Υπάρχει τρόπος να βρούμε τί κάνει τους αγαπημένους μας ήρωες να πράττουν όπως πράττουν. Πώς; Μα φυσικά από το ζώδιό τους. Αν και στο σύμπαν του Τζωρτζ Ρ.Ρ Μάρτιν οι μήνες και οι εποχές δεν είναι πολύ ευδιάκριτες, οι φανατικοί, όπως πάντα, προσπάθησαν και προσδιόρισαν πάνω-κάτω τις ημερομηνίες γέννησης των κυριότερων χαρακτήρων και η αστρολόγος Άναμπελ Γκατ, μας τους ανέλυσε έναν-έναν.

Νταινέρυς Ταργκάρυεν, Ταύρος

Οι φαν υποθέτουν πως γεννήθηκε στις 10 Μαΐου, άρα είναι Ταύρος. Η Γκατ εξηγεί πως αυτό μάλλον δεν ισχύει, καθώς οι Ταύροι είναι γενικότερα πολύ χαλαροί τύποι. «Γι΄ αυτούς η άνεση έρχεται πάντα πρώτη. Δεν μπορώ να την φανταστώ να φοράει όλη μέρα πυτζάμες και να τρώει σοκολατάκια. Η άνεση και η Καλίσι δεν πάνε μαζί. Σκέφτεται συνέχεια πως θα πετύχει τους στόχους της και θα βοηθήσει τον λαό της. Θα προτιμούσε να περάσει όλο το βράδυ μιλώντας στους υπηκόους της παρά αράζοντας μπροστά στην τηλεόραση».  

Τζον Σνόου, Λέων

Τα γενέθλια του Τζον σύμφωνα με κομμάτια από τα βιβλία είναι στις 2 Αυγούστου, γεγονός που σημαίνει ότι είναι Λέων. Όταν το διαβάζει αυτό η Γκατ εκπλήσσεται. «Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο απ΄ ότι θα φανταζόμουν. Οι Λέοντες είναι θερμοί, ανοιχτοί και η ψυχή του πάρτι. Βέβαια, δεν αποκλείεται και να ισχύει, παρόλο που δεν τον λες και πάρτι άνιμαλ, καθώς τα λιοντάρια είναι εξαιρετικοί ηγέτες. Τον έχουμε δει να έχει ηγετικές ικανότητες αν και αυτός δεν είναι ποτέ ο σκοπός του».

Σάνσα, Τοξότης

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, που σε αυτήν την περίπτωση είναι οι φαν, η Σάνσα έχει γεννηθεί στις 5 Δεκέμβρη και είναι Τοξότης. «Όταν σκέφτομαι τους Τοξότες, σκέφτομαι κάποιον που είναι πάντα αισιόδοξος και έχει όραμα για το μέλλον του», εξηγεί η Γκατ και συνεχίζει λέγοντας πως η Σάνσα πολύ πιθανό να είναι Τοξότης, καθώς «παρόλα τα απαίσια που έχει βιώσει, συνεχίζει γιατί ξέρει ότι μια μέρα θα τελειώσουν».

Άρυα, Ιχθύς

Τα γενέθλια της μικρής κόρης των Σταρκ, μάλλον είναι στις 16 Μάρτη, που σημαίνει ότι είναι Ιχθύς, βέβαια η Γκατ διαφωνεί εντελώς . «Οι Ιχθείς είναι ονειροπόλοι και δεν μπορούν με τίποτα να οργανωθούν. Η Άρυα είναι το ακριβώς αντίθετο αν σκεφτεί κανείς και την περιβόητη λίστα της».

Μπραν, Καρκίνος

Τα γενέθλια του Μπραν είναι στις 7 Ιουλίου, γεγονός που τον κάνει Καρκίνο. «Αυτό είναι πάρα πολύ πιθανό. Οι Καρκίνοι είναι πολύ προστατευτικοί. Ο Μπραν πλέον μπορεί και τα βλέπει όλα που είναι η ύψιστη μορφή προστασίας».

Σέρσεϊ και Τζέιμι, Άγνωστο

Στα βιβλία δεν γίνεται καμία αναφορά στην ημερομηνία γέννησης των αιμομικτικών διδύμων του Γουέστερος. Η Γκατ όμως έχει μια θεωρία. «Τα δίδυμα γεννήθηκαν πάνω στη αλλαγή των αστεριών. Η Σέρσεϊ γεννήθηκε πρώτη στον αστερισμό του Καρκίνου. Οι Καρκίνοι είναι ευαίσθητοι και προστατευτικοί αλλά μπορούν να γίνουν και εξαιρετικά πολεμοχαρείς. Θέλουν να κερδίζουν πάντα και να έχουν τον έλεγχο. Ο Τζέιμι γεννήθηκε τρία λεπτά μετά από την αδερφή του, στον αστερισμό των Λιονταριών. Οι Λέοντες είναι πολύ ιπποτικοί. Μπαίνουν στην μάχη και βγαίνουν θριαμβευτές».

Τύριον, Άγνωστο

Όπως συμβαίνει και με τα αδέρφια του, δεν είναι γνωστό πότε γεννήθηκε ο Τύριον. Η Γκατ, όμως, μάλλον έχει ανακαλύψει το ζώδιο του αγαπημένου μας νάνου. «Στους Τοξότες αρέσει το διάβασμα. Τους αρέσει να μιλάνε, να πίνουν, να παρτάρουν και να κάνουν σεξ. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο ζώδιο που θα ταίριαζε καλύτερα στον Τύριον».

Πηγή: Broadly