σχεδιάστρια που απολαμβάνει να παρατηρεί τη δήλωση που κάνουμε μέσα από τα ρούχα που επιλέγουμε σχεδιάζει πάνω σε γεωμετρικές γραμμές ρούχα που θέλει να λειτουργούν ως κάδρα του προσωπικού μας στυλ.

Αυτό που παρατηρούσε πάντα η Αθηνά Κόρδα στους ανθρώπους γύρω της ήταν το πώς και κατά πόσο τα ρούχα που επέλεγαν «ταίριαζαν» με τον τρόπο ζωής τους, αν το ντύσιμο τους αποτελούσε μια δήλωση της προσωπικότητάς τους. Μέχρι που άρχισε να δημιουργεί τα δικά της ρούχα και να συλλέγει εικόνες, τους τρόπους με τους οποίους όσες τα επιλέγουν τα αναδεικνύουν.

Το ζητούμενο της κάθε συλλογής της «ήταν να καταφέρνει να στρέφει με κάποιο τρόπο την προσοχή των γυναικών σε αυτό που πραγματικά είναι και αισθάνονται, απαλλαγμένες από ταμπού. Σε ένα κόσμο που τείνουν να γίνουν όλα ίδια, πιστεύω ότι οφείλεις να ανακαλύψεις τον εαυτό σου εκφράζοντας την διαφορετικότητά σου», εξηγεί η σχεδιάστρια.

Η πρώτη εμφάνιση του brand  της έγινε το 2011 στο “Tell a story”, μια τριήμερη έκθεση με νέους σχεδιαστές, «που δυστυχώς δεν διοργανώνεται πια. Εκεί, έπειτα από παρότρυνση ενός πολύ καλού φίλου, πήρα το θάρρος να συστήσω στον κόσμο την πρώτη συλλογή με το όνομά μου. Αμέσως μετά ήρθε η παρουσίαση στο ΑXDW, γεγονός που με συγκινεί μέχρι σήμερα όταν το σκέφτομαι, παρά το άγχος και την αγωνία που το συνόδευε. Η παρουσίαση της συλλογής μου στο  “Κiev Fashion Days” ήταν και η πρώτη μου επίδειξη εκτός Ελλάδος».

Η έναρξη του A Room design Shop που υλοποιήθηκε πρόσφατα σε συνεργασία με την αδελφή της, είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην πορεία της, όπως λέει, καθώς ήταν ένα όνειρο χρόνων και των δύο. «Εκτός του ότι εκεί βρήκαν θέση όλες οι συλλογές, πρόσφατα ξεκινήσαμε συνεργασίες και με άλλους Έλληνες σχεδιαστές ώστε να δημιουργήσουμε έναν διαφορετικό χώρο μόδας με ρούχα και αξεσουάρ που η κάθε γυναίκα πιστεύουμε ότι θα ήθελε να έχει».

Αν μια φράση μπορεί να συνοψίσει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει η Αθηνά Κόρδα, αυτή είναι ότι «το ρούχο πρέπει να μπορεί να φοριέται και από την ανάποδη, κάτι που από την αρχή που ξεκίνησα πρόσεχα αρκετά». Τα περισσότερα σχέδιά της είναι βασισμένα και δουλεμένα πάνω σε γεωμετρικά σχήματα τα οποία σε κάποια σημεία φαίνονται καθαρά και σε κάποια αλλά όχι, ανάλογα με την φιλοσοφία της εκάστοτε συλλογής.  Τα υπόλοιπα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα Athina Korda είναι ο δυναμισμός, η αυστηρότητα που αποπνέουν στη τελική τους μορφή και η προσαρμοστικότητά τους σε όλα τα στυλ.

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη οδός που την οδηγεί στην έμπνευσή της. «Κάτι που θα δω, θα ακούσω ή που θα φανταστώ θα μου δώσει το ερέθισμα ώστε να αρχίσω αρχικά κάποιες μουτζούρες σε ένα χαρτί και να τις μετατρέψω σε ρούχο. Έπειτα έρχονται και όλα τα υπόλοιπα, το όνομα της συλλογής και τα υφάσματα».

Η τελευταία συλλογή που παρουσίασε είχε τον τίτλο “Frames” «και υπογράμμιζε με έναν τρόπο ότι τα ρούχα μπορούν να πλαισιώσουν τον χαρακτήρα της κάθε γυναίκας, βγάζοντας προς τα έξω αυτό που πραγματικά νιώθει, παραμένοντας πάντα όμορφη. Αυτό προσπάθησε να εκφραστεί με σχέδια λίγο πιο “μαλακά” χωρίς να χάνουν την αυστηρότητά τους στα σημεία,όπως θα θελαμε δηλαδή ιδανικά να χειριζόμαστε και την καθημερινή μας ζωή».

Μέσα από τα δικά της μάτια και την άποψη της για το στυλ, τα σχέδιά της μπορούν να συνδυαστούν με πάρα πολλούς τρόπους, να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας και σε κάθε περίσταση. «Αν προτείνω συγκεκριμένους συνδυασμούς νιώθω ότι θα στερήσω τη φαντασία και την έκφραση του προσωπικού στυλ στην κάθε γυναίκα που θα επιλέξει κάποιο από τα ρούχα μου, δεν θέλω να πιστέψουν ότι η γνώμη του σχεδιαστή είναι και η πιο ασφαλής. Γι’αυτο αφήνω τον συνδυασμό στην κρίση τους, εξάλλου, ο καθένας μας ντύνεται ανάλογα με το τι θέλει να πει στους γύρω του, σύμφωνα με το ποιος είναι και προσωπικά μου αρέσει να παρακολουθώ τις δηλώσεις αυτές».

Περισσότερες πληροφορίες για το brand θα βρείτε εδώ
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.