ΗΧΟΣ: Tricky Live στο Fuzz Club


O Tricky, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας trip hop σκηνής, αλλά και γενικά της μουσικής πραγματικότητας των τελευταίων δύο δεκαετιών, επιστρέφει στη χώρα μας για δύο συναυλίες. Ως παραγωγός και μουσικός, αποτελεί ένα από τα τρία σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής του trip hop, μαζί με τους Massive Attack και τους Portishead, έχοντας επηρεάσει πάρα πολλούς σύγχρονους και μεταγενέστερους καλλιτέχνες.Με το πιο πρόσφατο album του, “False Idols” , συνεχίζει να συναρπάζει με τον γνωστό σκοτεινό, πλούσιο και πολυεπίπεδο ήχο του που κατορθώνει να συνδυάζει στοιχεία από το hip hop μέχρι το rock με τα χαρακτηριστικά, σχεδόν ψιθυριστά, φωνητικά του.Αξίζει να σημειωθεί πως στις επερχόμενες συναυλίες στην Ελλάδα, θα τον συνοδεύει η τραγουδίστρια Francesca Belmonte, η οποία συμμετέχει στο συγκεκριμένο album. Opening Act: Spectralfire.

Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος
Τηλ: 2103450817
20.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Η προπώληση ξεκινά στα 22 ευρώ και μέχρι τις 31 Μαρτίου. Από την 1η Απριλίου, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.
Σημεία διάθεσης: καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου.

HXOΣ: Uncle Acid & The DeadBeats + This is Nowhere στο An Club


Οι Uncle Acid & The Deadbeats είναι μια μπάντα που έχει συζητηθεί όσο πολύ λίγες τον τελευταίο καιρό!
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ίδιοι οι Black Sabbath τους επέλεξαν για να ανοίξουν τις συναυλίες τους αυτό το χειμώνα στην Ευρώπη!Έχοντας δύο άλμπουμ στο ενεργητικό τους, τα Blood Lust (2011) και Mind Control (2013), έχουν καταφέρει να γοητεύσουν μεγάλο πυρήνα οπαδών, οι οποίοι βλέπουν στους Uncle Acid το τέλειο πάντρεμα Doom και Psych rock.Πατώντας πάνω στη βαριά κληρονομιά συγκροτημάτων όπως οι Sabbath, οι Stooges και Alice Cooper (κυρίως ως προς την θεατρικότητα των συνθέσεων τους), και με τις live εμφανίσεις τους σπάνιες έως τώρα, αλλά και άκρως εντυπωσιακές, δημιούργησαν πρόωρα και δικαιολογημένα μύθο γύρω από το όνομα τους!

An Club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια
Τηλ: 2103305056
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 17 (Προπώληση) – 20 (Ταμείο)
Εισιτήρια διαθέσιμα στα καταστήματα:
-THE LAB (Θεμιστοκλέους 86, τηλ: 2103825805)
-RHYTHM RECORDS (Εμ.Μπενάκη 74, τηλ: 2103841550)
-TICKET HOUSE (Πανεπιστημίου 42, τηλ: 2103608366)

 

HXOΣ: No S1gnal + Black Circus Live στο Six D.o.g.s


Οι N0 S1gnal συναντούν για πρώτη φορά τους Black Circus και μαζί τους γιορτάζουν την παρουσίαση του Ε.P. τους, την Παρασκευή 11 Απριλίου στο Six D.o.g.s. Οι N0 S1gnal είναι μια Αθηναϊκή μπάντα που δημιουργήθηκε το 2012. Παίζουν alternative rock με έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία,  τα οποία θυμίζουν τον ήχο συγκροτημάτων όπως οι A perfect circle, Archive, Nine inch nails, Radiohead. Οι Βlack Circus δημιουργήθηκαν το 2005. Οι επιρροές των µελών του συγκροτήµατος διατρέχουν όλο το φάσµα της σύγχρονης µουσικής σκηνής, οδηγώντας στη δηµιουργία ενός χαρακτηριστικού indie-rock στυλ, με μελωδικά σχήµατα που διαπερνούν συμπαγείς ρυθµούς και στίχους που διασκεδάζουν να σαρκάζουν και να αυτοσαρκάζονται.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 3 E

