Οι (τέσσερις στο studio και τρεις επί σκηνής σκηνής  La Fine Équipe) εδώ και δέκα χρόνια συνδυάζουν τον instrumental ήχο, τα samplers και τις hip hop φόρμες δημιουργώντας ένα μοναδικό χαρμάνι που δικαίως τους έχει κάνει γνωστούς και εκτός γαλλικών συνόρων. Στη Θεσσαλονίκη έρχονται τώρα που συζητιούνται περισσότερο και από ποτέ. Και αυτό, ειδικά για το κοινό της λατρεμένης συμπρωτεύουσας, δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα.

1959650_10152151442748673_1258508207_n

Beatmaking, funk, jazz και πειραματισμός. Ο ήχος σας παίζει σε πολλά επίπεδα… Ευτυχώς οι προσωπικές επιρροές του καθενός συμπίπτουν με των άλλων. Αυτό σε συνδυασμό με τα samplers, τα διάφορα προγράμματα software και φυσικά την ανάγκη να δημιουργούμε ενδιαφέρουσα μουσική συνδυάζοντας τους ήχους του χθες με τους μοντέρνους τρόπους του σήμερα, μας απελευθερώνει. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός πέρα από το καλό μουσικό γούστο.

Κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο άλμπουμ σας La Boulangerie το 2008, και το δεύτερο, La Boulangerie 2, τρία χρόνια αργότερα. Τι διαφοροποιεί τις δύο αυτές δουλειές σας; Η βασική συνταγή παραμένει η ίδια, έστω κι αν άλλαξε η προσέγγισή μας. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, μεσολάβησε όμως και το Fantastic Planet, μια δουλειά με rap ήχο, στην οποία συνεργαστήκαμε με τον ΜΑΤΤΙC από τους The Others. Είναι ένας από τους σταθερούς συνεργάτες του Wax Tailor.

http://youtu.be/PgVZN-A5u_E

Πριν από λίγους μήνες, κυκλοφορήσατε και το Gremlins EP. Πάνω σε τι δουλεύετε τώρα;
Ένα ακόμα ΕΡ, το οποίο θα βγει σε λίγους μήνες ενώ σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε άλλο ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ γύρω στο Σεπτέμβριο. Θα είναι περισσότερο ηλεκτρονικό, πιο χορευτικό. Ο προσωπικός μας ήχος εξελίχθηκε αρκετά μέσω των live που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια.

Η αγαπημένη σας συνεργασία μέχρι σήμερα; Gib: H συμμετοχή του Phat Kat στο κομμάτι “Our Chamber”. Chomsk: Η συμμετοχή της Fam Rap μπάντας μας ASM στο κομμάτι “Gremlins” και η συνεργασία με τον Mr. Walter (σ.σ. Πρόκειται για τον Maxime, συνιδρυτή του δημιουργικού studio “BlackWood”), ο οποίος έκανε ένα καταπληκτικό κλιπ και σχεδιάζει και τα βίντεο στα live μας.

Ποιες είναι οι βασικές επιρροές σας; Gib: Πολλές, πάρα πολλές. Από την ηλεκτρονική μέχρι τη funk, soul και μουσικές του σήμερα όπως αυτές του Flume, του Kaytranada και πάει λέγοντας. Chomsk: Πάνω κάτω τα ίδια αλλά θα ήθελα να προσθέσω το rock (indie, new wave, psych) και την έμπνευση που προκύπτει από αυτό. οΟgo: Φυσικά, ο μεγάλος J Dilla, αποτελεί μεγάλη επιρροή για μένα.

http://youtu.be/w6iGAxXZqxI

Πείτε μου ένα κομμάτι που θα θέλατε να κάνετε remix. Gib: NAS – “ItAin’t Hard to Tell”, αλλά οι πιθανότητες να συμβεί είναι μία στο εκατομμύριο. οΟgo: Βασικά μπορούμε να κάνουμε remix, για όποιο κομμάτι θέλουμε, αρκεί να μην το κάνουμε! Ιδανικά όμως, θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Qtip, τον Busta Rhymes, τον Madlib  ή τον Kaytranada.

Κατά τη γνώμη σας, ποιους νέους καλλιτέχνες/μπάντες/djs  που πρέπει οπωσδήποτε να ακούσουμε; Gib: O HD από το Μπρούκλιν είναι πολύ καλός ράπερ. Chomsk: Ο παραγωγός/beatmaker  Yann Kesz – έχει ένα πολύ προσωπικό ύφος. οΟgo: Cashmere Cat, Mount Kimbie, Kaytranada, Trippy Turttle, Stwo, Flying Lotus, Ta-Ku, Khryo, Mr Hone, Geteye, Phazz.. Τόσοι καλοί καλλιτέχνες, στις μέρες μας!

Τι να περιμένουμε από το live σας; Θα χορέψουμε πολύ; Θετική ενέργεια, ωραία μουσική, διασκέδαση. Και όχι μόνο!

INFO: Σάββατο 15 Μαρτίου, Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, περιοχή Σφαγεία, τηλ: 2310533533, www.block33.gr). Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00.