Βάση του 97% των επιστημονικών δημοσιεύσεων παγκοσμίως, βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη περιβαλλοντικά, για τον άνθρωπο εποχή. Η Κλιματική Αλλαγή συμβαίνει τώρα, άλλα δυστυχώς τα αποτελέσματά της θα επηρεάσουν πιο ουσιαστικά τις επόμενες γενιές, κάνοντας έτσι δυσνόητη την άμεση ανάγκη για δράση.

Είναι απαραίτητο άμεσα λοιπόν, να αλλάξουμε βασικές μας συνήθειες και αυτό γνωρίζουμε πως για κανέναν δεν είναι εύκολο.

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 18:00, στο GIG SPACE του six d.o.g.s, η ανεξάρτητη ομάδα «Phunk-Dat-Mental», σε συνεργασία με 10+ από τους πιο δυναμικούς DJs & MCs της ελληνικής -και όχι μόνο- street κουλτούρας, έρχεται να συμβάλει στη διάδοση του awareness γύρω από τη Κλιματική Αλλαγή με ένα πρωτότυπο fusion project.

Η Popaganda, μίλησε με τον Άλκη Νικολάκη, Project Assistant της «Phunk-Dat-Mental», ο οποίος μας εξήγησε τι είναι το Impact Eco & Concept Party και πως προέκυψε η ιδέα πίσω από αυτό.

Πώς προέκυψε η ιδέα για ένα τέτοιο πάρτι, που είναι κάτι το οποίο δεν συναντάμε συχνά; Ήταν και δικιά μας απορία πως και δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο ξανά στην ελληνική street κουλτούρα! Είναι, κατά την άποψή μας, από τις πιο «έυφορες» κουλτούρες για να «τεθούν» τέτοια θέματα. Oπότε ο συνδυασμός των προσωπικών μας περιβαλλοντικών ανησυχιών μαζί με την απουσία ενός τέτοιου είδους event από τον χώρο μας έκανε να πούμε ας το προσπαθήσουμε!

Έχουν υπάρξει αντίστοιχα πάρτι και στο εξωτερικό; Πώς είναι αυτή η σκηνή έξω; Η σκηνή στο εξωτερικό είναι εξίσου δυναμική αλλά δεν έχουμε στα radar μας ακόμα κάτι αντίστοιχο, λογικά όλο και κάτι θα υπάρχει άλλα όχι μεγάλου βεληνεκούς. Κατά τα άλλα είμαστε σε επαφή και συνεργασία με HUBS όπως το Impact Hub Athens το οποίο είναι ένα διεθνές δίκτυο και θα μπορούσαμε στο μέλλον να μοιραστούμε το δικό μας know how και να δημιουργηθούν και άλλα τέτοια events σε όλο τον κόσμο με πρώτο βήμα την Αθήνα. Αλλά προς το παρόν, focus στο 1o Impact Streets & Eco Party στο SIX DOGS αυτή την Πέμπτη! Shout out 2 Impact Hub Athens!

Τί ακριβώς θα δούμε στο six dogs στις 19 Σεπτεμβρίου; Για αρχή να πούμε ότι επιλέξαμε το party να μην έχει καθόλου παρουσιάσεις/ομιλίες κλπ. Μόνο 2 λόγια από εμάς για τον σκοπό του event και κατά τα άλλα μουσική. Όλη η ενημέρωση γίνεται από την πλατφόρμα που ετοιμάζουμε www.wehaveimpact.gr! Κατά τα άλλα η βραδιά θα έχει πολύ μουσική, δυνατούς καλλιτέχνες (DJs&MCs) που ξέρουν να “ανεβάζουν τη θερμοκρασία” σε ένα party, δυνατή ατμόσφαιρα, κόσμο που -και εκείνος- νοιάζεται για τον πλανήτη(ο καλύτερος κόσμος), δυνατούς διαγωνισμούς από τους χορηγούς μας και τέλος το μοναδικό μέχρι στιγμής party με all girls line up στα μικρόφωνα! Ετοιμαστείτε για σκληρές ρίμες και γλυκές μελωδίες!

Πώς θα καταφέρετε να κρατήσετε το πάρτι eco friendly, από άποψη σκουπιδιών ας πούμε; Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το πρόβλημα της μόλυνσης από πλαστικά και λοιπά σκουπίδια δεν αφορά τελείως άμεσα την Κλιματική Αλλαγή (τυχαίνει και το συζητάμε συχνά τελευταία). Αφορά όμως εξίσου την ποιότητα ζωής του είδους μας στον πλανήτη. Το αναφέρουμε για να βοηθήσουμε να μπαίνει η σκέψη σε κουτάκια! Ένα live stage δεν έχει πολλά σκουπίδια που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Το βασικό πρόβλημα είναι τα πλαστικά μιας χρήσης (ποτήρια, καλαμάκια). Θα δοκιμάσουμε στο πρώτο event μας να χρησιμοποιήσουμε βιοδιασπώμενα ποτήρια και να έχουμε εμφανή σήμανση REDUSE / REUSE στο χώρο. Ως προς τα καλαμάκια προτείνουμε στο κοινό, όπως κάνουμε κι εμείς να κυκλοφορεί με τα δικά του (μεταλλικά, μπαμπού κλπ). Γενικά δεν είναι εύκολο να ζήσεις «οικολογικά» στην Ελλάδα…Η μεγάλη συζήτηση για τα πλαστικά ξεκίνησε σχεδόν πριν 2 χρόνια μόλις και έχουν αρχίσει ευτυχώς να γίνονται σοβαρές κινήσεις αλλά με αργούς ακόμα ρυθμούς. Και το κράτος δεν συμμετέχει ιδιαίτερα ενεργητικά… Ζήτηση και Προσφορά…Shout out σε όποιον του έχει βγει η πίστη στα πειράματα και ανακάλυψε ή θα ανακαλύψει έναν δικό του τρόπο προς το sustainable living στη χώρα μας! Επίσης στα facebook communities και όποιον άλλο βοηθάει στο να μοιράζονται οι εμπειρίες και οι πληροφορίες μεταξύ των ατόμων!

Πιστεύετε οι Αθηναίοι είναι έτοιμοι για τις μεγάλες ή μικρές αλλαγές που πρέπει να κάνουν στην καθημερινότητά τους, προκειμένου να συμβάλουν και αυτοί με τον τρόπο τους στην σωτηρία του πλανήτη; Έχουμε δει ότι υπάρχει έμπρακτα το ενδιαφέρον. Αλλά λείπει η γνώση και η αντίστοιχη παιδεία. Εκτός αν ήσουν τυχερός/η και οι γονείς σου ενδιαφέρθηκαν όταν ήσουν μικρός/η. Γενικά η Αθήνα τώρα κάνει τα πρώτα σοβαρά βήματα για να γίνει sustainable και η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα πρωταγωνιστούν οι φορείς που δουλεύουνε χρόνια πάνω σε αυτά τα θέματα, το κοινό που φαίνεται να ανεβάζει επίπεδα ευαισθητοποίησης σιγά σιγά και οι επιχειρήσεις που ακολουθούν και ξεφορτώνονται τα πλαστικά μιας χρήσης και όχι μόνο. Ως προς την Κλιματική Αλλαγή είναι ακόμα λίγο πιο πίσω τα πράγματα…Αλλά αν έφτασες να διαβάσεις τη συνέντευξη μέχρι εδώ, μπες στο www.wehaveimpact.gr, την ηλεκτρονική μας ενημερωτική πλατφόρμα για την Κλιματική Αλλαγή, συμπλήρωσε γνώσεις και μοιράσου τη στα social media!

Έχετε να προτείνετε μερικές αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν στα μαγαζιά της πόλης προκειμένου να είναι πιο eco friendly; Θα ήταν πρακτικό να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο την ηλιακή ενέργεια και να μειώσουμε για αρχή τη χρήση ορυκτών καυσίμων(πχ λιγνίτης). Οπότε στην επόμενη ανακαίνιση ας εξερευνήσουν την λογική των panels! Άμεση απεξάρτηση από τα πλαστικά μιας χρήσης. Περισσότερο Sustainable Marketing. Και τέλος σημαντική είναι και η εκπαίδευση του κοινού τους σε sustainable πρακτικές. Γενικότερα ενίσχυση της λογικής του Reduse – Reuse – Recycle.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, six d.o.g.s: DJ Sets: DJ Marble, DJ MCD, Moderator, Blend Mishkin, Spectateur(FR) Hosting & MCing: El Stefanato, Mi55-T, Daphne Bluebird, Mamaletta, Sugahspank!