HXOΣ:Mayra Andrade live στο Gazarte

Μία αξιολάτρευτη παρουσία, που σφύζει από ενέργεια, λάμψη και αστείρευτο ταλέντο. Η ποιητική, εξωτική και βαθιά αισθαντική φωνή της έκανε πολλούς να την χαρακτηρίσουν ως αντάξια ανάδοχο της αγαπημένης του Πράσινου Ακρωτηρίου Cesaria Evora, σε μια νέα και πιο απελευθερωμένη μουσικά και αισθητικά εκδοχή της. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο της album με τίτλο “Navega” και προκάλεσε αίσθηση με τις έκδηλες τζαζ και αφροβραζιλιάνικες επιρροές της. Ιδιαίτερες μουσικές φόρμες των νησιών του Πράσινου Ακρωτηρίου συνδυασμένες με τα funana και batuqu των αφρικανικών καταβολών της Mayra.Από τότε, η φωνή της ταξίδεψε από τη δυτική Ευρώπη μέχρι την Αφρική και την Ανατολή, ενώ το πιο πρόσφατο album της με τίτλο “Love Difficult” , αποδεικνύει περίτρανα πως η εικοσιοκτάχρονη πλέον καλλιτέχνιδα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ερμηνευτή που καταφέρνει να αγγίζει τις ψυχές, να έχει ελεύθερο πνεύμα και να καταφέρνει μέσα από την τόσο ιδιαίτερη προσωπικότητά της να δημιουργεί συναισθήματα χαράς, ευαισθησίας και εσωτερικής δύναμης.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 2103460347
22.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 30€ | Β ζώνη: 23€  |   Όρθιοι: 15€
Ταμείο: A ζώνη: 35€ | Β ζώνη: 28€  |   Όρθιοι: 20€

HXOΣ:Afro Session Vol. 1 – A Tribute to Fela Anikulapo Kuti στo Six D.o.g.s

Το Six D.o.g.s παρουσιάζει μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στον Fela Kuti, έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς της Νιγηρίας. Το αφιέρωμα είναι το πρώτο από μια σειρά συναυλιακών αφιερωμάτων στη μουσική της Αφρικής με οικοδεσπότες τον Adedeji Adetayo και την ομάδα των Neo Yoruba People.Ο Adedeji Adetayo και οι Neo Yoruba People είναι ίσως η μοναδική ομάδα μουσικών στην Ελλάδα που έχει την γνώση και την τεχνική κατάρτιση να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα, όντας πολυπολιτισμική στον χαρακτήρα της αφού απαρτίζεται από μερικούς από τους πιο σημαντικούς τζαζ μουσικούς της Αθήνας, όλοι τους με βαθιά γνώση της Αφρικάνικης μουσικής και πολλοί αυτούς με Aφρικανικές και Aφροαμερικάνικες ρίζες. Ξεχωριστοί guest vocalists τη βραδιά του αφιερώματος θα είναι η Ελλήνο-Ουγκαντέζα Idra Kayne, ο γεννημένος στην Ελλάδα από Κονγκολέζους γονείς Jerome Kaluta, o Stephen Aderinto, ανερχόμενος τραγουδοποιός, μέλος της αφρικάνικης μπάντας Miliki Express και ο Mc Dash.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Six D.o.g.s,  Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι,  Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.

Εισιτήρια: Προπώληση: 5€ / Ταμείο: 7€ (http://www.viva.gr/tickets/music/a-tribute-to-fela-six-dogs/)

ΜΟΥΣΙΚΗ: Chris Kontos djset στο Romantso

Κάθε Πέμπτη ο φωτογράφος και διευθυντής του περιοδικού Kennedy Χρήστος Κοντός, αναλαμβάνει την επιμέλεια της μουσικής, από νωρίς, στο μπαρ του Ρομάντσο. Ο Χρήστος ζει στην Αθήνα και συλλέγει εδώ και χρόνια σπάνιους δίσκους. Έχει επιμεληθεί mixtapes για γνωστά site και μουσικά blogs ενώ παίζει συχνά σε clubs και μπαρ ανά τον κόσμο.

Ρομάντσο,  Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια 
Τηλ: 2103425335
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη



ΘΕΑΤΡΟ: Tο Τρένο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Με ροκ μουσική διαρκώς στο υπόβαθρο και με αναφορές στην εφηβική ψυχοσύνθεση, αλλά και στο Facebook, το Twitter και το YouTube, ο Χρηστίδης τοποθετεί τους ήρωες του σε μια συνθήκη παράδοξου ταξιδιού: είναι όλοι τους επιβάτες σε ένα τρένο με ερμητικά κλειστές πόρτες και άγνωστο προορισμό. Κανείς δεν ξέρει τι θα διαδραματιστεί στο ένα και μοναδικό βαγόνι του· ούτε ποιος πραγματικά είναι αυτός που κάθεται στη διπλανή θέση. Οι έξι επιβάτες αυτού τουΤρένου είναι έφηβοι: δεν ξέρουν καλά-καλά τον ίδιο τους τον εαυτό. Κάνουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε πείσμα όσων τους υπαγορεύουν τι πρέπει να κάνουν και να σκεφτούν και πώς να ζήσουν. Διανύουν μια πορεία ενηλικίωσης προς τον αβέβαιο κόσμο των ενηλίκων.