ΠΑΡΤΙ: Renegade στο Komma


O Renegade Instruments (Βασίλης Μυρσινιάς) επιστρέφει στο ανενεωμένο Komma bar για ένα set με παλιά και νέα beats που έχουμε ανάγκη μια τέτοια τρελή άνοιξη.

Komma Bar, Μαυροκορδάτου 6, Αθήνα 
Τηλ: 2130238555
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

EKΘΕΣΗ: Ιστορίες Εν Λευκώ στο Μουσείο Μπενάκη


Η «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ – Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down», διοργανώνει στις 11, 12 και 13 Απριλίου 2014, στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, μία έκθεση φωτογραφίας της Νεκτί Αραμπατζή, με τίτλο «ιστορίες εν λευκώ» και θέμα τα άτομα με σύνδρομο Down. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, στις 20:00, όπου θα μιλήσουν η Θούλη Μισιρλόγλου, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων και συλλογών του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, η φωτογράφος Νεκτί Αραμπατζή, η σκηνοθέτις και ηθοποιός Ελένη Ευθυμίου, καθώς και η Ελένη Δημοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια της θεατρικής ομάδας “Εν δυνάμει”. Το Σάββατο στις 12 Απριλίου 2014 από τις 11:30 ως και τις 14:00, θα πραγματοποιηθούν μεικτά καλλιτεχνικά εργαστήρια από την ομάδα δημιουργίας “Εν δυνάμει”, για παιδιά με ή χωρίς αναπηρία, από 5 ετών και άνω. Τα εργαστήρια αυτά μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενήλικες και γονείς. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα
Τηλ: 2103453111

20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Craig Richards (UK) + Lee Burton + Chevy στο Six D.o.g.s


Visual artist, μουσικός παραγωγός, συλλέκτης δίσκων και εξαιρετικός selector, o Βρετανός Craig Richards είναι ένας disc jockey που αρνείται να περιοριστεί σε ένα είδος μουσικής. Τα sets του χωρούν τα πάντα: από dub reggae, soul και disco μέχρι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η house και η techno.Η παγκόσμια αναγνώριση στο πρόσωπο του επιτεύχθηκε μέσω της συνεργασίας του με το περίφημο Fabric στο Λονδίνο. Η μουσική ταυτότητα του θρυλικού πλέον club, που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, βασίστηκε στο εβδομαδιαίο του residency. Tα after hours, ‘πρωινά’ sets του είναι θρυλικά -περιπετειώδη, tripped-out, απροσδόκητα και πάντα διαφορετικά μεταξύ τους, ένα σταθερά εναλλασσόμενο soundtrack που καθόρισε τη μουσική ταυτότητα του πιο διάσημου underground club στον κόσμο. Μαζί του στο gig space του six d.o.g.s, δύο από τους φετινούς residents των club nights. O λόγος για τον μουσικό παραγωγό Λευτέρη Καλαμπάκα, γνωστότερο ως Lee Burton, μέλος του Audiorama και τον Βασίλη Σεβδαλή, γνωστό ως Chevy, resident του Needless.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
23.55 μ.μ.
Είσοδος: 8 E

** H εμφάνιση του Craig Richards αναβάλλεται λόγω προβλήματος υγείας. H βραδιά θα πραγματοποιηθεί με τους  2 DJs που θα πλαισίωναν τον Craig Richards, δηλαδή τους Lee Burton και Chevy, με την προσθήκη των BODJ και Dj Bad Spencer, με ελεύθερη είσοδο, και τις πόρτες να ανοίγουν μετά τις 00.00 τα μεσάνυχτα.**

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: What Happens to the Hope at the End of the Evening στο Bios


Ο Tim Crouch και ο Andy Smith, μακροχρόνιοι στενοί συνεργάτες και φίλοι, έχουν υπάρξει η ομάδα πίσω από τον Συγγραφέα (The Author) και το βραβευμένο An Oak Tree, βρίσκονται μαζί επί σκηνής για πρώτη φορά. Η ιστορία ενός απογεύματος, αυτού του απογεύματος και κάθε απογεύματος. Δύο φίλοι συναντιούνται ξανά μετά από πολύ καιρό. Η ιστορία μιας επανασύνδεσης, μιας επανάληψης και μίας προδοσίας. Ένα ταξίδι στην απόσταση  που χωρίζει τις αντικρουόμενες απόψεις, την δράση και την αδράνεια, τις διαφορετικές μορφές, τους φίλους.
Μια σειρά από αντιθέσεις συνθέτει αυτή την περίεργη συνάντηση μεταξύ παλιών φίλων, μπερδεύοντας την πραγματικότητα με το θέατρο με πολύ χιούμορ και απαράμιλλη σοβαρότητα την ίδια στιγμή. H απουσία και η παρουσία, η συνύπαρξη στη σκηνή και στη ζωή, το επιτηδευμένο και το αληθινό. Το What happens to the hope at the end of the eveningαποτελεί  ένα ακόμη εξαιρετικό δείγμα γραφής του ανήσυχου Tim Crouch και ένα αισιόδοξο μήνυμα για το πώς το θέατρο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
21.00 μ.μ
Εισιτήρια:
 15 & 12 ευρώ (φοιτητικό)
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

MOYΣΙΚΗ: The Football Lodge & Disco Radio Show στο Six D.o.g.s (Bar)


H web radio εκπομπή Τhe Football Lodge & Disco γιορτάζει τον ερχομό της Άνοιξης και σας προσκαλεί στο 2ο φετινό της πάρτι στο The Bar του six d.o.g.s την Παρασκευή 11 Απριλίου. Οι djs Harry Vulture, Johny Everytone, Sferas και Strummer 7 θα παίζουν κλασικές αλλά και νέες indie-dance επιτυχίες, soul and rare grooves, dance pop-rock beats και new/no wave tunes.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: Katholou Crew ,Tripa Crew ,Sexpyr, Logos Timis, Mi55t, Xartopolemos Live στο Bios

Tην Παρασκευή 11 Απριλίου στo Bios  ένα live party όπου το hip-hop ενώνεται με την κωμική rap προκειμένου να δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Ο γνωστός σε όλους μας Sexpyr παρουσιάζει την βραδιά ενώ ανοίγουν οι Χαρτοπόλεμος και η Mi55t με το σλόγκαν «Do it for the love of music». Στην συνέχεια οι Λόγος Τιμής, Sexpyr ,Tripa crew και Katholou crew σε μια προσπάθεια να συνδυαστεί το χιούμορ με την καθαρή σκέψη.

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
23.00 μ.μ
Eίσοδος ελεύθερη

HXOΣ: Jack DeJohnette – Joe Lovano – Esperanza Spalding – Leo Genovese //The Spring Quartet στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Πολύ σπάνια πραγματοποιούνται συνεργασίες μουσικών αυτού του μεγέθους! Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η συνεργασία προέκυψε με φυσικότητα, καθώς οι μουσικοί αυτοί είχαν ήδη επαφές μεταξύ τους, ανά δύο ή τρεις, παίζοντας και δοκιμάζοντας ιδέες. Κοινός παρανομαστής τους είναι το πρώιμο ξεκίνημά τους, από την ηλικία των 4-5 ετών, η σχέση τους με το Κολέγιο του Berklee, αρκετές συμπράξεις με σημαντικούς τζαζίστες (Dave Holland, Pat Metheny, Herbie Hancock, Charlie Haden, McCoy Tyner), αλλά κυρίως μια χωρίς αποκλεισμούς μουσική φιλοσοφία.Στον ήχο τους διαθλώνται πολυμορφίες επιρροών και επιλογών, αποχρώσεων και επινοήσεων (χαρακτηριστικές των κορυφαίων κάθε τέχνης) και ένας βιωματικά εκλεπτυσμένος εκλεκτισμός.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
20.30 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 – 18 – 28 €  Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

ΠΑΡΤΙ:  Gus & Bonso + Wragi στο PIXI


Οι τρομεροί residents του PIXI, Gus & Bonso βρίσκονται και πάλι στα decks του PIXI για ένα μοναδικό βράδυ Παρασκευής! Μετρώντας πάνω από 7 χρόνια στη club σκηνή, θα μας κάνουν να χορεύουμε ασταμάτητα! Μαζί τους ο Dj Wragi.

PIXI, Ευμολπιδών 11, Γκάζι
Τηλ:2103423751
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 8 E (με ποτό)

ΕΚΘΕΣΗ: “No Respect”: Graffiti και Street Art στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Η Στέγη διοργανώνει σε κλειστό χώρο μία έκθεση-καταγραφή της ελληνικής graffiti & street art σκηνής, όπως αυτή αποτυπώνεται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.
Τα σαράντα έργα που θα δημιουργηθούν επί τόπου και θα καλύψουν τους τοίχους, τις κολώνες, το δάπεδο του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τα αυτοκίνητα που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτόν, ανήκουν σε ισάριθμους graffiti και street artists, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος της Στέγης. Μέσα στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται making of video υλοποίησης των έργων. Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με φωτογραφικό υλικό των έργων και με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-21:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Chemical Circus Presents Bloodbath: The Retribution στο DeathDisco


Οι Chemical Circus, η μεγαλύτερη Industrial ομάδα θεματικών parties στην Αθήνα σε συνεργασία με τους Dr. D, Fani S., Pan Atreides διοργανώνουν το τρίτο και μεγαλύτερο Bloodbath! Ένα πρωτότυπο εγχείρημα που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο συνεχίζεται και διοργανώνεται για 3η φόρα έχωντας πλέον καθιερωθεί ως θεσμός της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής! Η βραδυά μουσικά θα κινηθεί σε ΕΒΜ, Industrial, Aggrotech, Hardstyle, Industrial Metal & Dubstep ρυθμούς, αυτήν την φορά η ποσότητα του συνθετικού αίματος που θα σας “λούσει” κυριολέκτικα θα είναι διπλάσια από την προηγούμενη φορά και θα παρέχεται δωρεάν στους παρευρισκόμενους σε καθορισμένο Blood Spot μέσα στο μαγαζί. Ακόμα η ανερχόμενη Aggrotech band, Suppressio Nocturno θα πραγματοποιήσει ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα Live Show στο stage του Death Disco!

DeathDisco, Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E (με μπύρα/κρασί/redbull)

HXOΣ: Mc Clapper Priest (UK),Blend Mishkin ,Jeph1,Rooty Be Live στο TΩΡΑ Κ44


Ο Mc Clapper Priest έρχεται για ένα reggae, dancehall & roots party από την Μεγάλη Βρετανία αυτή την Παρασκευή στο K44, δίνοντας ένα εξαιρετικά δυνατό show, μέσα από την πολύχρονη πορεία του στην σκηνή της reggae. Μαζί του οι Blend Mishkin, Jeph1 & Rooty Be..

ΤΩΡΑ Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι 
Τηλ: 2103423560
22.30 μ.μ.
Είσοδος: 5 E (με μπύρα)

ΠΑΡΤΙ: Untitled στο Key Bar


Η αγάπη του κόσμου τους φέρνει και πάλι πίσω. Αγαπήστε τους λοιπόν αυτή την Παρασκευή, από τις 22.30 και μετά. Για περιορισμένες εμφανίσεις.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
22.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη