HXOΣ: Μαρίζα Ρίζου Live στο Gazarte


Πρόκειται για το πιο πολυσυζητημένο μουσικό ραντεβού της φετινής σεζόν. Η μοναδική Μαρίζα Ρίζου με την επταμελή της μπάντα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μουσικό πρόγραμμα που ισορροπεί ανάμεσα στην ποιότητα της Jazz και την εξωστρέφεια της Swing, χαρίζοντας χαμόγελα και πολύ χορό. Πηγαίο και μεταδοτικό. Μοναδικό όπλο της η ενέργεια, η ζωντάνια και φυσικά το μοναδικό της ταλέντο να μας κάνει ευτυχισμένους. Έστω για ένα βράδυ.Ανανεώνουμε τo ραντεβού μας με τη Μαρίζα, για την προτελευταία της εμφάνιση στο συναυλιακό χώρο τουGazarte. Μια υπόσχεση να ζήσουμε ξανά την πιο αναζωογονητική jazz εμπειρία, από μια φωνή με τόση ένταση και drive που σε συναρπάζει και σε παρασύρει στο τριπ μιας υπέροχης γιορτής.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 2103460347
22.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 15€ | Β ζώνη: 12€  |   Όρθιοι: 7€
ΤαμείοA ζώνη: 17€ | Β ζώνη: 14€  |   Όρθιοι: 9€

 
ΘΕΑΤΡΟ: NIOBH- Μια Σπουδή Πάνω στο Μύθο  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο μύθος της Νιόβης πραγματεύεται την αλαζονεία. Η Νιόβη, κόρη του Τάνταλου και της Διώνης, παντρεύεται τον Αμφίονα, βασιλιά της Θήβας, και αποκτά μαζί του 14 παιδιά. Η ευλογία της ζωής της όμως γίνεται τελικά κατάρα και η Νιόβη τυφλωμένη από την περηφάνια φτάνει στο σημείο να προκαλέσει τους ίδιους τους θεούς. Όταν διαλαλεί ότι είναι καλύτερη μάνα από τη Λητώ, η τελευταία στέλνει τα δικά της παιδιά, τον Απόλλωνα και την Άρτεμη, να σκοτώσουν τα δεκατέσσερα παιδιά της αλαζονικής βασίλισσας. Τι σημαίνει Ύβρις; Τι σημαίνει Τίσις και Νέμεσις; Πότε συμβαίνει στον άνθρωπο η λυτρωτική κάθαρση και πού βρίσκεται ο Θεός που βλέπει τα πάντα και γνωρίζει τα πάντα; Η Νιόβη, αμφισβητώντας το Θείο, κάνει μια βουτιά στο κενό. Και στο κενό αυτό βρίσκει όλες τις απαντήσεις. Η τραγική απώλεια μεταμορφώνεται σε γνώση και η σκληρή Λητώ γίνεται μέσα σε μια νύχτα η αντανάκλαση του δικού της καθρέφτη.Η επιλογή του δεκαπεντασύλλαβου ήταν σχεδόν ενστικτώδης. Ο αρχαίος αυτός ρυθμός, που ακονίστηκε μες στους αιώνες με το δημοτικό τραγούδι και ακροβατεί μεταξύ ποιητικού και πεζού λόγου, εμπεριέχει την αφαίρεση του αρχετυπικού.Και φυσικά η μουσική, που συνομιλεί με το λόγο και αποτελεί το δεύτερο κείμενο της παράστασης, βρήκε την εκφραστική της δύναμη μέσα από τη χροιά των εγχόρδων και των κλασικών κρουστών.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλ: 2103418550
Σάββατο & Κυριακή 21.30 μ.μ.
Εισιτήρια:10€ ενιαίο & 8€ προπώληση
Προπώληση:  Στα καταστήματα Public και στα ταμεία του ιδρύματος.

