Η ομάδα λόκαλ/athens (localathens.gr) διοργανώνει το 15ο επετειακό alleycat race, ανήμερα της εθνικής επετείου του μεγάλου ΟΧΙ και προσκαλεί τους απανταχού αστικούς ποδηλάτες στην απόλυτη σουρεαλιστική γιορτή της πόλης σε δύο ρόδες: το ATHENS ALLEYCAT RACE: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ .

To ραντεβού είναι για την 28η Οκτωβρίου στη 13:00 στο παρκάκι μπροστά από τον Ευαγγελισμό. Η ομάδα ενεργοποιείται περίπου επτά χρόνια στην πόλη διοργανώνοντας δράσεις που στόχο έχουν να κεντρίσουν το φαντασιακό των συμμετεχόντων. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις με αποκορύφωμα την Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Τα alleycat race είναι αυτοσχέδιοι ποδηλατικοί «αγώνες» με στοπ σε διάφορα σημεία και στόχο της επαναχαρτογράφηση της πόλης μέσα από την οπτική του ποδηλάτη.

dude_f_LO

Ακολουθεί το δελτίο τύπου

Athens Alleycat Race: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

(BURN BURN BABY BURN)

Ήταν ένας γάιδαρος με μεγάλα αυτιά, το παχνί δεν τ’ άρεσε κι ήθελ’ αρχοντιά (και μάλιστα ευρωπαϊκή)!!!

Από την αρχή αρχή αρχή του νεοελληνικού κράτους (1828 για την ακρίβεια) οι φίλοι μας οι ξένοι πάντα ήταν δίπλα μας. Αυτοί μας βοήθησαν να ανεξαρτητοποιηθούμε” από την υψηλή πύλη, το Σουλτάνο, αλλά και αργότερα βέβαια, από τους Νεότουρκους, τους Βούλγαρους, τους Γερμανούς, και από τους ίδιους μας τους εαυτούς (βλέπε τις διάφορες επταετίες, ανένδοτους αγώνες, αλλαγές, καθάρσεις κλπ κλπ…).

Από το καραούλι και τη φουστανέλα στον Καποδίστρια και στο “όλοι θέλουν το Γερμανό -Όθωνά- τους” μέχρι το “δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Τρικούπη και το διάγγελμα του ΓΑΠ από το ακριτικό Καστελόριζο, η νεοελληνική ιστορία και πραγματικότητα επαναλαμβάνεται… επί 185 χρόνια διάγουμε βίο ελεγχόμενο από τους “φίλους μας” τους ξένους. Κεντρικό ρόλο σε αυτή τη χειραγώγηση παίζει το χρήμα που ποτέ δεν είχαμε και πάντα δανειζόμασταν, θέλοντας και μη!

Εμείς σαν ομάδα λόκαλ/Athens επιστρέφουμε 3 χρόνια μετά από το προφητικό “Back to Drachma Party” με προτάσεις και προτάγματα μακρο-οικονομικού χαρακτήρα. Απαιτούμε το: “Πάρτε τα πίσω ρε” και ανακηρύσσουμε το “Τέλος των Χρημάτων”.

Το θέμα αυτού του alleycat είναι η επιστροφή των “δανεικών και αγύριστων” στους ξένους δανειστές, αφού κανείς και ποτέ δεν κατάφερε να βάλει σε τάξη αυτόν τον πολύπαθο τόπο. Κι εμείς όμως, οι Νεοέλληνες, (από το ’21 και ένθεν) ποτέ δεν καταφέραμε να αντιληφθούμε την έννοια του συλλογικού, του δημόσιου και κοινού αγαθού, αλλά κοιτάξαμε μόνο την πάρτη μας με τη συσσώρευση περιουσίας και προσωπικής εξουσίας. Πληρώνουμε τώρα την έλλειψη κοινού φαντασιακού που θα μπορούσε να μας κινητοποιήσει για να υπερβούμε την μικροαστική και μίζερη καθημερινότητά μας που έχει χαθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στη σφαίρα του ιδιωτικού, του καναπέ και του δε βαριέσαι.

Είμαστε ικανοί τελικά να διαχειριστούμε τις ζωές μας; Η λύση βρίσκεται στην αυτόνομη αστική κινηματική ποδηλατική φάση. Μετά από τα αθώα πρώτα χρόνια του ενθουσιασμού ήρθε η ώρα να προτάξουμε τους εισαγόμενους σκελετούς μας και να δώσουμε πίσω τα  δανεικά. Έλα μαζί και τρέξε το alleycat “Πάρτε τα πίσω ρε” και φώναξε μαζί μας “ήρθε το Τέλος των Χρημάτων”.

Για τις λεπτομέρειες του τι έχει σχεδιαστεί θα μπορέσεις να πληροφορηθείς μέσω του blog στο localathens.gr.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Άλσος Ευαγγελισμού, Βασιλίσσης Σοφίας Στάση Μετρό Ευαγγελισμός

στις 13:00, Χωρίς Χορηγό! Χωρίς Άδεια! Χωρίς Βενζίνη!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Έρχεσαι στο Άλσος Ευαγγελισμού με το ποδήλατό σου στις 28 Οκτωβρίου, στη μία μετά το μεσημέρι (13.00), για να πάρεις μέρος στην αποθέωση της ποδηλατικής κουλτούρας της Αθήνας.

Συμβολική συμμετοχή: Τζάμπα (τα έξοδα – αφίσες θα καλυφθούν από την ομάδα λόκαλ και έπαθλα δε θα έχομε εφέτο)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Σημείο εκκίνησης: Βρέξει χιονίσει και πραξικόπημα να γίνει, Άλσος Ευαγγελισμού στις 13:00.

Μόλις κάνεις την εγγραφή θα σου δοθούν οι οδηγίες «χρήσης» αυτού του alleycat. Όπως πάντα, νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου (checkpoints) και θα φτάσει στο τέρμα πρώτος – τερματίζεις μόνο αν έχεις συλλέξει όλα τα σημεία. Η πορεία που θα επιλέξεις από το ένα checkpoint στο επόμενο είναι δική σου επιλογή. Μην ξεχνάς ότι η συμμετοχή και όχι η επίδοση μετράει!

Οι δρόμοι μας ανήκουν!

RECLAIM PUBLIC SPACE!

DISCLAIMER

Δεν προτρέπεται κανένας να παραβεί τον ΚΟΚ.

Κανένας άλλος δε φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα εκτός από τον ίδιο τον ποδηλάτη που συμμετέχει.

Όποιος δεν έρθει είναι φλώρος.

http://vimeo.com/24425469