Αναλυτικός Λένος Χρηστίδης  εδώ

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
19.30 μ.μ.
Εισιτήρια: 12 €  | Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

 


ΠΑΡΤΙ: Reflections στο DeathDisco



Από τις βραδιές της Πέμπτης αν μη τι άλλο δε θα λείπουν όλα εκείνα τα σκοτεινά και…ημιφωτισμένα ακούσματα που σημάδεψαν την πορεία όλων στο πέρας του χρόνου μέχρι σήμερα,από τις αξίες που ο χώρος μεταξύ Ωγύγου και Λεπενιώτου ξέρει να τιμά όπως τους αρμόζει,όπως οι Cure και οι Joy Division μέχρι και τις ανεξίτηλες περιόδους κινημάτων που ‘έμειναν,όπως το EBM και όχι μόνο.

DeathDisco  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου,Ψυρρή
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Bright Lights, Big City στο Key Bar

Ο Παναγιώτης Μένεγος (Νικηφόρος, Sport24) διαλέγει την Πέμπτη το βράδυ μουσική στο Key Bar.
Αφήνοντας λίγο πίσω τα πάρτι του ΣουΚου με την ασφυκτική πίεση του κοινού (#AgapiTouKosmou) για “επιτυχίες” θα βάλω αποκλειστικά αυτά που μου αρέσουν πολύ, χωρίς χιτς κι άλλες καπιταλιστικές συμβάσεις. Και για να ξεκουραστεί και λίγο το Βίρτσουαλ Ντι Τζει θα φέρω και κανένα δίσκο, μπας και βγάλει τα λεφτά του δηλαδή…
Ευρωλίγκα δεν έχει, συναυλία δεν έχει, τι άλλο θέλετε δηλαδή;

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΗ: Super Dynamic Sale στο Rock & Roll Circus

3 μέρες, 1 πικάπ, χιλιάδες βινύλια! Το ετήσιο Super Dynamic Sale προσφέρει αμέτρητους δίσκους και κληρώνει EΝΑ ΠΙΚΑΠThorens TD190-2! Από την Πέμπτη 13 έως και την Σάββατο 15 Μαρτίου, όλα τα καινούρια και όλα τα μεταχειρισμένα βινύλια καιcd θα έχουν έκπτωση 30% και 50% αντίστοιχα, δεκάδες δίσκοι, cd, 45αρια, βιβλία και περιοδικά, θα σας περιμένουν σε τιμές μεταξύ ενός και τριών ευρώ! Την ίδια στιγμή, με κάθε σας βινυλιακή αγορά, μπαίνετε αυτομάτως στην κλήρωση για ένα πικάπThorens TD 190-2! Γιορτάστε μαζί μας τα 14 χρόνια του Rock & Roll Circus στο τριήμερο Super Dynamic Sale!

Rock&Roll Circus, Σινά 21, Αθήνα
Τηλ: 210 3620144
10.00 π.μ.-20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Solo Flamenco στο Kreuzberg Urban Culture Bar

Tο τρίπτυχο Cante / Baile / Toque ενώνει το τραγούδι, τον χορό και την κιθάρα στην κουλτούρα του flamenco.
Στα Tablaos, που είναι τα cafes που υπάρχουν στην Ισπανία από τα πολύ παλιά χρόνια, µπορεί κανείς να δει από κοντά και να θαυµάσει το µεγαλείο αυτού του µοναδικού χορού.Στόχος µας είναι µέσα από αυτό το project να φέρουµε το κοινό σε άµεση επαφή µε το αυθεντικό flamenco όπως αυτό υπάρχει και εξελίσσεται σήµερα σε όλη την Ανδαλουσία.

Kreuzberg Urban Culture Bar, Πλαταιών 36, Κεραμεικός
Τηλ: 2103411615
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Δεκαήμερο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στο Θέατρο Εμπρός

Δεκαήμερο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών, από 13 έως 23 Μαρτίου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και σε άλλους δημόσιους χώρους της Αθήνας. Θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, χορός, συναυλίες, performances, προβολές, δρώμενα και οργανωμένες συζητήσεις. Ο φασισμός δεν ξέρει να χορεύει, δεν έχει χρώματα και δεν τραγουδάει.

Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή
Τηλ:  6934581624
17.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Blueworks στο Magaze Lounge Bar

Nu Pop,Dream Pop, Electro, Indie Dance για ένα όμορφο βράδυ.

Magaze Lounge Bar, Αιόλου 33, Αθήνα
Τηλ: 2103243740
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη