Η αλήθεια είναι πως τη χθεσινή συναυλία, φάνηκε να την περιμένει το Αθηναϊκό κοινό πως και πως. Οι Dum Dum Girls έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο hype στην indie κοινότητα, τόσο για τη μουσική που παίζουν όσο και για τον girl power δυναμισμό τους. Ως opening act είχαν επιλεχθεί οι Αθηναίοι Velvoids, οι οποίοι άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Δυνατές μελωδίες, καθαρός ήχος και εξαιρετικά φωνητικά συνέθεσαν το ένα μόνο κομμάτι διάρκειας περίπου 18 λεπτών στο οποίο αρκέστηκαν να παίξουν. Και όσο καλοί ήταν οι Velvoids, τόσο άτονες και μονότονες ήταν οι αγαπημένες Αμερικανίδες. Ανεβαίνοντας στη σκηνή, με τα χαριτωμένα και προσεγμένα outfits, μας χαιρέτησαν και ξεκίνησαν να παίζουν. Θεωρητικά κάποιος θα μπορούσε να πει ότι γενικά κινήθηκαν στα ποπ μονοπάτια, τα οποία με πίστη υπηρετούν. Έλα όμως που όταν έχεις βγάλει δίσκους που αν μη τι άλλο μια δυνατή κιθάρα την έχουν και όταν υψώνουν συνεχώς στα album τους το noise pop παράστημα τους, τότε το χθεσινό live ήταν απογοητευτικό.  Η ατμόσφαιρα ήταν ευχάριστη, η διάθεση αρκετά 60’ς και το κοινό παραπάνω από θερμό- την ενέργεια του οποίου θα έπρεπε να εκμεταλλευτούν για να γίνει ένα εξαιρετικό live.

Θα έχουμε να λέμε στα παιδιά μας:  Όταν έπαιξαν τα  κομμάτια “I Got Nothing”, “He Gets Me High” και η διασκευή στο κομμάτι των Pale Saints “Sight Of You”.

Προσπαθούμε να ξεχάσουμε: E εντάξει, δε είναι και ένα live που θα θυμόμαστε για καιρό.. (δυστυχώς)

Η αμήχανη στιγμή της βραδιάς:  Όταν η drummer Sandy ξεκίνησε να παίζει άλλα κομμάτια. 2 φορές.

Πήρε το αυτί μας: ” Ε καλά, ποιες νομίζουν ότι είναι; Οι Smiths;”

Θα ήταν περήφανοι αν τους έβλεπαν οι:  Ίσως οι Jesus And Mary Chain αλλά ύστερα από το χθεσινό live δεν ορκίζομαι κιόλας.

dumdumgirls-285
dumdumgirls-319
dumdumgirls-275
dumdumgirls-279
dumdumgirls-259
dumdumgirls-271
dumdumgirls-250
dumdumgirls-254
dumdumgirls-218
dumdumgirls-241
dumdumgirls-195
dumdumgirls-213
dumdumgirls-167
dumdumgirls-169
dumdumgirls-146
dumdumgirls-153
dumdumgirls-133
dumdumgirls-141
dumdumgirls-111
dumdumgirls-126
dumdumgirls-96
dumdumgirls-108
dumdumgirls-75
dumdumgirls-83
dumdumgirls-49
dumdumgirls-55
dumdumgirls-32
dumdumgirls-39
dumdumgirls-4