12021728_1476560569315360_195848465_n

Lex

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, το PIXI καλωσορίζει στην Αθήνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και παρουσιάζει στο Χυτήριο, τον διεθνώς αναγνωρισμένο Ιρλανδό dj/παραγωγό MANO LE TOUGH, νούμερο 23 στην λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες παγκοσμίως του Resident Advisor για το 2017. Την βραδιά θα πλαισιώσουν οι Elijah Simmons, Lex, Mark_K, Trixx.

Η Popaganda, μια ημέρα πριν το πολυαναμενόμενο event του PIXI, γνωρίσε τον Lex και τον ρωτήσε μερικά πράγματα για το θρυλικό δισκάδικο Radical Soundz και την επική βραδιά που.. πλησιάζει.

XIG_5611a

Lex πες μας την ιστορία σου. Η ιστορία ξεκινάει κάπου στις αρχές των ‘90s και στο περίφημο κλαμπ Άλσος. Εκεί έγινε και η πρώτη γνωριμία μου με την ηλεκτρονική dance μουσική η οποία όπως φαίνεται ήταν και η πιο σημαντική της ζωής μου. Από εκεί και πέρα υπήρξα ένας πιστός party animal θα έλεγα μέχρι και το 2002 όπου αποφάσισα μετά και από ιδέα ενός φίλου να μπω στο χώρο επαγγελματικά με τη δημιουργία του δισκοπωλείου Radical Soundz, το οποίο λειτούργησε μέχρι και το 2009. Από τότε μέχρι και σήμερα, επιγραμματικά οι σταθμοί που ξεχωρίζω  είναι η Quantized Music, το label που ξεκίνησα με τον Tolis Q, τα Move events μαζί με τον Locke (private parties με secret line up), η συνεργασία με τη Gletzair, gigs σε πολλά και ενδιαφέροντα μέρη εντός και εκτός Ελλάδος, residency στο Six d.o.g.s., παραγωγές και δισκογραφία. 

Μετέφερε μας στην εποχή του Radical Soundz Record Store..Ήταν σαφώς η πιο ωραία εμπειρία στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από το νεαρό της ηλικίας που από μόνο του σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα αλλά και να ενεργείς με έναν πιο ανέμελο και ξένοιαστο τρόπο οπότε αυτομάτως το «διασκεδάζεις» και πιο πολύ, εκεί έγινε και η βασική μου «εκπαίδευση». Μαθαίνοντας ουσιαστικά πως δουλεύει η δισκογραφία από όλα τα πόστα. Εκεί γνώρισα τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους του χώρου, εκεί ξεκίνησαν σταδιακά τα ακούσματα μου να γίνονται όλο και πιο πολύπλευρα, εκεί έγινα επαγγελματίας  dj and so on. 

manoletough

Μano Le Tough

Πως θα χαρακτήριζες τον καλεσμένο του event Mano Le Tough; Είναι κατά τη γνώμη μου από τους πιο hot, respected και versatile artists στον κόσμο, αυτή τη στιγμή! Η παρουσία του κάνει το event χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της χρονιάς. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω. 

Ποιο είναι το μότο σου; Περισσότερη αυτοκριτική, λιγότερη κριτική.

Σε τι φάση βρίσκεται κατά τη γνώμη σου η ηλεκτρονική σκηνή στην Ελλάδα σήμερα; Η ηλεκτρονική σκηνή στην Ελλάδα παρ’όλη την περιρρέουσα γκρίνια και αναλογικά με τον πληθυσμό και το μέγεθος της χώρας, πιστεύω ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Τουλάχιστον για τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην επαρχία τα πράγματα είναι πιο περιορισμένα σίγουρα αλλά υπάρχουν πόλεις που κάνουν τη διαφορά, σε βαθμό που τολμώ να πω, ακόμα και αντίστοιχες πόλεις βορειοευρωπαϊκών χωρών, θα τις ζήλευαν.

Η Popaganda σου κάνει δώρο 3 διπλές προκλήσεις για το εvent του PIXI. Για να είσαι εσύ ο νικητής κανε Like, comment και Share στο post του διαγωνισμού στο Facebook Page της Popaganda μέχρι τις 19:00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν επίσης στο ίδιο post.

17158910_807766766037260_2008239214825405218_o