Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Τα Efthimis Fokas Shoes θα σας κάνουν να θέλετε παπούτσι από τον τόπο σας

Μια οικογένεια κατασκευάζει χειροποίητα brogues, derby και oxford, σε κλασικούς ή πιο ευφάνταστους χρωματικούς συνδυασμούς, χρησιμοποιεί premium τεχνικές και απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι το στυλ ξεκινάει από τα άκρα.

 

Ένα brand απευθύνεται σε όσους απολαμβάνουν τις custom εμπειρίες, σε άντρες και γυναίκες που πιστεύουν ότι ένα ποιοτικό παπούτσι μπορεί να αλλάξει άρδην το ντύσιμό τους, σε όσους πιστεύουν ότι το στυλ ξεκινάει από τα άκρα. Προσεγγίζει την παραδοσιακή κατασκευή των παπουτσιών τύπου brogues και την προσαρμόζει στο σήμερα, χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές βαφής και φινιρίσματος που δίνουν στα σχέδιά του μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

Χρησιμοποιεί επίσης μια τεχνική παλαίωσης που δίνει στα ζευγάρια του μια αίσθηση vintage στην τελική φόρμα. Το brand Efthimis Fokas Shoes εμφανίστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια και πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση.

Τελειώνοντας τις σπουδές του στη σχολή Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Ευθύμης Φωκάς δεν ήταν σίγουρος με τι ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά ούτε το πώς θα μπορούσαν οι σπουδές του να αξιοποιηθούν. Όταν όμως ξεκίνησε να ασχολείται με το brand συνειδητοποίησε τι σημαίνει design για τον ίδιο, τον τρόπο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που είχε αποκομίσει.

Το brand προέκυψε έπειτα από μια συζήτηση με τον πατέρα του, ο οποίος στο παρελθόν είχε βιοτεχνία υποδημάτων. «Είχε φτιάξει ένα ζευγάρι χειροποίητα παπούτσια και άρχισε να μου μιλάει για το νέο του χόμπι. Κάπου εκεί σκέφτηκα “γιατί να μην κάνουμε μια σειρά από σχέδια;”. Κι έτσι αρχίσαμε να ψάχνουμε χρώματα, δέρματα κτλ. Αυτή η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα δημιουργική και μας βοήθησε να βρούμε την ταυτότητά μας», εξηγεί ο Ευθύμης Φωκάς που αυτή τη στιγμή εργάζεται με  τον πατέρα του, Νίκο Φωκά, που έχει αναλάβει όλη την διαδικασία παραγωγής και με τη σύντροφό του, Κλάρα Σαπένα, που είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία του brand.

Κατασκευάζουν χειροποίητα brogues υποδήματα, derby και oxford. Χρησιμοποιούν κυρίως δύο τεχνικές: Την Blake Welting, που είναι η πιο διαδεδομένη και τη Mock Goodyear που είναι πιο premium τεχνική, αντίστοιχη με αυτή των μεγάλων χειροποίητων brand παπουτσιών του εξωτερικού.

Τα σχέδια του Efthimis Fokas είναι είτε πιο κλασικά, με συνήθεις συνδυασμούς χρωμάτων είτε πιο εξεζητημένα μοντέλα με πιο τολμηρούς συνδυασμούς. «Το τελικό μας προϊόν, ανεξάρτητα με το πώς ο καθένας επιλέγει να το φορέσει και να το χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητά του, είναι ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών τόσο στα υλικά που χρησιμοποιούνται όσο και στην κατασκευή», εξηγεί ο σχεδιαστής τους. 

Το brand απευθύνεται σε όσους αγαπούν τις custom δημιουργίες, «αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύουμε». Το site του Efthimis Fokas μας προσφέρει τη δυνατότητα τόσο να επιλέξουμε από μια σειρά παπουτσιών εκείνο που μας ταιριάζει, αλλά μπορούμε να έρθουμε και σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του προκειμένου να ζητήσουμε κάποιον ιδιαίτερο συνδυασμό χρωμάτων ή σχεδίων. «Σε συνεργασία με τον πελάτη μπορούμε να ικανοποιήσουμε και κάποιες επιπλέον απαιτήσεις που ενδεχομένως έχει».

Προσπαθούν να είναι κοντά στις τρέχουσες τάσεις και να καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών τους, σε σχέδια και σε χρώματα ενώ παράλληλα, έχουν ενσωματώσει στο σχεδιασμό των παπουτσιών τους το ενδιαφέρον τους για τη ζωγραφική και την πυρογραφία.

Θέλουν να εξυπηρετούν ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερη σχέση με το παπούτσι τους. «Μας αρέσει να σκεφτόμαστε πως φέρνουμε κοντά στον πελάτη την εξυπηρέτηση που θα είχε στο μαγαζί της γειτονιάς του. Είμαστε ανοιχτοί σε σχόλια και παρατηρήσεις. Για μας είναι σημαντικό οι πελάτες μας να αγαπάνε τα παπούτσια τόσο, όσο και εμείς που τα φτιάχνουμε».

Τα παπούτσια τους μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς τρόπους «τόσο με κλασικό όσο και με πιο μοντέρνο ντύσιμο. Κάποιος μπορεί να τα φορέσει στην εργασία του, ενώ κάποιος άλλος σε μια βραδινή έξοδό του ή σε μια γαμήλια τελετή».

Περισσότερες πληροφορίες για το brand Efthimis Fokas Shoes θα βρείτε στο site www.efthymisfokas.com και στο etsy
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.