HXOΣ: Die! Die! Die! Live στο Six D.o.g.s


Εξωτική καταγωγή, punk καταβολές, diy ανατροφή, αστείρευτη, εκρηκτική ενέργεια επί σκηνής. Είναι οι Die! Die! Die! και θα βρίσκονται live στην Αθήνα και το Gig Space του Six D.o.g.s. Το Νεοζηλανδέζικο noise pop τρίο, που για περισσότερο από μια δεκαετία συνέδεσε το όνομά του με τον ήχο της θρυλικής Flying Nun Records, θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ελλάδα* στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας.Μετά από 12 χρόνια, 4 δίσκους, κάμποσα lps, διεθνή αναγνώριση που μεταφράστηκε σε αμέτρητα χιλιόμετρα και περιοδείες σε Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη με συγκροτήματα όπως οι Clean και οι Franz Ferdinand, συνεργασίες με εκλεκτικούς παραγωγούς όπως οι Chris Townend (Portishead, Violent Femmes) και Steve Albini (Nirvana, Pj Harvey), οι Die! Die! Die! συνεχίζουν τις μνημειώδεις εμφανίσεις τους, περνώντας παράλληλα στην πλέον ώριμη και πολυσυλλεκτική φάση της καριέρας τους. Μαζί τους στη σκηνή του η Rita Mosss, γερμανοεβραία στην καταγωγή, γνωστή και παλιά καραβάνα του αθηναικού πεζοδρομίου.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 10 € (Early Bird)- 12 € (Προπώληση) -14 € (Πόρτα)
Προπώληση:  http://www.viva.gr/tickets/music/die-die-die-live/, στα καταστήματα Ιανός, Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots, καθώς και στο 11876.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Bob Theater Festival στο Bios


Το σημαντικότερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου έρχεται και φέτος, για 7η συνεχόμενη χρονιά συγκεντρώνοντας και αναδεικνύοντας το νέο αίμα του Ελληνικού θεάτρου. Πρεμιέρες, διαγωνισμοί, αυτοσχεδιασμός, stand – up comedy, πάρτι, μουσική και, φυσικά, επιλεγμένες νεανικές παραστάσεις από τη φετινή σεζόν θα κάνουν το Βοb Theatre Festival το μεγαλύτερο νεανικό θεατρικό πάρτι της χρονιάς!Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2, Ο Μουνής, Διαβολιάδα, Περσινή Αρραβωνιαστικιά και πολλές άλλες νεανικές παραστάσεις που ξεχώρισαν φέτος, έρχονται στο Bob Theatre Festival δίνοντας στο κοινό μια τελευταία ευκαιρία να τις προλάβει.  Στις πρεμιέρες του φεστιβάλ, οι ομάδες Cheek-Bones, Ha! και CakeTree Theatre Company, αλλά και ο Μιχάλης Μαθιουδάκης θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα καινούρια έργα τους. Tο φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή 11 Μαΐου με τις ανακοινώσεις των νικητών, τις απονομές των βραβείων και με ένα μεγάλο πάρτι υπό τους ήχους των Polkar, του συγκροτήματος του Γιώργου Παπαγεωργίου, στο πρώτο τους, πολυαναμενόμενο live στην Αθήνα. Σήμερα το πρόγραμμα είναι το εξής:

18:30 Ο Διχοτομημένος Υποκόμης, σκην. Κ. Γάκης – Basement (90’)
19:00
 Διαγωνισμός Αυτοσχεδιασμού (Τελικός) – Main (120’)
20:30
 Τον Άυλο Εσένα, σκην. Γ. Παλούμπης – Basement (60’)
21:15
 Κάτι Διαφορετικό, C for Circus – Main (70’)
22:00
 If Only, CakeTree Theatre Company – Basement (60’)
23:00
 Κακή Πίστη, Μ. Μαθιουδάκης – Main (60’)

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
18.30 μ.μ
Είσοδος: 9 E

ΕΚΘΕΣΗ: Serendipity στο Six D.o.g.s


Όπως στο περσικό παραμύθι ” Οι τρεις πριγκίπισσες της Serendip” πάντα ανακάλυπταν τυχαία καινούρια πράγματα, έτσι και ο P.S με την καινούρια του δουλειά σάς προσκαλεί να ανακαλύψετε πίνακες που δημιουργήθηκαν τυχαία. Ακρυλικά και λάδια με ιδιόμορφες επικαλύψεις από βερνίκια και υγρό γυαλί δημιουργούν ψευδαισθήσεις από τις αντανακλάσεις του φωτός σε νερό.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Anthony Braxton -Diamond Curtain Wall Quartet στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Anthony Braxton


Ο Άντονυ Μπράξτον είναι ένας ιδιοφυής δημιουργός, αφιερωμένος στη μουσική ως σύνολο και όχι ως στιλιστική επιλογή. Για τον ίδιο, η τέχνη των ήχων είναι «πνευματική δέσμευση», οι συναυλίες του «πεδία δράσης» και η προσωπική του έκφραση, όχι ακριβώς τζαζ ή αβανγκάρντ, αλλά ghost-trance music, δηλαδή «πνευματεκστατική». Εικοσάχρονος, μελέτησε εντατικά παρτιτούρες των Schoenberg, Stockhausen, Boulez, Ξενάκη κ.ά., βίωνε τη free-jazz επανάσταση, αλλά άκουγε όλους τους σαξοφωνίστες, από τον Desmond έως τον Coltrane. Σήμερα, έχοντας καταξίωση όμοια με εκείνων που μελετούσε και βίωνε, γίνεται ο ίδιος και το επιβλητικό έργο του αντικείμενο άρθρων, βιβλίων, διδακτορικών. Καινοτόμος συνθέτης και ρηξικέλευθος αυτοσχεδιαστής, συνέβαλε καταλυτικά στο γεφύρωμα ή ξεπέρασμα αντιμαχομένων τάσεων: δοκιμή στο πρωτάκουστο με σεβασμό των παραδόσεων, εμπνευσμένη αναρχία αλλά πειθαρχημένη υπευθυνότητα, σκληρός ήχος με μελωδία, ασύλληπτη περιπλοκότητα αλλά και απλότητα.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
20.30 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 – 18 – 28 € , Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

ΘΕΑΤΡΟ: City Lives στο Μέγαρο Μουσικής


Η πόλη, άνθρωποι και οι παράλληλες ζωές. Μια multimedia μουσική παράσταση του Αλέξανδρου Μούζα που αποδομεί την καθημερινότητά μας. Μια παράσταση-προσέγγιση της πολυεπίπεδης ζωής του ανθρώπου στην πόλη: Ο άνθρωπος μέσα από τις διαφορετικές του δραστηριότητες, ιδέες, πεποιθήσεις, συνδέεται και ενσωματώνεται σε ένα διαφορετικό δίκτυο κάθε φορά, μορφοποιώντας άτυπες ομάδες, κοινωνίες και υποκουλτούρες.  Ο αστικός χώρος, πέρα από τον στενά γεωγραφικό προσδιορισμό, παίρνει την μορφή ομόκεντρων κύκλων: από τον εσώτερο εαυτό μέχρι τις μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Η παράσταση προσπαθεί να αποδομήσει τις διαφορετικές αυτές διαστρωματώσεις, επικεντρώνοντας στην οπτική, όχι των διαφορετικών όψεων της ζωής μιας πόλης (City Life), αλλά των διαφορετικών ζωών που δημιουργούν καταλυτικοί παράγοντες, όπως η επικοινωνία, το χρήμα, τα ΜΜΕ, η θρησκεία, ο πολιτισμός, η γλώσσα κλπ (Street Life, Social Life, Media Life, Money Life, Inner Life, After Life κλπ).

Μέγαρο Μουσικής, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 
Τηλ: 2107282333
20.30 μ.μ.
Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 6, Πολύτεκνοι, 65+: € 10, Ζώνη Β: € 16, Ζώνη Α: € 25

ΕΚΘΕΣΗ: “No Respect”: Graffiti και Street Art στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Η Στέγη διοργανώνει σε κλειστό χώρο μία έκθεση-καταγραφή της ελληνικής graffiti & street art σκηνής, όπως αυτή αποτυπώνεται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.Τα σαράντα έργα που θα δημιουργηθούν επί τόπου και θα καλύψουν τους τοίχους, τις κολώνες, το δάπεδο του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τα αυτοκίνητα που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτόν, ανήκουν σε ισάριθμους graffiti και street artists, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος της Στέγης. Μέσα στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται making of video υλοποίησης των έργων. Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με φωτογραφικό υλικό των έργων και με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Εμείς πάντως πήγαμε και είδαμε.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-21:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: Klangstabil Live στο DeathDisco


Οι Klangstabil είναι ένα ηλεκτρονικό ντουέτο από τη Γερμανία που απτελείται από τον Maurizio Blanco και τον Boris May. Ξεκίνησαν το 1994 και αν και στο ενδιάμεσο είχαν αρκετές κυκλοφορίες ήταν το άλμπουμ Taking Nothing Seriously του 2004 που τους έκανε υπολογίσιμη δύναμη στην ηλεκτρονική μουσική. Κομμάτια σαν το You May Start, Gloomy Day, Kill All Lifeforms και Push Yourself άρχισαν να ακούγονται στα αντίστοιχα clubs της Ευρώπης και σύντομα το πολύ ιδιαίτερο ύφος τους με τους industrial / electro ήχους και τα spoken word φωνητικά τους έφερε στο προσκήνιο της σκηνής. Τέσσερα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το Math and Emotions που τους βοήθησε να κάνουν ένα βήμα παραπέρα με κομμάτια σαν το Math and Emotion – The Square Roots Of One και το Twisted Words. Οι Klangstabil είχαν πλέον φτάσει να παίζουν headliners στα σημαντικότερα φεστιβάλ του είδους και να έχουν χιλιάδες οπαδούς ανά το κόσμο. Ακολουθεί μετά από δύο χρόνια η επανέκδοση του παλιότερου single Vertraut και το 2013 είναι η χρονιά του Shadowboy, του τελευταίου μέχρι σήμερα άλμπουμ τους και μια από τις πιο φιλόδοξες και ανατρεπτικές κυκλοφορίες τους. Μαζί τους οι Last Days Of S.E.X. του πολυπράγμονα Μάνου Χρυσοβέργη και το παιδί του Death Disco DSTRB (κατά κόσμον Δημήτρης Στράμπης) που θα αφήσει τα καθήκοντά του στη μπάρα για να μεταφερθεί στη σκηνή του Death Disco!

DeathDisco, Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή
20.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 12 E

EIKAΣΤΙΚΑ: Μedea Electronique: “Μονοτονία” στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique εμπνέεται από το ποίημα «Μονοτονία» του Κ.Π. Καβάφη και το κείμενο του Raoul Vaneigem Η επανάσταση της καθημερινής ζωής (The revolution of everyday life) και δημιουργεί την οπτικοακουστική εγκατάσταση Μονοτονία. Η παγκόσμια συνθήκη στην οποία ζούμε  μας επιβάλλει  μια μονότονη κατάσταση ύπαρξης. Οι μονότονες σκέψεις μας καθορίζουν της καθημερινές μας πράξεις απάθειας που οδηγούν σε συμπεριφορά αδιάφορη απέναντι σε όσα ζούμε. Μέσα από την απροσδόκητη εγκατάσταση Μονοτονία, επιχειρείται η ρήξη του φαύλου κύκλου της επανάληψης, η πρόκληση του ενδιαφέροντος, η αναζήτηση μιας νέας συνθήκης ζωής.Η καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006, χρησιμοποιώντας ένα λογοπαίγνιο στο όνομα της -αναφορά στα νέα μέσα- το οποίο υποδηλώνει την πειραματική διάθεση της ομάδας. Ανεξάρτητοι καλλιτέχνες που δουλεύουν σε διαφορετικούς τομείς της τέχνης, ενοποιούν της ξεχωριστές ειδικότητες τους στους τομείς της έρευνας και της εφαρμογής, ορίζοντας έτσι ένα ιδιαίτερο στυλ.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-23:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: YSP!WSY! Kris Riot & Postriper με Yaz & March στο ΤΩΡΑ Κ44


Το Σάββατο 10 Μάιου τα decks του Τωρα Κ44 θα πάρουν φωτιά σε μια συνάντηση που πρώτη φορά ξαναγίνεται.. Οι YSP!WSY! ακα Kris Riot & Postriper επιστρέφουν παρέα με τον Yaz από τους Shut The Fuck Up Parties και τον March απο Not Sober Parties για να γίνει και πάλι ο χαμός με all around party μουσικές με βάση τα alternative, electro, trap, dubstep anthems και όχι μόνο!

ΤΩΡΑ Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι
Τηλ:2103423560
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 3 E (με μπύρα)

ΠΑΡΤΙ: The DeathDisco Society στο DeathDisco


Κάθε Σάββατο τo DeathDisco δείχνει την αγάπη του για τα 80”s! Κάθε Σάββατο το DeathDisco αναζητά τους πιο ενδιαφέροντες νέους ήχους της εναλλακτικής μουσικής! Κάθε Σάββατο το DeathDisco διοργανώνει ένα πάρτι με τα καλύτερα new wave, 80’s, EBM, post punk, minimal, indie, gothic, electro τραγούδια από τα 80’s μέχρι και σήμερα! To DeathDisco είναι το καινούργιο new wave club της πόλης! Βρίσκεται σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει η Μέκκα του εναλλακτικού clubbing, το Ψυρρή, μόλις 100 μέτρα από το σταθμό του Θησείου και στεγάζεται σε ένα διώροφο κτίριο εντυπωσιακής minimal / industrial αισθητικής.

DeathDisco, Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή
24.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 € (με μπύρα/κρασί)

BAZAAR: The Meet Market στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων


Πάντα πιστό στο πνεύμα των ημερών το Meet Market θα διεξάγει τις δικές του εκλογές το Σάββατο 10 και την Κυριακή στις 11 Μαϊου στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων που βρίσκεται στην αρχή του πεζόδρομου της Ερμού στο Θησείο. Ελάτε στον υπέροχο καταπράσινο κήπο του Σ.Ε.Α. και αμερόληπτοι ψηφίσετε έναν ή και δυο ή και τρείς (μεχρι εκεί, όχι παραπάνω) απο τους 50+ πάγκους που σας εντυπωσίασε περισσότερο είτε λόγω παρουσίασης είτε λόγω του ιδίου του προϊόντος ή της υπηρεσίας. Την ψήφο σας την ρίχνετε στην κάλπη που θα είναι τοποθετημένη στο κεντρικό ταμείο. Υποσχόμεθα να είμαστε τίμιοι και να κερδίσει αυτός που μάζεψε τους περισσότερους ψήφους! Κάθε 3 ώρες θα γίνεται καταμέτρηση και τα αποτελέσματα θα γράφονται στον ειδικό πίνακα. Εάν πάλι όλο αυτό το κλίμα σας αφήνει παγερά αδιάφορους, μην ανησυχείτε! Το Meet Market παράλληλα με τον εκλογικό αγώνα, θα έχει τους αγαπημένους του dj’s να παίζουν live dj’sets όλο το σαββατοκύριακο , θα έχει free δωράκια για όποιον έρθει να παίξει στο κεντρικό ταμείο, θα έχει παιδικό παιχνίδι «ο Παιζώδρομoς της Ερμού» από της αγαπημένες «Πυγολαμπίδες» και μαζί με όλα αυτά θα απολαμβάνετε την πιο ωραία θέα της Ακρόπολης με τη συνοδεία δροσιστικών cocktails !
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα
Τηλ: 2103252214
Σάββατο & Κυριακή 13:00 μ.μ.  – 23:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Saturday Night Tunes στο Komma


Εξαιρετικές μουσικές από τον Πάνο Λίλη στο αγαπημένο στέκι της Μαυροκορδάτου.

Komma Bar, Μαυροκορδάτου 6, Αθήνα
Τηλ:2103251789
23.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

BAZAAR: Μεγάλο Παζάρι- Garage Sale στην Οδό Βασ. Σοφίας 112


Οι “Φίλοι της Μέριμνας” οργανώνουν το πέμπτο Μεγάλο Παζάρι – Garage Sale επίπλων και αντικειμένων που θα γίνει στην οδό Βασ. Σοφίας 112, την Παρασκευή 9 Μαΐου – Κυριακή 11 Μαΐου, 10.00-20.00.Στο παζάρι θα βρείτε έπιπλα, μικρά και μεγάλα, αντίκες, πορσελάνες, φωτιστικά, πίνακες, σερβίτσια, χαλιά και μικρούς θησαυρούς σε τιμές ευκαιρίας.Τα έσοδα θα διατεθούν για την λειτουργία της Υπηρεσίας «Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι» της Μέριμνας. Η υπηρεσία αυτή, δίνει την επιλογή σε παιδιά και εφήβους, έως 18 ετών, που πάσχουν από μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια, ή αντιμετωπίζουν το τελικό στάδιο αυτής, να παραμένουν στον οικείο χώρο του σπιτιού με την οικογένεια τους και με την υποστήριξη των ειδικά εκπαιδευμένων ιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Η Μέριμνα συνεργάζεται για το σκοπό αυτό με τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία και Μαιευτήρια της Αθήνας.Οι Φίλοι της Μέριμνας σας περιμένουν!!!

