FM_2015_2

Όταν διαβάζεις πως το τρίπτυχο της επιτυχίας ενός πάρτι είναι το «Τσόντα, jockstrap και χορός» τότε αμέσως αντιλαμβάνεσαι πως σίγουρα δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο πάρτι. To crew των DISCOSODOMA έχει κατακτήσει ήδη τη νυχτερινή ζωή του Λονδίνου και οι Έλληνες ιδρυτές, «Electra Complex», μας φέρνουν πιο κοντά στα βρώμικα και ερωτικά beats, αγαπημένων djs και παραγωγών. Το Σάββατο, 5 Μαρτίου, το gay friendly, Discosodoma πάρτι, καταφθάνει για πρώτη φορά στην Αθήνα και προσκαλεί τη ΛΟΑΤ κοινότητα, και όχι μόνο, στο Ρομάντσο της οδού Αναξαγόρα, με καλεσμένο τον παραγωγό και DJ Fantastic Man. Γνωστός για την εναλλακτική αισθητική και αντίληψη του για τη house και τα ιδιαίτερα sets του, o Fantastic Man έχει παίξει μουσική σε μερικά από τα καλύτερα clubs του κόσμου, όπως το Panther Room της Νέας Υόρκης, το Renate του Βερολίνου και το Dance Tunnel του Λονδίνου. Ο Αυστραλός FM, έχει έρθει πολλές φορές σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα, μέσα από την ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης και προσγειώνεται με χαρούμενη διάθεση στα decks, έτοιμος να κάνει τους Αθηναίους να χορέψουν υπό τους ήχους της house μουσικής. 

Stoop (1)

Λίγες ημέρες πριν το event, ο Fantastic Man συστήθηκε στην Popaganda και μίλησε για τον εναλλακτικό τρόπο που αντιλαμβάνεται την ηλεκτρονική μουσική, σε μια περίοδο που η house κερδίζει έδαφος στην αθηναϊκή νύχτα.  

Fantastic Man, ποια είναι η ιστορία σου; Ξεκίνησα να παίζω μουσική σε club στα 19 μου. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος με την ιδέα να κάνω τους ανθρώπους να χορεύουν, ενώ παίζω τη μουσική που αγαπώ. Μου αρέσουν διάφορα είδη μουσικής αλλά για εμένα, όσον αφορά το djing, όλα ξεκινούν από τη house.

Έχεις μια εναλλακτική αντίληψη όσον αφορά τη house. Τι είναι αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστά τα set σου; Μου αρέσει να ενσωματώνω διαφορετικά στιλ. Οτιδήποτε ταιριάζει, από οποιαδήποτε εποχή και εάν προέρχεται. Μου αρέσει να ανακαλύπτω ξανά και ξανά παλιότερη μουσική, η οποία μπορεί να πέρασε απαρατήρητη, ή να την ξεχάσαμε με τα χρόνια, και να την ξαναφέρνω στην επιφάνεια. Όχι απαραίτητα μόνο house. Ωστόσο αυτή είναι η βάση, από την οποία περιστρέφονται όλα τα set μου.

Γιατί ”Fantastic Man”; Είναι μάλλον αυτοσαρκαστικό. Η ειρωνεία του να είσαι ”μη φανταστικός”! Η αλήθεια είναι πως δεν είχα υπολογίσει πως θα μου μείνει αυτό το όνομα για πάντα, όταν το εμπνεύστηκα.

Τι γνωρίζεις για την ηλεκτρονική μουσική στην Ελλάδα; Για να είμαι ειλικρινής γνωρίζω μόνο μερικά μικρά label. Μου άρεσαν πολύ οι επανεκδόσεις των πιο παλιών Βαγγέλη Κατσούλη και Γιώργου Θεοδωράκη. Γνωρίζω πως η house σκηνή αρχίζει να αναδύεται με γρήγορους ρυθμούς στην Ελλάδα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ήρθα να το δω από κοντά. Επίσης είναι η πρώτη φορά που παίζω μουσική στην Ελλάδα, άλλος ένας λόγος που είμαι χαρούμενος. Είχα επισκεφθεί την Αθήνα και μερικά ελληνικά νησιά πριν χρόνια σαν τουρίστας και τα λάτρεψα όλα.

Είσαι από τη Μελβούρνη και τώρα ζεις μόνιμα στο Βερολίνο. Σε τι φάση βρίσκεται η ηλεκτρονική μουσική σε αυτές τις τόσο διαφορετικές πόλεις; Και οι δύο πόλεις είναι υπέροχες και είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να τις αποκαλώ σπίτια μου. Παρά τις αμέτρητες ομοιότητες που συναντάς στην ηλεκτρονική σκηνή, το πνεύμα είναι αυτό που διαφέρει σε αυτές τις πόλεις. Υποθέτω πως αυτό πηγάζει από τις πολιτισμικές διαφορές και την διαφορετική κουλτούρα. Οι Αυστραλοί είναι πιο χαλαροί και αυτό αντανακλάται στην μουσική τους. Είναι πιο ανάλαφρη και παιχνιδιάρικη, σε σύγκριση με το Βερολίνο που έχει μια αίσθηση σοβαρότητας και έντασης. 

Αποκάλυψε μας ένα κομμάτι που θα ακούσουμε σίγουρα το Σάββατο στο Ρομάντσο.

 https://www.youtube.com/watch?v=DrAIfZ3Vrfs

Είσαι και μουσικός παραγωγός. Ποιες είναι οι επιρροές στη μουσική σου; Μπορείτε να ακούσετε τη μουσική μου σε online record stores, σε κάποια αληθινά δισκοπωλεία και στο fantasticman.bandcamp.com. Οι επιρροές στη μουσική μου αλλάζουν κάθε τόσο. Αυτή τη περίοδο απολαμβάνω τους spacious και spiritual ήχους από την πρώιμη ιταλική ατμοσφαιρική house και trance. Ποιος ξέρει τι θα έρθει μετά;

Ποια είναι τα πλάνα σου για το μέλλον; Πολλή μουσική! Σε λίγους μήνες βγαίνει το καινούργιο μου label, «Superconscious Records» και σύντομα τα remix μου για τους Ruff Dug και Woolfy. 

12650799_944917362211961_6540072388388961399_n