Δεν είναι πολλοί οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις, που μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έχουν σχεδόν ενάμιση αιώνα ζωής και αδιάλλειπτης παρουσίας στην ιστορία του τόπου. Ενάμιση αιώνα που βρίσκονται δίπλα στους Έλληνες, καλύπτοντας τις ανάγκες τους και στηρίζοντάς τους σε καλές, αλλά και δύσκολες στιγμές. Στιγμές που η χώρα ευημερούσε, αλλά και στιγμές που έμοιαζαν σκοτεινές.

Στα 140 αυτά χρόνια από την ίδρυσή της, συνέβησαν πολλά μικρά και μεγάλα γεγονότα και η Alpha Bank ήταν πάντα εδώ, με την ίδια δύναμη και ακόμη περισσότερη αποφασιστικότητα. Πιστή στις σταθερές αξίες της πρωτοπορίας, της καινοτομίας, της εξέλιξης και της προόδου. Έγινε μέρος της ιστορίας του τόπου. Του χθες, του σήμερα και του αύριο.

Ιδρύθηκε στην Καλαμάτα το 1879 από τον χαρισματικό Ιωάννη Φ. Κωστόπουλο και μέχρι σήμερα δεν έχει πάψει τη λειτουργία της, ούτε κατά τη διάρκεια των δυο παγκοσμίων πολέμων. Έψαχνε πάντα τον τρόπο να πρωτοπορεί και να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας και έτσι γίνεται η πρώτη τράπεζα που συστήνει στους Έλληνες τα ATM, όπως και τις πρώτες υπηρεσίες phone και web banking, τότε που ακόμα οι όροι αυτοί έμοιαζαν σα να έχουν βγει από ταινία φαντασίας. Ούσα πάντα στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής εξέλιξης, εγκαθιστά το 1971 τις πρώτες μηχανές Ταμιευτηρίου και τη δεκαετία του 1980 επεκτείνει σε όλο της το δίκτυο το on line σύστημα για εφαρμογές Ταμιευτηρίου, το οποίο εξελίσσεται σταδιακά σε real time. Το 1988 κυκλοφορεί την Cashcard Visa, την πρώτη τραπεζική και πιστωτική κάρτα στην Ελλάδα που αποτελεί συνδυασμό πιστωτικής κάρτας και κάρτας αναλήψεων-καταθέσεων μετρητών, ενώ το 1989 συνεχίζοντας να πρωτοπορεί, εγκαινιάζει τις υπηρεσίες Alphaphone που επιτρέπουν τη διεξαγωγή τραπεζικών συναλλαγών, μόνο με τη χρήση τηλεφωνικής συσκευής.

Η Alpha Bank, μπορεί να λέει υπερήφανα ότι κουβαλάει στην πλάτη της 140 χρόνια γεμάτης ζωής. Ήταν εδώ πριν μάθουμε για την θεωρία της σχετικότητας, πριν ανακαλυφθεί η πενικιλίνη, πριν πατήσει ο άνθρωπος στο φεγγάρι και πολύ πριν αρχίσουμε να κυκλοφορούμε κουβαλώντας “υπολογιστές” που χωράνε στην παλάμη του χεριού μας. Η Alpha Bank ήταν εδώ όταν άρχισαν να πωλούνται οι πρώτοι δίσκοι, όταν ο βουβός κινηματογράφος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, όταν άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι τουρίστες για να γνωρίσουν τις καταγάλανες θάλασσές της. Η Alpha Bank ήταν εδώ όταν υπήρχε η δραχμή, αλλά και όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα ευρώ.

Πάντα δίπλα στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, η Alpha Bank έψαχνε και συνεχίζει να ψάχνει τρόπους για να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις και να προσφέρει στους πελάτες της.