Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεις τα καλύτερα ελληνικά αναμνηστικά για τις διακοπές σου

Είσαι Θεσσαλονίκη, έχεις κάνει στάση στη Χαλκιδική γιατί σαν τη Χαλκιδική δεν έχει κι επιστρέφεις. Πλέον, στο ευρύτερο κέντρο της πόλης θα βρεις δύο υπέροχες επιλογές για μοναδικά ελληνικά αναμνηστικά: το Onarion και το hellofrom.

Η τάση για εναλλακτικά δώρα – σουβενίρ, που ξεφεύγουν από τα παραδοσιακά και που μπορεί να έχεις συναντήσει σε διάφορα νησιά, βρίσκεται πλέον και στη Θεσσαλονίκη! Όλα ξεκίνησαν το 2016. Από τη μία, η hellofrom: ιδρύθηκε το Μάιο του 2016 με στόχο να επαναπροσδιορίσει τα ελληνικά αναμνηστικά, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των σύγχρονων ταξιδευτών για αναμνηστικά προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Κύριο χαρακτηριστικό της ταυτότητας της hellofrom είναι η έννοια της συνεργασίας. «Μέσα από συνέργειες με διάφορα ελληνικά brands, σχεδιαστές και καλλιτέχνες, δημιουργήσαμε με έμπνευση τη Θεσσαλονίκη σειρά αναμνηστικών προϊόντων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τσιμεντένια σουβέρ με το χάρτη και τα μνημεία της πόλης σε συνέργεια με τις AFuturePerfect, T-shirts με σχέδια εμπνευσμένα από την ιστορία της Μακεδονίας με το γνωστό ελληνικό brand Lovegreece, βραχιόλια με έμπνευση τη Θεσσαλονίκη με τη γνωστή σχεδιάστρια κοσμημάτων Αντωνία Καρρά. T-shirts, καπέλα, τσάντες καθώς και μία μεγάλη γκάμα χρηστικών αντικειμένων που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τη hellofrom, προσεγγίζονται με μια σύγχρονη αισθητική με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των υλικών κατασκευής. Αφετηρία έμπνευσης αποτελεί κυρίως η Θεσσαλονίκη, αλλά και η Ελλάδα γενικότερα».


Από την άλλη, με παρόμοιο σκεπτικό, η ιδέα για το Onarion γεννήθηκε πριν από 2 χρόνια όταν νέοι Έλληνες σχεδιαστές επαναπροσδιόριζαν το ελληνικό σουβενίρ. «Όταν αρχίσαμε να ψάχνουμε γύρω από αυτήν την ιδέα πραγματικά ενθουσιαστήκαμε με το πόσοι νέοι άνθρωποι με φανταστικές ιδέες ασχολούνται με το αντικείμενο και θέλαμε να αποκτήσουν ένα βήμα στην πόλη μας. Επίσης χρειαζόμασταν ένα χώρο για να παρουσιάσουμε και τις δικές μας  ιδέες και δημιουργίες όπως η συλλογή κοσμημάτων Laskarina που είναι εμπνευσμένη από τις ηρωίδες του 1821. Έτσι, από τον Νοέμβριο του 2016 ξεκινήσαμε να πραγματοποιούμε το όνειρο μας! Εδώ μπορεί κανείς να βρει από Τ-shirts τσάντες και κοσμήματα μέχρι καλλυντικά και βιβλία. Για να βάλουμε ένα προϊόν στο μαγαζί θα πρέπει να είναι ποιοτικό, να μας αρέσει το design και φυσικά να έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα. Θα πρέπει να έχει δουλευτεί πολύ από τους σχεδιαστές και να έχουν επενδύσει στο αντικείμενό τους και στην ιδέα τους. Οι Έλληνες παραγωγοί και designers δίνουν μεγάλη σημασία στην ποιότητα και στην καινοτομία. Εμείς κάναμε ένα μαγαζί για να γνωρίσουμε στην πόλη μας την δημιουργική Ελλάδα».


Τα δύο αυτά καταστήματα δραστηριοποιούνται εκτός του «παραδοσιακού» κέντρου της πόλης. Το Onarion βρίσκεται στον Φραγκομαχαλά, μια επιλογή καθόλου τυχαία: «Ο Φραγκομαχαλάς και η Βαλαωρίτου ήταν το πρώτο εμπορικό κέντρο και πλέον είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Εδώ, το εμπόριο γνώρισε μεγάλη άνθηση. Με την κρίση πολλά καταστήματα έκλεισαν όμως μετά την ανάπλαση ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε μια νέα αγορά, που να συγκεντρώνει το κοινό που ψάχνει το ιδιαίτερο και θέλει η αγορά του να είναι μια εμπειρία».

To hellofrom βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πανεπιστημιούπολη: «Τη δημιουργία/ανάπτυξη του brand έχουν αναλάβει οι Beetroot Design Group, καθώς επίσης και ό,τι αφορά στο σχεδιασμό του καταστήματος σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο The Cabinet», μια σκέψη που σηματοδοτεί την επιτυχία του project ακόμη κι εκτός κέντρου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το hellofrom Thessaloniki άνοιξε σε μία ιστορική γειτονιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης: «Με έμπνευση την εμπορική δραστηριότητα της πόλης του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου και με σεβασμό στην αρχιτεκτονική κουλτούρα του αστικού τοπίου σχεδιάστηκε ένας χώρος, ο οποίος συνδέεται αρμονικά όχι μόνο με το περιβάλλον αλλά και με όλες τις δημιουργίες που φιλοξενεί. H hellofrom Thessaloniki είναι ένα αυθεντικό concept store που αποπνέει κομψότητα και φινέτσα, ένας χώρος με έντονες vintage αναφορές, όπως ο μαρμάρινος νιπτήρας του 1920 που καλεί τον επισκέπτη να φρεσκαριστεί ακούγοντας μελωδίες μιας άλλης εποχής. Ο χρόνος απλά σταματά και ο επισκέπτης καλείται να γίνει ταξιδευτής στις ίδιες του τις αναμνήσεις σ’αυτό το αληθινό hidden gem.»


Τι γίνεται όμως με το κοινό και ποια είναι η ανταπόκριση;

Συνομιλώντας με τους ιδιοκτήτες του Onarion, ανακαλύπτει κανείς πως το κοινό αγαπάει τέτοια projects: «Από τις πρώτες μέρες που ανοίξαμε η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ θετική. Μας αρέσει πολύ να βλέπουμε ανθρώπους να σταματάνε να κοιτάνε την βιτρίνα μας και να χαμογελάνε. Τα σχόλια τους είναι κολακευτικά και τονίζουν την μοναδικότητα του μαγαζιού μας στην πόλη μας.

Οι τουρίστες που έρχονται είναι κυρίως ξένοι και πλέον από μακρινούς προορισμούς (μερική Αυστραλία Κινα, κ.α.). Όμως το πιο ευχάριστο είναι ότι οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το μαγαζί μας. Άλλωστε δεν το κρύβουμε ότι αυτή ήταν η σκέψη μας από την αρχή».

Κλείνοντας, και τα δυο projects στοχεύουν στην ανάπτυξη τους: Το hellofrom Thessaloniki, είναι το πρώτο πιλοτικό concept store της hellofrom και αποτελεί μέρος της ανάπτυξης του hellofrom project και το Onarion φιλοδοξεί να βρεθεί και σε άλλους προορισμούς!

Onarion, Βαλαωρίτου 25, Θεσσαλονίκη/ Hellofrom, Αποστόλου Παύλου 22, Θεσσαλονίκη
POP TODAY
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.