Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Ένα βικτωριανό σπίτι στο Peckham του Λονδίνου γέμισε με φυσικό φως από τους OfficeTwentyFiveArchitects

Ένα ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο σχεδίασε μια «μοντέρνα καρδιά», μια επέκταση σε ένα ιδιαίτερο σπίτι, καλύπτοντας συγχρόνως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μιας οικογένειας με ισχυρή άποψη και γνώση πάνω στο design.

 

Στο Peckham του Νότιου Λονδίνου, ένα ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο σχεδίασε μια «μοντέρνα καρδιά», όπως χαρακτηρίζει την επέκταση σε ένα Βικτωριανό σπίτι, καλύπτοντας συγχρόνως τα «θέλω» και τις ανάγκες μιας οικογένειας με ισχυρή άποψη και γνώση πάνω στο design.

Η σχεδιαστική διαδικασία ήταν μια άσκηση λεπτής ισορροπίας προσαρμογών και εκ  βάθρων αλλαγών για το OfficeTwentyFiveArchitects. Το ζητούμενο του έργου ήταν η κατ΄επέκταση προσθήκη σε μία μονοκατοικία.

Η προσθήκη 130 τετραγωνικών μέτρων περίπου, σχεδιάστηκε σε συνέχεια του καθιστικού με πρόσβαση στον πίσω κήπο.

«Πρόθεση του γραφείου ήταν η δημιουργία ενός λειτουργικού και φωτεινού μεταβατικού χώρου, μεταξύ του υφιστάμενου σπιτιού και του εξωτερικού περιβάλλοντος, ο οποίος θα στέγαζε την κουζίνα και την τραπεζαρία του σπιτιού», εξηγεί το γραφείο.

Οι γυάλινες επιφάνειες στην οροφή αλλά και στις εξωτερικές τοιχοποιίες της προσθήκης, προσφέρουν φως και οπτικές προς στον ουρανό και στην διαμορφωμένη αυλή. Το δάπεδο της προσθήκης κατασκευάστηκε από γυαλισμένο γαρμπιλομπετόν, έτσι ώστε να αποτελέσει είναι μια λειτουργική, διακριτή επιφάνεια που καθαρίζει εύκολα.

Ο τοίχος επέκτασης είναι κατασκευασμένος με τούβλα, ίδια με αυτά του υφιστάμενου κτιρίου, έτσι ώστε να συνάδει και να συμπληρώνει την παραδοσιακή εικόνα μιας τυπικής μονοκατοικίας στο Λονδίνου.

«Οι νέοι χώροι θέλαμε να αποτελούν το κέντρο της καθημερινής ζωής της τετραμελούς οικογένειας. Θελήσαμε χώρους λιτούς και μοντέρνους χωρίς περιττά στολίδια και υπερβολές».

Το γραφείο OfficeTwentyFiveArchitects επέλεξε και σχεδίασε σε κατασκευαστικές κλίμακες όλα τα στοιχεία του χώρου (περιστρεφόμενη πόρτα προς τον κήπο, κουζίνα, φεγγίτες, φωτιστικά κτλ.) και έκανε και μια επιλογή επίπλων από την συλλογή που είχαν στην κατοχή τους οι ιδιοκτήτες.

Με τις παρεμβάσεις του γραφείου και την συνεργασία της οικογένειας, ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίριο απέκτησε το στοιχείο που του έλειπε, το φυσικό φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο υπέροχα μικρά διαμερίσματα μας κάνουν να θέλουμε να μετακομίσουμε στη Βαρκελώνη

Το γραφείο OfficeTwentyFiveArchitects είναι μία ομάδα αρχιτεκτόνων που δραστηριοποιείται στους τομείς της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού και της ανάπτυξης. Το γραφείο ιδρύθηκε το 2003 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από τους αρχιτέκτονες Αντώνη Περπατίδη, Θανάση Χρυσομάλλη και Μανώλη Βουράκη.

Σήμερα, τα 3 ιδρυτικά στελέχη, σε στενή συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα αρχιτεκτόνων OfficeTwentyFiveArchitects, δημιουργούν σχέδια και μελέτες στους τομείς της αρχιτεκτονικής, του αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής τοπίου, με έδρες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη, Ντίσελντορφ και Λονδίνο.

Η αρχιτεκτονική άποψη του γραφείου προκύπτει από την πολύ προσεκτική ανάλυση της εξέλιξης και των αλλαγών στη σύγχρονη ζωή. Βασική φιλοσοφία του είναι ότι σε όλα τα έργα, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου, χρειάζεται η ίδια μεθοδική αντιμετώπιση προκειμένου να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα, χωρίς να χαθεί, μέσα από τη διαδικασία, η πρωτοτυπία και η φρεσκάδα της αρχικής ιδέας.

Στη διάρκεια της ύπαρξης του, το OfficeTwentyFiveArchitects έχει σχεδιάσει πάνω από εκατοντάδες project σε όλο τον κόσμο, έχει λάβει βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς αρχιτεκτονικού σχεδίου, αστικού εξοπλισμού, σχεδιασμού δημοσίων χώρων και εφήμερων κατασκευών μικρής κλίμακας.

Περισσότερες πληροφορίες για το αρχιτεκτονικό γραφείο θα βρείτε εδώ.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.