Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΠΟΛΗ

Στο The Makers θα φας αφράτη βάφλα και θα ψωνίσεις τις πιο stylish ποδιές

Στον αριθμό 37 της Πραξιτέλους, έκανε τον Ιούνιο την εμφάνισή του ένα concept store που καταφέρνει και συνδυάζει τις νόστιμες και υγιεινές γεύσεις με το σύγχρονο design.
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου

Η Τέτη Χαρίτου και ο Γιώργος Μπάρλας αποφάσισαν στις αρχές του 2020 να ασχοληθούν με την δημιουργία ποδιών, για επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης. Λίγο πριν τα σχέδιά τους πάρουν σάρκα και οστά όμως, ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού και τα έβαλε στον πάγο. Αυτό βέβαια, δεν τους πτόησε, αφού μόλις  έληξε η πρώτη καραντίνα συνέχισαν από εκεί που είχαν διακόψει και έτσι το brand The Makers έκανε την εμφάνισή του. Fast forward στο καλοκαίρι του 2021 και το The Makers αποκτά το δικό του σπίτι στην οδό Πραξιτέλους, στην καρδιά της Αθήνας. Δεν είναι όμως ένα συνηθισμένο σπίτι, αφού πια στον ίδιο χώρο θα μπορεί κάποιος να ψωνίσει μια από τις stylish ποδιές της εταιρείας, αλλά και να απολαύσει νόστιμα πιάτα και ροφήματα από το πρωί, μέχρι και το απόγευμα. Στην παρέα πια έχει προστεθεί και ο σεφ Ηλίας Σταυρόπουλος, που έχει αναλάβει την διαμόρφωση του μενού και οι τρεις τους έχουν δημιουργήσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα concept stores του αθηναϊκού κέντρου.

Περνώντας κανείς το κατώφλι του The Makers το πρώτο που προσέχει είναι οι καθαρές γραμμές και ο μίνιμαλ σχεδιασμός του χώρου, που δεν σου αποσπούν την προσοχή. Έτσι μπορείς να κάνετε ήσυχοι τα ψώνια σας ή ακόμα καλύτερα να αφοσιωθείτε στο φαγητό που έχετε μπροστά σας. Οι ποδιές φτιάχνονται χειροποίητα στο ραφείο που βρίσκεται στο υπόγειο του χώρου πριν ανέβουν στην κεντρική σάλα,  για να μπορέσετε να διαλέξετε ποια θα κάνετε δώρο ή ποια θα είναι εκείνη που θα φοράτε όσο μαγειρεύετε κάποια από τις σπεσιαλιτέ σας.

Οι ποδιές των The Makers απευθύνονται πια σε όλους.

Οι μίνιμαλ και καθαρές γραμμές ξεχωρίζουν στον χώρο.

Οι ποδιές του brand ράβονται στο ραφείο που βρίσκεται του υπόγειο του χώρου.

Εκτός από τις ποδιές όμως, στην νέα άφιξη της Πραξιτέλους μπορείτε να βρείτε και t-shirts από οικολογικό βαμβάκι, καθώς είναι μια εταιρεία που λειτουργεί με γνώμωνα τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Την συλλογή συμπληρώνει η home accessories σειρά, η οποία περιλαμβάνει πετσέτες θαλάσσης, τσάντες, κούπες, μπουκάλια, μαξιλάρια. Μάλιστα, όλες οι σειρές των The Makers κατασκευάζονται στην Ελλάδα, ενώ θα ανανεώνονται ανάλογα με την εποχή και τις απαιτήσεις της. 

Όσο για τις γεύσεις και εκείνες ακολουθούν την φιλοσοφία της Τέτης, του Γιώργου και του Ηλία, ο οποίος έχει επιμεληθεί και το μενού. Η κουζίνα του The Makers είναι μίνιμαλ και healthy, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι στερείται νοστιμιάς. Μάλλον το αντίθετο.

Η σχεδιάστρια μόδας Τέτη Χαρίτου, το ένα τρίτο του concept store.

Η Τέτη Χαρίτου, ο Γιώργος Μπάρλας και ο Ηλίας Σταυρόπουλος είναι τα μυαλά πίσω από το The Makers.

Must try είναι το waffle toast από ανθόγαλα-κεφίρ, με αυγό bio μάτι, τσένταρ και ζαμπόν cotto, ενώ για τους φανατικούς των pancakes, εκείνο με το πικραμύγδαλο, τα καραμελωμένα αμύγδαλα και το maple syrup κανέλας μοιάζει ιδανική επιλογή. 

Ciabatta Roast Beef και αφράτο Waffle Toast.

Yogurt Bowl με στραγγιστό γιαούρτι 2%, granola δημητριακών, μύρτιλλο, βιολογική γύρη, chia και φυστικοβούτυρο.

Vegan Matcha Πανακότα με καρύδα, berries και φυστίκι Αιγίνης.

Ανοιχτό από τις εννιά το πρωί μέχρι τις εφτά το απόγευμα, το The Makers θα γίνει σημείο συνάντησης για τα lunch break όσων δουλεύουν στο κέντρο, καθώς και για το μεσημέρι οι επιλογές είναι πολλές και χορταστικές. Rice bowl Avo με ακατέργαστο ρύζι, βραστό αυγό bio, αβοκάντο, πίκλα ροζ παντζαριού λαδολέμονο, φρέσκα μυρωδικά και μαύρο σουσάμι, Potato Burrata Pizza με πέστο κολοκυθιού, μοτσαρέλα, κουκουνάρι, φρέσκο βασιλικό και Φιλέτο Κοτόπουλο Bowl με χούμους ρεβυθιού, ντοματίνια, αγγούρι, σουσάμι και αβοκάντο, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που έχει ετοιμάσει ο σεφ Ηλίας Σταυρόπουλος. Αν πάλι είστε λάτρης των σάντουιτς εκείνο με την Ψητή Γαλοπούλα, με κατσικίσια γραβιέρα, γιαούρτι ταχίνι, babyjem και ψωμάκι ολικής άλεσης, θα γίνει σίγουρα από τα αγαπημένα σας. Όσο για τα γλυκά, το Fondant Σοκολάτας, με valrhona guayana 70% δύσκολα θα σας περάσει απαρατήρητο. 

Capresse Gnocchi, με φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια, φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα.

Ο Ηλίας Σταυρόπουλος όμως έχει φροντίσει να υπάρχουν και vegan και χορτοφαγικές επιλογές στον κατάλογο του concept store. Η Κινόα με αρακά, αγγούρι, ραπανάκι, φρέσκο δυόσμο, άνηθο, μάραθο, μαραθόριζα, λαδολέμονο τζίντζερ και η Vegan Matcha Πανακότα με καρύδα, berries και φυστίκι Αιγίνης, είναι δυο μόνο από τις εκπλήξεις που κρύβει το μενού.

Το The Makers έφτασε στην Πραξιτέλους για να συνδυάσει όλα εκείνα που αρέσουν στους κατοίκους αυτής της πόλης. Από το πρωί για καφέ και brunch μέχρι νωρίς το απόγευμα για early dinner και early drinks, έχει σίγουρα μια επιλογή για όλα τα γούστα, ενώ φυσικά μπορείς να βρεις και εκείνα τα χρηστικά αντικείμενα που θα δώσουν μια νότα στυλ και άνεσης στο σπίτι σου. 

Ο εξωτερικός χώρος του μαγαζιού μοιάζει ιδανικός για brunch και people watching.

Η ανοιχτή κουζίνα του The Makers.

The Makers: Πραξιτέλους 37, Αθήνα 105 60
Για delivery: Wolt/The Makers
Instagram: themakers_athens
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.