HXOΣ: Έλλη Πασπαλά live στο Gazarte



Η Έλλη Πασπαλά επανέρχεται  τις Πέμπτες του Μαρτίου στο Gazarte  παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα σπουδαίων τραγουδιών Ελλήνων και ξένων συνθετών. Σ ‘αυτές τις βραδιές, η Έλλη θα μας θυμίσει σημαντικές στιγμές που αποτέλεσαν  σταθμούς στην πορεία της, με τραγούδια που είτε  πρωτοτραγούδησε είτε τ’ αγαπήσαμε μέσα από τον τρόπο που τα ερμήνευσε.Έτσι θ ‘ ακουστούν τραγούδια από   Χατζιδάκι, Ξαρχάκο,Καλαντζόπουλο , Σέμση , κάποιες διασκευές σε παλιά ρεμπέτικα  αλλά και κομμάτια των Τομ Γουέιτς, Λέοναρντ Κοέν,Βαν Μόρισον και άλλων.Φυσικά,ένα μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο στην σπουδαία τραγουδοποιό Joni Mitchell σε συνέχεια των επιτυχημένων παραστάσεων  που έδωσε η Έλλη Πασπαλά πρόσφατα στο Gazarte προς τιμήν της .

H Έλλη Πασπαλά μας μιλάει εδώ

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 2103460347
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 18€ | Β ζώνη: 13€  |   Όρθιοι: 8€
Ταμείο: A ζώνη: 20€ | Β ζώνη: 15€  |   Όρθιοι: 10€

ΦΑΓΗΤΟ: Street Food And Tunes στο Bar Project

Tο Street Food and Tunes επιστρέφει! Τη Τετάρτη 12 Μαρτίου σας παρουσιάζουμε: Δανία! Ο Ελληνο-δανός σεφ Γιώργος Πιλαρινός μας μαγειρεύει: Δανέζικο hotdog, Smørrebrød med Skaldyr (ανοιχτό σάντουιτς θαλασσινών), Frikadeller med Rødkål (χοιρινά κεφτεδάκια με λάχανο) ενώ από τα decks ακούγονται όλες οι “σκανδινοτραφείς” ποπ επιτυχίες από το 90 μέχρι και σήμερα!

Bar Project, Ηρακλειδών 52, Θησείο, Αθήνα
Τηλ: 2103411185
19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: Audiobreed + Social Noise Live στo Six D.o.g.s

Oι Audiobreed συναντούν τους Social Noise, σαν να λέμε ότι το heavy / southern / stoner ανταμώνει με το altenative / punk / grunge, σε μια βραδιά που υπόσχεται μόνο rock. Οι Audiobreed δημιουργήθηκαν το 2010 στον Πειραιά, αλλά άρχισαν να γίνονται πιο ενεργοί το 2012. Τότε απέκτησαν έναν σταθερό μουσικό χαρακτήρα που συνδυάζει το heavy rock με το southern metal, το stoner rock και στοιχεία από hardcore, punk.Έτος 2012. H μουσική συνεχίζει να ενώνει και η κοινή τρέλα για grunge / alternative / punk / indie και φυσικά rock δρομους γεννά τους Social Noise. Ο δρόμος μοιάζει μόλις να ξεκίνησε.

Six D.o.g.s,  Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι,  Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: To Κλέφτικο (Μια τελετουργία) στο Bios

Ένα σύγχρονο τελετουργικό της άνοιξης, εμπνευσμένο από παράξενες τελετές αναγέννησης διαφορετικών πολιτισμών και εποχών, οργανώνεται γύρω από το ποίημα Κλέφτικο του Γιώργου Πρεβεδουράκη. Το Ουρλιαχτό του Άλεν Γκίνσμπεργκ, μεταγράφεται από τον Έλληνα ποιητή και παρουσιάζεται από την ομάδα Per-Theater-Formance σε μια ιδιότυπη τελετή, ως ένας καυστικός θρήνος για την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και ως ύμνος για όλους τους σημερινούς “ρεμπέτες-αγγέλους”. Η παράσταση To Κλέφτικο (Μία Τελετουργία) διερευνά σκηνικά τη σχέση της ποίησης με την τελετουργία καθώς και τη σχέση των τελετών, του ιερού και των εκστατικών φαινομένων με το θέατρο.

