ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένας περίπατος στη Χίο. Πρώτη ανταπόκριση από το νησί, 15/4/2016.

Περπατώντας στην πόλη της Χίου, ένα ηλιόλουστο απόγευμα, παρατηρώ ότι όλοι προετοιμάζονται στο νησί για την καλοκαιρινή σεζόν, σύντομα έρχεται και το Πάσχα, τα πάντα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τότε. 'Ολα μοιάζουν ίδια όπως πάντα.
φωτογραφίες και κείμενο: Bernard Steffin / FOSPHOTOS

 Περπατώντας στην πόλη της Χίου, ένα προφανώς ηλιόλουστο απόγευμα, φαίνεται καθαρά η προετοιμασία για την καλοκαιρινή σεζόν, σύντομα έρχεται και το Πάσχα, τα πάντα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τότε, το πρόβλημα των προσφύγων φαίνεται να έχει λυθεί, μερικά μικρά παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο στο κοντινό όμορφο πάρκο, μερικά αντίσκηνα έχουν στηθεί στην περιοχή του κάστρου, τίποτα να συγκρίνεται με άλλους καταυλισμούς, αλλά κι έτσι ακόμη, από κάποιο σημείο και μετά όλα τα στρατόπεδα μοιάζουν μεταξύ τους.

L1540461
L1540408

 Ο Achmed λέει ότι είναι γεννημένος στην Γερμανία, ότι είναι κάτοικος Ελβετίας, μουσικός, γεωγράφος και χαρτογράφος, διαβάζει, γράφει και μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, ολλανδικά, γερμανικά, αραβικά φυσικά, και πρόσφατα πρόσθεσε και τα φαρσί στο λεξιλόγιό του. Ο Αχμέντ είναι πρόσφυγας, μου έδειξε μερικές πολύ συγκινητικές φωτογραφίες από τα ταξίδια του στα Βαλκάνια, ή στην Ιταλία, αλλά μόνο όσοι ζουν σε καταυλισμούς μπορούν να τραβήξουν τέτοιες, εκ των έσω, εικόνες. Όπως και να ‘χει, ο ίδιος, πίνοντας το ούζο του, έσπευσε να αναλύσει τις σκέψεις του για το τέλος της Ευρώπης, όπως η Βαβυλώνα είπε ..

L1540421
L1540439
L1540445

L1540450
Νιώθοντας ότι θα μπορούσε ο Αχμέντ τελικά να έχει δίκιο και με σκοπό να ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα αυτό, κάθομαι στο πολύ δροσερό τοπικό καφέ μπαρ, αλλά όλο και περισσότερο σκέφτομαι, πέρα από τη Βαβυλώνα, την τιμή του καφέ 3,50 ευρώ και μιας μικροσκοπικής μπύρας 4 ευρώ, ξανασκέφτομαι την εποχή που ζούμε, η τουριστική σεζόν ξεκίνησε ήδη, και τελικά βγάζω το συμπέρασμα. Ξεχάστε τη Βαβυλώνα, όλα είναι ίδια όπως ήταν πάντα ..

L1540429

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.