o-TWITTER-facebook

Το γεγονός πως κάποιος χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δεν σημαίνει απαραίτητα πως γνωρίζει κι όλα της τα μυστικά. Να, πάρτε για παράδειγμα το Twitter, το οποίο, αν και είναι σχετικά λιτό κι απέριττο (τι το πολύπλοκο άλλωστε να κρύβεται σε κείμενο 140 χαρακτήρων…;), έχει αρκετά κρυμμένα «μυστικά» που κάθε χρήστης θα βρει ενδιαφέροντα. 

Για να ρίξουμε μια ματιά:

Απαντήσεις σε κοινή θέα

Όταν απαντάτε σε κάποιον ή το tweet σας ξεκινά απ’ ευθείας με το “@” και λογαριασμό, τότε ναι μεν ενημερώνεται αυτός στον οποίο απευθύνεστε, όμως οι μόνοι που θα το βλέπουν στο timeline τους και το προφίλ σας θα είστε εσείς οι ίδιοι. Αν λοιπόν θέλετε να απαντήσετε ή να απευθυνθείτε σε κάποιον, αλλά επιθυμείτε το «τιτίβισμά» σας να είναι ορατό σε όλους τους «ακολούθους» σας, προσθέστε μια τελεία (“.”) ακριβώς πριν το σύμβολο “@” στην αρχή του tweet σας!

 

twitter-secrets-1

Tag σε φωτογραφίες

Όταν στο tweet σας συμπεριλαμβάνετε και φωτογραφία, μπορείτε να taggάρετε” έως και 10 χρήστες σε αυτή. Για να προσθέσετε τις ετικέτες τους, δεν έχετε παρά να επιλέξετε το Who’s in this photo? και να πληκτρολογήσετε τα usernames των φίλων σας/λογαριασμών που θέλετε να εμφανίζονται.

twitter-secrets-2

Σίγαση χρήστη

Αν κάποιος λογαριασμός που ακολουθείτε έχει γίνει κουραστικός αλλά δεν θέλετε να τον κάνετε “unfollow”, μπορείτε να τον σιγάσετε έτσι ώστε να παραμείνετε “follower” του αλλά να μη βλέπετε τις δημοσιεύσεις του στο timeline σας. Βρείτε στο προφίλ του το εικονίδιο με το γρανάζι, κάντε «κλικ» επάνω του και επιλέξτε το Mute. Είστε έτοιμοι!

twitter-secrets-3

Δημιουργία κολάζ

Το Twitter σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα κολάζ με έως και τέσσερις φωτογραφίες σε κάθε σας tweet. Όταν προσθέσετε μία φωτογραφία, το πλήκτρο Add photo αντικαθίσταται από το Add more. Όταν τελειώσετε με τις προσθαφαιρέσεις, απλά πατήστε το Tweet και το Twitter θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

twitter-secrets-4

Bonus: Ποιος έπαψε να σας ακολουθεί;

Μιας που το Twitter είναι «δούναι και λαβείν», υπό την έννοια πως ένα follow” ακολουθείται συνήθως από ένα “followback”, τα unfollow” συχνά οδηγούν σε… “unfollowback”. Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία όπως το managefilter.com για να δείτε ποιοι έπαψαν να σας ακολουθούν και πότε, καθώς επίσης και να ελέγξετε αναφορές keywords, να προγραμματίσετε tweets, να διαχειριστείτε πολλαπλούς λογαριασμούς και να κατηγοριοποιήσετε τους υπάρχοντες ακολούθους σας.