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
21.00 μ.μ.
Eισιτήρια: 10 ευρώ (ενιαίο)

ΗΧΟΣ: Balkans: Hyperion Ensemble στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Το μουσικό σύνολο Hyperion, που ιδρύθηκε το 1976 από τον Iancu Dumitrescu, έχει χαράξει μια πορεία διαφορετική από αυτή των υπόλοιπων «φασματικών» σχολών, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς στη σύγχρονη μουσική. Οι ήχοι του μεταμορφώνονται με μια υλικότητα στην οποία βυθίζεται ο ακροατής.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
19.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 10 €  Μειωμ: 5 €

ΗΧΟΣ: Steve Turre & Jazz Shells of Passion στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο διάσημος τρομπονίστας Steve Turre, δεν είναι μόνο διεθνώς καταξιωμένος ως ένας από τους πιο ολοκληρωμένους καλλιτέχνες της τζαζ, αλλά επίσης ένας πρωτοπόρος βιρτουόζος, αφού εισήγαγε ως σολιστικό όργανο στην τζαζ τα θαλάσσια κοχύλια, τα οποία χρησιμοποιεί με μοναδική δεξιοτεχνία!

Μέγαρο Μουσικής, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Τηλ: 2107282333
20.30 μ.μ.
Εισιτήρια: Φοιτητικά, ΑΜΕΑ: € 15
Ζώνη Γ: € 25, Ζώνη Β: € 30, Ζώνη Α: € 40
Διακεκριμένη Ζώνη: € 55

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Balkans: On Trial Together-Athens Episode στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ένα υβριδικό δημόσιο θέαμα, στα όρια μεταξύ θεατρικού έργου, χορογραφίας, κοινωνικού παιχνιδιού και χάππενινγκ, με τη συμμετοχή των θεατών και τη σκηνοθετική υπογραφή δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της ανεξάρτητης βαλκανικής σκηνής. Η δημοκρατία και οι μηχανισμοί προπαγάνδας, ο δημόσιος διάλογος και η συλλογικότητα είναι ορισμένα από τα θέματα αυτής της παιγνιώδους πολιτικής περφόρμανς.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
19.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 10 € Μειωμ: 5 €

MOYΣΙΚΗ: Arms And Sleepers live στο DeathDisco

Οι Arms and Sleepers, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής περιοδείας τους θα κάνουν μια στάση στο Death Disco τη Τετάρτη 12 Μαρτίου για να καθηλώσουν ξανά το Αθηναϊκό κοινό με τους ατμοσφαιρικούς ambient / indietronica ήχους τους. Στη φετινή ευρωπαϊκή τους περιοδεία είναι ουσιαστικά το one man project του Mirza Ramic ο οποίος θα μπλέξει νέο υλικό με κομμάτια από το παρελθόν και σε συνδυασμό με τα synchronized visuals και τα χαρακτηριστικά υπνωτιστικά beats και ατμοσφαιρικά synths θα συμπληρώσει το παζλ των Arms and Sleepers.
Πιο πριν θα ανέβει στο stage του Death Disco ο Hior Chronik που αρέσκεται στο να πειραματίζεται σε ηλεκτρονικές ambient φόρμες και αναμένεται να ανοίξει με ιδανικό τρόπο τη βραδιά.

DeathDisco  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου,Ψυρρή
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: (μόνο στη πόρτα) 8€

HXOΣ: Wedding Singers live στο ΤΩΡΑ Κ44

Για πολλούς ακόμα λόγους οι Wedding Singers, θα δώσουν ένα απαράμιλλο performance και αυτή την Τετάρτη, στο Τώρα-Κ44. Οι Serafeim Giannakopoulos, Theodore WeddingSingers Mavrogiorgis, WeddingSingers Labish, Greg Magos, Menelaos Orfanos, και Χρήστος Αλεξάκης, υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό!!!
Ναι, αμέσως μετά Dj Lilis, μας παίζει τις καλύτερες μουσικές και συνεχίζεται το πανηγύρι για όσους έχουν ακόμα κουράγιο.

Πιο pop Wedding Singers εδώ .

ΤΩΡΑ Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι, Αθήνα
Τηλ: 2103423560
22.30 μ.μ.
Είσοδος: 4 E με μπύρα.

MOYΣΙΚΗ: Baker djset στο Key Bar

O Baker φέρνει τα βινύλια του κ προσπαθεί από τα dexx να καθαρίσει το τοπίο…παίζοντας την καλύτερη ηλεκτρονική μουσική, Τετάρτη βράδυ στο κέντρο της Αθήνας!!

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Crazy Music People Live στο Santa Botella

Οι Crazy People Music είναι ένα σύνολο πέντε καταπληκτικών μουσικών που έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο στην Ελληνική Jazz Funk σκηνή. Να παρουσιάζουν τη δουλειά τους για έξι συνεχόμενα χρόνια κάθε Τετάρτη στο Santa Botella. Όσοι έχουν βρεθεί εκεί σίγουρα δεν αρκέστηκαν σε μια φορά. Για αυτό σας προσκαλούμε ανεπιφύλακτα να απολαύσετε κι εσείς τη μουσική των Crazy People Music!

Santa Botella Πανόρμου 115, Αθήνα
Τηλ: 2103237611
21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη