ΜΟΥΣΙΚΗ: Rhadoo στο Six D.o.g.s

O Ρουμάνος δημοφιλής DJ της techno και συνιδιοκτήτης του label [ar:pi:ar] επιστρέφει για ένα DJ set με deep, dubby house και techno. Μαζί του ο Anestie Gomez.

Six D.o.g.s Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι Αθήνα
Τηλ: 210 3210510
24.00 μ.μ.
Είσοδος: € 5

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Luna Park- Γιώργος Απέργης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

«Πώς είναι να βλέπεις χωρίς να σε βλέπουν; Πώς είναι να παρακολουθείς τους γείτονές σου στο σπίτι τους, στο δρόμο, στην καθημερινή τους ζωή, παραμένοντας πίσω από μια οθόνη; Στο Luna Park, ο ένας παρακολουθεί τον άλλον.
Οι 4 ερμηνευτές, τοποθετημένοι δίπλα-δίπλα, έχουν αποκλειστικά εικονική επαφή, ποτέ φυσική ή άμεση, υποχρεωμένοι να περνάνε πάντα από το «κύκλωμα»: μικρόφωνα, κάμερες, οθόνες, κρυφά μεγάφωνα.Ο καθένας κοιτάζεται στην κάμερα του, όπως μέσα σε ένα βαθύ πηγάδι, με μια σχεδόν ερωτική σχέση τόσο με την κάμερά του όσο με την εικόνα του ιδίου. […] Γνωρίζοντας ότι παρακολουθούμε τους εαυτούς μας, αλλάζουμε στάση, ξεφεύγουμε, γινόμαστε άλλοι.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα
Τηλ: 210 900 5 800
 20.30 μ.μ.
Είσοδος: 15 – 18 – 28 €
Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

ΗΧΟΣΤα.Φι. Σίγμα (TFS)  & Afrocream στο Bios

Οι Τα.Φι.Σιγμα (TFS) και οι Afrocream συναντιούνται στη σκηνή του BIOS την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, φέρνοντας ήχο και στίχο του δρόμου και funky διάθεση. Την βραδιά ανοίγουν οι SolJam και η Miss-T, ενώ θα εμφανιστούν guest artists όπως τα 6αρια και άλλοι.
Θα ακολουθήσει after rap party με τους Skinny b (FJ Skulls), Evan Sbk (307 Squad) και DJ Grand. 

Bios, Πειραιώς 84, Γκάζι
Τηλ: 2103425335
22.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερης επιλογής (εσείς επιλέγετε το αντίτιμο)

ΕΚΘΕΣΗ: ΕΚΠΛΗΞΗ 5! – Special Edition στο Ρομάντσο

H “ΕΚΠΛΗΞΗ” επιστρέφει με την 5η έκδοση της. Το artAZ, σε συνεργασία με την ΚΛΙΜΑΚΑ και πληθώρα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, διοργανώνει την ετήσια του έκθεση για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας. Εκατοντάδες μικρά έργα τέχνης σας περιμένουν στο Ρομάντσο, μεταξύ 21 και 23 Φεβρουαρίου 2014. Ελάτε να ανακαλύψετε τη Σύγχρονη Τέχνη, ενισχύοντας παράλληλα το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ.

Ρομάντσο  Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια 
Τηλ: 2103425335
19:30 – 22:30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
ΗΧΟΣ: ARCHITECT + Zinovia + [Basementgrrr] live στο DeathDisco


Ο Daniel Myer, χάρη στη δράση του με τους Architect αλλά και με projects όπως κατά κύριο λόγο τους Haujobb αλλά και τους Destroid, HMB, Covenant κτλ θεωρείται μία από τις ηγετικές φιγούρες του ηλεκτρονικής μουσικής και ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς και παραγωγούς του industrial. Είναι ένας Γερμανός μουσικός που μισεί τη στασιμότητα, αρέσκεται στο να πειραματίζεται με τους ήχους και πάντα να ανακαλύπτει νέες φόρμες έκφρασης. Tο ίσως πιο ενδιαφέρον project αυτού του mastermind της ηλεκτρονικής μουσικής είναι οι Architect. Ένα ιδιόμορφο υβρίδιο από idm, electronica και ambient ήχους που κορυφώνεται σε minimal drum ‘n ‘ bass, future technoid ρυθμούς και σκληρά techno/ industrial breaks. Highlights της πορείας του θεωρούνται τα άλμπουμ “Lower Lip Interface” και “Consume Adapt Create” που έδωσαν μια καινούργια πνοή που τόσο είχε ανάγκη η industrial μουσική τα τελευταία χρόνια.
Πριν από τους Architect θα εμφανιστεί η “δικιά μας” Zinovia που προσφάτως κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο The Gift Of Affliction.
Παρθενική συναυλία στη χώρα μας και για τον Γερμανό [Basementgrrr] που ανήκει στο δυναμικό της Raumklang Music Records και που από το 2011 που ξεκίνησε τη δράση του έχει στρέψει επάνω του τους προβολείς της dark ambient / noise / idm μουσικής.

Death Disco Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου, Ψυρρή
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων προπωλείται στο ticketarena.gr προς 8€ + booking fee.
Εισιτήρια θα πωλούνται στο Death Disco την ημέρα της συναυλίας από τις 21:00 και μετά προς 10€.

HXΟΣ: Dub Inc. live στο Gagarin 205

Η κορυφαία ευρωπαϊκή μπάντα της world reggae μουσικής σκηνής έρχεται ξανά στην Ελλάδα το 2014 και κάνει 3 στάσεις τον Φεβρουάριο σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που τους είδαμε live στην Αθήνα και μας έλειψαν! Οι Γάλλοι DUB INC, για πολλούς το πιο επιτυχημένο reggae συγκρότημα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, έρχονται ξανά στο πλαίσιο της μεγάλης παγκόσμια περιοδείας τους ‘Paradise’ Tour 2014 με αφορμή την κυκλοφορία πριν λίγους μήνες του ομώνυμου άλμπουμ τους. Ετοιμαστείτε για μία μοναδική συναυλιακή εμπειρία από την πιο εκρηκτική live μπάντα στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της, με πολλές δόσεις reggae, dub, hip-hop και ethnic.

Gagarin 205 Λιοσίων 205
Τηλ: 21 1411 2500
20.30 μ.μ. 
Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση: 20€ (μέχρι εξαντλήσεως) και 23€.
Τα εισιτήρια των 17€ εξαντλήθηκαν.

**H αποψινή συναυλία είναι sold out. Εισιτήρια δε θα υπάρχουν ούτε στο ταμείο.**

ΠΑΡΤΙ: ROVIS BROΔERS – 1 Year Party στο PIXI

Rovis BroΔers (Jason Rovis & Filippos) γιορτάζουν έναν ολόκληρο χρόνο και κάνουν πάρτι με κύριο στόχο, τη διασκέδαση φυσικά!
Το απίστευτο ντουέτο θα ροκάρει ξανά αυτή τη Παρασκευή στα decks του PIXI.
Rovis BroΔers once again will rock the place.

PIXI Ευμολπιδών 11, Γκάζι
Τηλ: 2103423751
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 8E με ποτό.

ΠΑΡΤΙ: In The Heat Of The Night στο Second Skin

To kitsch party του «Second Skin» επιστρέφει ως μασκέ, με τους Desmond Kind, George Fakinos, Dr. D κ.ά. να επιλέγουν disco, italo, pop, rock, ’80s, ’90s και Eurodance.

Second Skin
Πλ. Αγ. Αναργύρων 4, Ψυρρή

Τηλ: 6981763095
23.00 μ.μ.
Είσοδος: € 5 (με μπίρα ή κρασί ή energy drink)

ΠΑΡΤΙ: Skins Party Vol.3 στο ΤΩΡΑ Κ44

Oh, wow, lovely..
SKINS SECRET PARTY vol.3
Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου έρχεται στο κάπα 44 η βραδιά που όλοι περιμένατε! Η μεγάλη επιστροφή του SKINS είναι γεγονός. Όποιος ήταν εκεί θυμάται τι είχε συμβεί στο προηγούμενο πάρτι. Με αφορμή τη βρετανική σειρά Skins, οι Kris Riot, March k Postriper αποφάσισαν να κάνουν ένα θεματικό party βασισμένο στο ύφος της σειράς και πιο συγκεκριμένα στο bonus episode
“SKINS SECRET PARTY”.

ΤΩΡΑ Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι  
Τηλ: 2103423560
23.00 μ.μ.
Είσοδος:5 E με μπύρα.

ΠΑΡΤΙ: Γιώργος Μαυρόπουλος/Genti Montekristo στο Key Bar

Μετά από τόσο κρέας..θέλουμε σαλάτες, αναζωογωνητικά αφεψήματα, δροσερά cocktails!
Στις 18:00 ο Γιώργος Μαυρόπουλος παίζει με φωτογραφική ματιά τις αγαπημένες του μουσικές…
Στις 22:30 ο Genti Montekristo παίρνει τα ηνία στα dexx κ εκπέμπει όπως πάντα την καλύτερη μουσική, Παρασκευή βράδυ στο κέντρο της πόλης!

Key Bar, Πραξιτέλους 37 Αθήνα
Τηλ: 210323 0380
18.00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

ΗΧΟΣ: KollektivA live στο Koo Koo

Οι KollektivA αντιλαμβάνονται τη δημιουργική τους πορεία ως μια εναλλακτική μουσική ιστορία που προχωρά δυναμικά! Μια ιστορία που μέχρι τώρα αποτελείται από πολλά… κεφάλαια, με πιο πρόσφατα τη μουσική σύνθεση για τη θεατρική παράσταση «Φώντας», την παραγωγή της συλλογής αντιφασιστικών τραγουδιών «Μία Απάντηση», την ενορχήστρωση της μουσικοθεατρικής παράστασης «Γενιές Σημαδεμένες» και την ολοκλήρωση της δεύτερης δισκογραφικής τους δουλειάς, με τίτλο «Η Μπαλάντα της Φυλακής», ένα concept μουσικοθεατρικό έργο, εμπνευσμένο από το ομώνυμο ποίημα του Oscar Wilde. Και η ιστορία συνεχίζεται…
Σε μια εποχή που έχει χαρακτηριστεί ως η «εποχή των φυλακισμένων συνειδήσεων», οι KollektivA οπλίζονται με… ήχο και στίχο, και μας προ(σ)καλούν να νιώσουμε, να προβληματιστούμε, να απελευθερωθούμε.

Koo Koo Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα
Tηλ: 210 3450930, 6933 331003
22.00 μ.μ.
Είσοδος: 10 € με μπύρα ή κρασί

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» επισκέπτεται την Ηλιούπολη

Σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων εκδηλώσεων σε Αθήνα, Χαϊδάρι, Χαλάνδρι και Κερατσίνι- Δραπετσώνα, το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζει την πορεία του και προετοιμάζει την επόμενη στάση του στην Ηλιούπολη, όπου θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, αλλά και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις.
Οι εκδηλώσεις στην Ηλιούπολη ξεκινούν στις 21/02 και διαρκούν έως τις 27/02.
Οι εκδηλώσεις στην Ηλιούπολη ξεκινούν στις 21 Φεβρουαρίου με τη διοργάνωση ενός ανοιχτού αγώνα ρητορικής (debate) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης.Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι της Ηλιούπολης με την καθοδήγηση της WWF θα περιπλανηθούν στο Πάρκο Ναυαρίνου και θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την άμεση βελτίωση της εικόνας του. Η επιτυχημένη δράση της ανάγνωσης λογοτεχνικών αποσπασμάτων από καλλιτέχνες θα συνεχιστεί το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ενώ λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που δείχνει ήδη το κοινό, θα δίνονται δελτία προτεραιότητας για όσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους, μία ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι δράσεις.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης Νικομάχου 18, Ηλιούπολη
Τηλ:  210 9940699

Πάρκο Ναυαρίνου Σαλαμίνος & Ναυαρίνου, Ηλιούπολη

ΠΑΡΤΙ: Beach Grunge (hosted by G.Papachatzopoulos & K.Bolas) στο HandleBar

Γκάραζ ροκ και σερφ μελωδίες με ψυχεδελικές και πανκ πινελιές αυτή την Παρασκευή στο HandleBar στου Ψυρρή. Τους δισκοθέτες θα τους ξεχωρίσεις από την τραγιάσκα και τον σκούφο που θα φοράνε.

HandleBar Μελανθίου 6 Ψυρρή
Τηλ: 2114093002
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη