iOS1-7_popaganda

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πρώτου iPhone, η Apple ισχυρίστηκε πως το νέο λειτουργικό είχε πολλά κοινά στοιχεία με το OS X, που ζει μέσα στους υπολογιστές της. Ήταν όμως ξεκάθαρο πως το νέο λειτουργικό, που τότε λεγόταν iPhone OS και κράτησε αυτή την ονομασία μέχρι την τέταρτη version του, ήταν ένα διαφορετικό πράγμα. Δυνατό, επαναστατικό και πάνω από όλα καινοτόμο εξελισσόταν χρόνο με το χρόνο για να φτάσουμε στο σημερινό του άλμα με την 7η έκδοσή του.

iOS 1: Η γέννηση του iPhone

Κυκλοφόρησε το 2007. Το λειτουργικό όχι μόνο δεν είχε apps πέρα από αυτά της Apple, αλλά δεν μπορούσες να κάνεις καν copy-paste ένα κείμενο ή μια επαφή. Δεν μπορούσε να κάνει multitasking και δεν υποστήριζε καν τα 3G δίκτυα. Δεν υποστήριζε τα MMS, ενώ δεν μπορούσες να αλλάξεις τίποτα στη home screen. Είχε όμως μια οθόνη αφής που δεν χρειαζόταν stylus και ήταν γεμάτο με εκατοντάδες άλλες καινοτομίες που άλλαξαν ολόκληρη τη βιομηχανία.

iOS 2: Apps

Ιούλιος 2008. H Apple δημιουργεί το App store και αρχίζει να δέχεται και να εμπορεύεται apps από τρίτους. Οι χρήστες βιώνουμε το πρωτόγνωρο συναίσθημα να αξίζει να ασχοληθούμε με τις εφαρμογές κινητών, ενώ το πώς τις επιλέγουμε και τις αγοράζουμε αποτέλεσε πραγματική επανάσταση.

iOS 3: Features

Ιούνιος 2009. Μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά με πρώτο και καλύτερο το Cut,Copy & Paste. Επιπλέον ήρθε το Spotlight search των Mac ώστε να βρίσκουμε γρήγορα και εύκολα ό,τι ψάχνουμε μέσα στη συσκευή, τα Push Notification των εφαρμογών και το Voice Control.

iOS 3.2: Η άφιξη του iPad

Τα πάντα μεγαλύτερα για να την μεγαλύτερη οθόνη της νέας συσκευής.

iOS 4: Multitasking

Ο Ιούνιος του 2010 μας έφερε: Multitasking, app folders, Wi-Fi tethering, spell-check, την δυνατότητα να κάνουμε customize το Spotlight search και ένα ενοποιημένο inbox για πολλαπλά email accounts.

iOS 5: iCloud αγάπη μου

Ιούνιος 2011: Τόσα features που το λειτουργικό ήταν το βαρύ πυροβολικό και όχι η συσκευή που συνόδευε (το iPhone 4S). Πρώτη η Siri, μια εικονική βοηθός που ζει μέσα σε κάθε iPhone. Έπειτα το Notification Center με όλες τις ειδοποιήσεις συμμαζεμένες, αλλά και το iMessage που έδωσε την δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω δικτύου. Με το iOS 5 οι iOS συσκευές ανεξαρτητοποιήθηκαν από κάθε είδους υπολογιστή, άρχισαν να συγχρονίζονται ασύρματα με το iTunes, μπόρεσαν να δεχτούν updates του λειτουργικού τους συστήματος  επίσης ασύρματα και φυσικά ήρθε το iCloud που συγχρονίζει τα πάντα αυτόματα στις συσκευές μας.

iOS 6: Χαθήκαμε!

Ιούνιος 2012: Η Apple αποφάσισε να πει αντίο στους χάρτες της Google. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και έτσι αντίο είπαν και μερικά στελέχη με πρώτο και σημαντικότερο τον Scott Forstall, τον υπεύθυνο του iOS έως εκείνη τη στιγμή.

iOS 7: Hello Jony Ivy

Σήμερα: Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το φιάσκο με τους χάρτες ένα χρόνο πριν, τόσο εντός και εκτός Apple, είχε έρθει η ώρα για μια δραστική αλλαγή.