Βασ. Σοφίας 112, Αθήνα
10:00 π.μ. – 20:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

 

MOYΣΙKH: Blend presents a M-NUS Showcase: Matador (Live) | Barem | Manolaco στο Κοο Κοο


Το Blend παρουσιάζει ένα ακόμα εκρηκτικό event υψηλών προδιαγραφών, αυτή τη φορά με τη σφραγίδα της M-nus του Richie Hawtin! Το M-nus Showcase, ο θρυλικός θεσμός-σύμπραξη των καλλιτεχνών του κορυφαίου δισκογραφικού label επιστρέφει στην Αθήνα με δύο από τους πιο περιζήτητους και συναρπαστικούς παραγωγούς του, τον Iρλανδό Matador και τον Αργεντινό Barem! O Matador, κατά κόσμον Gavin Lynch, το υπερηχητικό αστέρι της δισκογραφικής φαμίλιας του Hawtin αποτελεί ομολογουμένως μια σπάνια περίπτωση “τεχνίτη” της techno σκηνής, αφού συνδυάζει το αυθεντικό μουσικό ταλέντο με μια εξαιρετική τεχνική. Ένας αεικίνητος παραγωγός, μουσικός και dj, η καριέρα του οποίου απογειώθηκε με την κυκλοφορία του Kingswing Ep στη M-nus. Κάθε live show του αποτελεί μια αξέχαστη ηχητική εμπειρία. Ο Barem, ο μουσικός παραγωγός/dj της minimal techno και “σήμα κατατεθέν” της M-nus έχει προσδώσει επιπλέον αξία σε μερικά από τα σημαντικότερα ηλεκτρονικά shows του πλανήτη (Detroit Music Festival, Timewarp, Minus North American Bus Tour κ. ά.). Αποτελεί προσωπική ανακάλυψη του Hawtin και προσωποποιεί τη νέα γενιά της ηλεκτρονικής μουσικής που γαλουχήθηκε στην ψηφιακή εποχή. Το σπουδαίο set του στο “ιστορικό” closing party του Mamacas τον περασμένο Οκτώβρη παραμένει αξέχαστο για όσους ήταν παρόντες. Τους δύο καλλιτέχνες της M-nus θα συμπληρώσει ο Resident του Blend, Manolaco!

Koo Koo Live Music Bar, Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλ: 2103450930
00.05 μ.μ.
Είσοδος: – 13 ευρώ (μέχρι τις 01:30) – 17 ευρώ (μετά τις 01:30)
Τιμή Φιάλης : – 120 Ε / 4 άτομα

HXOΣ: Bad Treat + Violent Cartoons + CafRock Assus Live στο Six D.o.g.s


Την Κυριακή 11 Μαΐου οι Βad Treat, οι Violent Cartoons και οι CafRock Assus θα βρεθούν στο gig space του six d.o.g.s αναμειγνύοντας διάφορα είδη από την σκληρή πλευρά της ροκ μουσικής. Στο mixer θα μπουν τα καλύτερα υλικά από punk, prog rock και hard rock με σκοπό η επί σκηνής σύμπραξη των τριών να κάνει την βραδιά αξιομνημόνευτη.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
Κυριακή 20.30 μ.μ.
Είσοδος: 3 E

ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Bob Theater Festival στο Bios


Το σημαντικότερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου έρχεται και φέτος, για 7η συνεχόμενη χρονιά συγκεντρώνοντας και αναδεικνύοντας το νέο αίμα του Ελληνικού θεάτρου. Πρεμιέρες, διαγωνισμοί, αυτοσχεδιασμός, stand – up comedy, πάρτι, μουσική και, φυσικά, επιλεγμένες νεανικές παραστάσεις από τη φετινή σεζόν θα κάνουν το Βοb Theatre Festival το μεγαλύτερο νεανικό θεατρικό πάρτι της χρονιάς!Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2, Ο Μουνής, Διαβολιάδα, Περσινή Αρραβωνιαστικιά και πολλές άλλες νεανικές παραστάσεις που ξεχώρισαν φέτος, έρχονται στο Bob Theatre Festival δίνοντας στο κοινό μια τελευταία ευκαιρία να τις προλάβει.  Στις πρεμιέρες του φεστιβάλ, οι ομάδες Cheek-Bones, Ha! και CakeTree Theatre Company, αλλά και ο Μιχάλης Μαθιουδάκης θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα καινούρια έργα τους. Tο φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή 11 Μαΐου με τις ανακοινώσεις των νικητών, τις απονομές των βραβείων και με ένα μεγάλο πάρτι υπό τους ήχους των Polkar, του συγκροτήματος του Γιώργου Παπαγεωργίου, στο πρώτο τους, πολυαναμενόμενο live στην Αθήνα. Σήμερα το πρόγραμμα είναι το εξής:

19:00 Scratch Night (Τελικός) – Main (120’)
20:00
 Αύξηση, 4Frontal – Basement (70’)
21:15
 Διαγωνισμός Stand – up Comedy (Τελικός) – Main (120’)
22:00
 Πυρηνική Οικογένεια, Cheek Bones – Basement (60’)
23:00
 Πάρτι Λήξης – Front

Ανακοίνωση νικητή Διαγωνισμού Stand- up Comedy
Ανακοίνωση νικήτριας ομάδας Scratch Night
Συναυλία Polkar

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
Kυριακή 19.00  μ.μ
Είσοδος: 9 E

HXOΣ: Νύχτα  Αστεριών στο Gazarte


Στη μουσική πρόταση της Κάτιας Πάσχου και του Απόστολου Παληού, με τίτλο, “Νύχτα Αστεριών”, η μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες νύχτες αστεριών, είναι το κοινό. Τα αστέρια είναι το κοινό. Αυτό που λάμπει είναι το κοινό. Το αστέρι του κάθε θεατή, βρίσκει φως στην μουσική αγκαλιά της Κάτιας, που με τον δικό της, μοναδικό τρόπο, μας γεμίζει φως.
Η Κάτια Πάσχου θέλησε να μας χαρίσει την απόλυτη πρόσβαση στην μουσική που η ίδια αγαπά και που πιστεύει στην δύναμή της. Πολλοί θα πουν πως πρόκειται για κλασσική μουσική, όπερα, η απλά έντεχνη μουσική. Η Κάτια με τον τρόπο της μας προσκαλεί σε μία βραδιά μουσικής, γεμάτη αστέρια, μελωδίες, τραγούδια, μουσική για όλους, όσους με την παρουσία τους γίνονται τα αστέρια της βραδιάς. Το ταλέντο της Κάτιας Πάσχου, σοπράνο, και του Απόστολου Παληού, σολίστ πιάνου, έρχονται να συναντήσουν απλά, τον κάθε θεατή, με μουσικά χαμόγελα και μελωδίες , χιούμορ και νοσταλγίες, για μία βραδιά στ’αστέρια. Την Κάτια Πάσχου και τον Απόστολο Παληό συνοδεύει με το βιολί του ο Χριστόφορος Καραθανάσης. Σκηνοθεσία Νεφέλη Τσιπουρίδη.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 2103460347
Κυριακή 21.30 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 20€ | Β ζώνη: 15€ | Όρθιοι: 10€
Ταμείο: A ζώνη: 22€ | Β ζώνη: 17€ | Όρθιοι: 12€

ΗΧΟΣ: Ο  Σπύρος Γραμμένος Live στο Kreuzberg Urban Culture Bar

_MG_0167abw1

Ο Σπύρος Γραμμένος ”προσγειώνεται” στο Kreuzberg για ένα απολαυστικό ακουστικό live…!

Kreuzberg Urban Culture Bar, Πλαταιών 36, Κεραμεικός
Τηλ:2103411615
Kυριακή 21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη