ΗΧΟΣ: Τρεις Σοπράνο με Σαμπάνια live στο Gazarte

«Μπορώ να αντισταθώ στα πάντα εκτός από τον πειρασμό» είπε ο Όσκαρ Ουάιλντ, κι εμείς συμπληρώνουμε «τον πειρασμό… αλλά και την πρόκληση»! Γιατί είναι υπέροχη πρόκληση να θέλεις να αποδομήσεις την εικόνα που έχει ο σημερινός θεατής για την όπερα, να την βγάλεις από τα μεγάλα θέατρα, τα βελούδα, τα βαριά κοστούμια, και να την δεις όπως συνηθίζουμε να λέμε με φρέσκια ματιά, χωρίς να πειράξεις ούτε μια νότα!Αυτή είναι ακριβώς και η φιλοσοφία των Surprise Opera Events: μουσικά κείμενα διαχρονικής αξίας, νέοι καλλιτέχνες με άρτιες φωνές, οικείοι ανατρεπτικοί χώροι, που σε συνδυασμό με άλλες τέχνες αλλά και καθημερινές συνήθειες, όπως μια έξοδος σε ένα jazz club, δημιουργούν για το θεατή μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.Οι Τρεις Σοπράνο, Μάιρα Μηλολιδάκη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Κάτια Πάσχου, επιστρέφουν στο Gazarte, με ένα ποτήρι σαμπάνια και τις υπέροχες φωνές τους σε ένα πρόγραμμα που αγαπήσαμε, για να μας μυήσουν στη μαγεία της όπερας με φαντασία και χιούμορ.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 2103460347
21.30 μ.μ.
Εισιτήρια:Προπώληση: A ζώνη: 20€ | Β ζώνη: 15€  |   Όρθιοι: 10€

Ταμείο: A ζώνη: 22€ | Β ζώνη: 17€  |   Όρθιοι: 12€

ΦΑΓΗΤΟ:  Street Food and Tunes Wednesday edition: USA στο The Bar Project.

Aυτή τη Τετάρτη, σας ταξιδεύουμε στη Βόρειο Αμερική (USA baby!) από τις 19:00. H brunch σεφ του New York Sandwiches, Μαριλού Παντάκη ή αλλιώς Madame Ginger παρέα με τη Μπία Λαγουτάρη (σεφ του NY Sandwiches) μας κακομαθαίνουν με 3 διαφορετικά burgers και 2 είδη λαχταριστών hot dogs-και από τα decks θα ακούγονται μουσικές από country ως rock n’ roll κι από r n’ b ως hip hop κατόπιν παραγγελίας από την DJ Haris.

The Bar Project, Ηρακλειδών 52, Θησείο, Αθήνα
Τηλ: 2103411185
19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Friday Night Party στο Six D.o.g.s



Το Πρώτο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival “Fright Nights” γιορτάζει το τέλος της πρώτης του επιτυχημένης διοργάνωσης στην Αθήνα, με την avant πρεμιέρα μιας πολυαναμενόμενης νέας ελληνικής ταινίας και ένα μεγάλο πάρτι στο six d.o.g.s σε συνεργασία με το περιοδικό Σινεμά – www.cinemag.gr! Το πρόγραμμα του φεστιβάλ κλείνει τον κύκλο του στην Αθήνα, την Τετάρτη 19 Μαρτίου, με την πρώτη προβολή της ελληνικής ταινίας «Η Τελική Αποπληρωμή» του Αλέξαντρου Λεονταρίτη, ένα μήνα πριν την έξοδο της στις αίθουσες τον Απρίλιο! Αμέσως μετά την ταινία λήξης, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί το τέλος της πρώτης επιτυχημένης διοργάνωσης με ένα τρομακτικό… Scream and Scream Again Party Λήξης!

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
22.30 μ.μ.
Eίσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ: Το Σαλιγκάρι στο Μέγαρο Μουσικής


Το 2001 η UNESCO ανακήρυξε τις μορφές τέχνης Kιόγκεν και Νο (γνωστές ως «Νογκάκου») Αριστουργήματα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.Το Κιόγκεν (σε μετάφραση: «τρελά λόγια») έχει τις ρίζες του στην Ιαπωνία του 14ου αιώνα. Εξελίχθηκε παράλληλα με το θέατρο Νο, αλλά έχει κυρίως σατιρικό και κωμικό περιεχόμενο. Ήταν πολύ δημοφιλές στις τάξεις των Σαμουράι, τους οποίους μάλιστα σατίριζε. Στο θέατρο Κιόγκεν αποτυπώνεται η καθημερινή ζωή της Ιαπωνίας.Με απλά κοστούμια και ελάχιστα σκηνικά μέσα, οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν απλούς, καθημερινούς διαλόγους και η θεατρική έκφραση πηγάζει μέσα από έντονες κινήσεις και χειρονομίες.

Με επικεφαλής τον Noritoshi Yamamoto, ο Θίασος παρουσιάζει στην Αθήνα τα έργα «Το σαλιγκάρι» και «Το Κάλεσμα».

Μέγαρο Μουσικής, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 
Τηλ: 2107282333
20.30 μ.μ.
Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 7, Πολύτεκνοι, 65+: 12€ Ζώνη Β: € 19, Ζώνη Α: € 30

ΠΡΟΒΟΛΗ: In Concert Nights presents: Closer to Unknown Pleasures-Joy Division Night στο DeathDisco

Ως βασικό κίνητρο για τη δημιουργία αυτής της καινούργιας συνεργασίας λάβαμε υπόψη την κοινή αγάπη που μας ενώνει για τις ζωντανές συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών και group, αλλά και την ανάγκη της σύμπραξης με την ατμόσφαιρα μιας προβολής ταινίας με πρωταγωνιστές μερικούς και μερικές από τις μεγαλύτερες μουσικές αγάπες.Έτσι λοιπόν σε ένα διαφορετικό κλίμα από το συνηθισμένο το Death Disco Club θα μεταμορφώνεται σε ένα ζεστό εναλλακτικό χώρο προβολής σπάνιων συναυλιών, rock festivals και documentary από το χώρο της punk/ post-new wave/ gothic/ alternative/ indie/ synth pop/ greek underground area.

Death Disco, Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου, Ψυρρή, Αθήνα
20.30 μ.μ.
Είσοδος: 2 E

ΗΧΟΣ: The Wedding Singers live στο ΤΩΡΑ Κ44

2014 – Οι Wedding Singers, για ακόμα μια βραδιά στο Τώρα-Κ44, παραδίδουν το μεγαλύτερο πάρτι της πόλης, διασκεδάζοντας με 90s χορευτική μουσική, διασκευάζοντας κομμάτια εκείνης της εποχής.
Αμέσως μετά Dj Lilis, μας παίζει τις καλύτερες μουσικές και συνεχίζεται το πανηγύρι για όσους έχουν ακόμα κουράγιο. 

Πιο pop Wedding Singers εδώ .

ΤΩΡΑ Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι, Αθήνα
Τηλ: 2103423560
23.ο0 μ.μ.
Είσοδος: 4 E με μπύρα.

MOYΣΙΚΗ: Baker djset στο Key Bar


Στα decks του Key Bar ο Baker κ τα βινύλια του. Κ παίζει την καλύτερη ηλεκτρονική μουσική..με διαφορά. Ακόμα κ γι αυτούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο αλλά τους έχει πιάσει η άνοιξη.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: Piero Ilov live στο Vicious Cycles Athens

O “κακόφημος” Γάλλος ρόκερ αγριεύει σε ένα απογευματινό live στο αγαπημένο στέκι της Μελανθίου.

Vicious Cycles Athens, Μελανθίου 8, Ψυρρή
Τηλ: 2117109378
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

EKΘΕΣΗ: Art21 – 100 Artists in Athens στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών/ CAMP! Contemporary Art Meeting Point

Οι προβολές του Art21 της Νέας Υόρκης συνεχίζονται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών  και στο CAMP! Contemporary Art Meeting Point ενώ το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και στην Αrt-Athina 2014. Διεθνείς σύγχρονοι εικαστικοί μιλούν για την παραγωγική διαδικασία που ακολουθούν και παρουσιάζουν το έργο τους μέσα από τα ωριαία, πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ του οργανισμού.
Σήμερα στις 18.00, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στις 18:00 στην ΑΣΚΤ,Structures.
Καλλιτέχνες: Matthew Ritchie, Fred Wilson, Richard Tuttle, Roni Horn, Teresa Hubbard / Alexander Birchler.


Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντη
18.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη