Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDIGITAL STORIES

Όχι πια μπακούρια στου Αγίου Βαλεντίνου: βρείτε app, βρείτε ταίρι!

Είναι η μέρα που όλοι σας οι φίλοι το παίζουν λάβερ μπόιζ κι εσείς έχετε ξεμείνει μπουκάλα στο σπίτι; Ε, λοιπόν όχι πια! Αρχίστε το κατέβασμα και ανάψτε τον θερμοσίφωνα!
164399100

Όταν ο κόσμος άρχισε να ψυλλιάζεται τη δουλειά με εκείνες τις γραμμές γνωριμίας που σύχναζαν όλοι οι τρέντι, άρχισε να εξερευνά δειλά-δειλά τον κόσμο του διαδικτύου. Στην αρχή η δουλειά γινόταν μέσα από IRC, ICQ και λοιπές απρόσωπες πλατφόρμες επικοινωνίας. Στη συνέχεια ήρθαν Skype και MSN που γεφύρωσαν κάπως το χάσμα, κατόπιν εμφανίστηκαν τα social media οπότε πλέον ο καθένας είχε μια εικόνα εκείνου/εκείνης που είχε βάλει στο μάτι για να «δέσει το γλυκό» με τα λεγόμενα dating apps, τις πλατφόρμες που όλοι συμμετέχουν για έναν και μόνο λόγο: «να βρουν καμιά καλή περίπτωση να γίνει νταλαβέρι». Η Ματίνα Μανταρινάκη του 2016 είναι γραμμένη σε πεντέξι apps, έχει περάσει τη φωτογραφία προφίλ της από άλλα τόσα φίλτρα, έχει βρει κι ένα μπάνικο username και σας περιμένει να τη γνωρίσετε γεμάτη ανυπομονησία.

Δεν χρειάζεται να αποδοκιμάζετε τα dating apps, δεν σας είπαμε να παντρευτείτε κιόλας. Λίγο «παιχνίδι» σας λέμε να κάνετε κυριακάτικα να περάσει και λίγο η ώρα αυτή τη ρημάδα μέρα που όλοι σας οι φίλοι έχουν εξαφανιστεί ως διά μαγείας από προσώπου γης…

Tinder

Ο βασιλιάς του είδους και όχι άδικα. Το Tinder είναι ό,τι και η Γεωργία Βασιλειάδου στη Θεία απ’ το Σικάγο: εγγυημένη επιτυχία. Η δύναμή του δεν είναι –μόνο- η τεράστια κοινότητα που έχει συσπειρωθεί γύρω του αλλά η ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να κάνει γνωριμίες. Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη: βλέπετε κάποιον/α που σύμφωνα με το Tinder είναι κοντά σας και είναι και single. Σας αρέσει; Βουρ! Δεν σας αρέσει; Να περάσει ο επόμενος! Με ένα απλό “swipe” ορίζετε την τύχη της μεταξύ σας σχέσης: θα ολοκληρωθεί μετά από λίγα μόλις δευτερόλεπτα ή θα περάσει στο… επόμενο στάδιο (ήτοι αποστολή μηνύματος); «Εσύ αποφασίζεις», που θα ‘λεγε κι ο Βούρος.

Hinge
Σίγουρα θα έχετε βρεθεί στη θέση να σας «ψήνει» εκείνη η γνωστή του φίλου σας που, άγνωστο πώς, βρέθηκε στην ίδια παρέα με ‘σας αυτό το βράδυ. Οι κοινοί γνωστοί πάντα βοηθούν σε νέες γνωριμίες και αυτό ακριβώς πιστεύει και το Hinge, το οποίο φροντίζει να σας γνωρίσει σε άτομα με τα οποία μοιράζεστε κοινές επαφές στο Facebook. Έτσι, αποφεύγει το ενδεχόμενο να πέσετε πάνω σε κάποιον τελείως άγνωστο αφού όσα στοιχεία κι αν σας αποκαλύψει για εκείνον, πάντα θα έχετε τη δυνατότητα να καταφύγετε σε κάποιον κοινό σας φίλο για να σας… ξεράσει τα υπόλοιπα. Εννοείται ότι σας τροφοδοτεί το ίδιο με υποψήφια «θηράματα» σε καθημερινή βάση.

review-tastebuds-dating-app

Match.com
Ό,τι πιο κοντά σε… μεσιτικό γραφείο ή έστω, γραφείο συνοικεσίων. Το Match.com σας ζητά να δημιουργήσετε το προφίλ σας, εμπλουτίζοντάς το με ενδιαφέροντα, πληροφορίες και φυσικά φωτογραφίες. Κατόπιν, συγκρίνει κάθε bit δεδομένου που του ‘χετε προσφέρει, προκειμένου να σας φέρει «στο πιάτο» άτομα που υποτίθεται σας ταιριάζουν, τα λεγόμενα “matches”. Επειδή βέβαια κάπως πρέπει να βγει και το παντεσπάνι, το Match.com προσφέρει και μια σειρά από “premium” χαρακτηριστικά κατόπιν συνδρομής αλλά τι να την κάνετε: η φυσική σας ομορφιά φτάνει και περισσεύει για να ρίξει τους σέρβερ του!
Hitch
Είστε σε ένα μπαράκι με την παρέα σας και πίνετε αμέριμνος τη βότκα μαρτίνι σας όταν ξάφνου, όλοι οι φίλοι «σας την πέφτουν». Αιτία είναι εκείνη η κοκκινομάλλα στην άλλη άκρη της μπάρας που σας καρφώνει πιο έντονα απ’ ό,τι ο Μπλέικ Γκρίφιν. Τι πάει να πει «διστάζετε»; Να τους ακούτε τους φίλους, οι φίλοι ξέρουν. Αυτή είναι και η λογική στην οποία βασίζεται το Hitch το οποίο αφήνει τα φιλαράκια σας να σας «αντιστοιχίσουν» με πιθανά ταίρια. Αρχικά βλέπετε μόνο ηλικία, φύλο και ένα μικρό μήνυμα. Αν δείτε όμως ότι υπάρχει ενδιαφέρον, απλά ζητήστε από τον «στόχο» σας να σας αποκαλύψει τα πλήρη στοιχεία του και ορμήστε!

_86462196_img_0414

Tiz
Ελληνικής προέλευσης, το Tiz είναι από τις πιο εύκολες στη χρήση και «μπαμ» εφαρμογές στο είδος του. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία selfie η οποία αποστέλλεται σε κόσμο και κοσμάκη σε… απόσταση ραντεβού. Δεν χρειάζεται matching, δεν απαιτούνται συγκρίσεις: ο άλλος/η θα τη δει και κατ’ ευθείαν ή που θα… δεχτεί το “tiz” σας, ή που θα σας αγνοήσει επιδεικτικά. Δεν μοιράζεστε στοιχεία πέραν του μικρού σας ονόματος, της ηλικίας που έχετε δηλώσει και της φωτογραφίας φυσικά που στέλνετε. Για να κρατήσετε επαφή με ένα άλλο μέλος, θα πρέπει να… «γουστάρετε» κι οι δύο: αν ικανοποιείται η συνθήκη αυτή, τότε γίνεστε “keepers” αμφότεροι και… καλούς απογόνους!

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.