Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Το Lilian Syrigou είναι ένα brand κοσμημάτων που δεν θέλει να επαναλαμβάνεται

Η σχεδιάστριά τους είδε πρόσφατα τη συλλογή της να μπαίνει στο Βρετανικό Μουσείο και στόχος της είναι να δημιουργεί κομμάτια που ενηλικιώνονται μαζί της.

Η Λίλιαν Σιρύγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τη Σύρο. Σπούδασε σχεδιασμό και μετακόμισε στο Βερολίνο το 2012, αναζητώντας ένα μέρος που θα μπορούσε να ενισχύσει την τέχνη της. Το ασήμι είναι το αγαπημένο της υλικό.

Η δουλειά της βρίσκεται συχνά σε ομαδικές εκθέσεις, σε επιλεγμένα καταστήματα και γκαλερί, καθώς και στο εργαστήριό της Kunst Μoment Atelier. Η συλλογή της “One day Ι will travel the world”  απεικονίζει μέρη που έχει ζήσει, που έχει επισκεφθεί ή που θέλει κάποια μέρα να δει και είναι εδώ και μερικές μέρες διαθέσιμη στο Βρετανικό Μουσείο.

Το brand της εμφανίστηκε το 2006 και το όνομά του δεν είναι άλλο από το δικό της. «Η ιδέα ήταν απλή, ήταν το να δημιουργώ κοσμήματα που με εκφράζουν και με τα χρόνια να εξελισσόμαστε μαζί. Και πραγματικά, καθώς μεγαλώνω εγώ, νιώθω πως ενηλικιώνονται και τα κοσμήματα μαζί μου. Με τίποτα άλλο δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ, φτιάχνω κοσμήματα από το Λύκειο και τελειώνοντας ήξερα τι θέλω να κάνω, οπότε πήγα αμέσως στη σχολή και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους».

Είτε είναι λιτά και γεωμετρικά είτε περίπλοκα και ογκώδη, αυτό που κάνει τα κοσμήματά της να ξεχωρίζουν είναι το γεγονός πως η σχεδιάστρια δεν θέλει να επαναλαμβάνεται, αποφεύγει να φτιάχνει ένα ζευγάρι με δύο όμοια σκουλαρίκια και προτιμά «το ένα να γίνεται συνέχεια της ιστορίας που αφηγείται το άλλο, το ένα συμπληρώνει το άλλο. Τα κοσμήματά μου είναι πάντα διαφορετικά μεταξύ τους, σε σχήμα, σε μέγεθος, σε χρώμα, σε υλικό, σε θέμα».

Τι την εμπνέει; «Ό,τι θαυμάζω, ό,τι με διασκεδάζει ή με κάνει ξανά παιδί, ό,τι με ταξιδεύει και ό,τι με επαναφέρει στην πραγματικότητα». Αν η δουλειά της σας αρέσει, η Λίλιαν Συρίγου σας παρέχει τη δυνατότητα custom παραγγελιάς, αρκεί βέβαια το κόσμημα που έχετε φανταστεί να είναι κοντά στην αισθητική της.

Ως σχεδιάστρια κοσμημάτων, πιστεύει πως «το κόσμημα πρέπει να κάνει τη γυναίκα που το φοράει να λάμπει περισσότερο από το ίδιο. Γιατί την εκφράζει, της φτιάχνει το κέφι, την κάνει να νιώθει ξεχωριστή». Φαντάζεται τα κομμάτια που δημιουργεί  συνδυασμένα με ιδιαίτερα, χειροποίητα ρούχα, ώστε να συμπληρώνουν το κόσμημα και να ολοκληρώνουν το look.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κοσμήματα της Λίλιαν Συρίγου θα βρείτε στο online shop της,  στο etsy, στο Facebook και το Instagram, σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και την Γερμανία, ενώ μέρος της συλλογής “One day Ι will travel the world” είναι διαθέσιμη στο Βρετανικό Μουσείο.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.