ΜΟΥΣΙΚΗ

Ακούστε αποκλειστικά στην Popaganda τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του Θάνου Ανεστόπουλου

Η Inner Ear κυκλοφορεί το ανέκδοτο υλικό που άφησε πίσω του ο «καταραμένος ποιητής» του ελληνικού ροκ, σε μια ειδική επανέκδοση μαζί με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, «Ως Το Τέλος», από το 2012.

Ο Θάνος Ανεστόπουλος έφυγε από τη ζωή στις 3 Σεπτεμβρίου του 2016. Άφησε πίσω του όμως μερικά μισοτελειωμένα τραγούδια. Ένα ανέκδοτο υλικό για το οποίο υπηρξε μια καθολική απαίτηση (και υποχρέωση) όσων γνώριζαν την ύπαρξή του να κυκλοφορήσει.

Πρόκειται για 10 κομμάτια, 6 από τα οποία είναι σε δικούς τους στίχους και τα υπόλοιπα αποτελούν μελοποιήσεις ποιημάτων των Θανάση Γιαννακόπουλου, Γιώργου Ίκαρου Μπαμπασάκη,  Γιώργου Μυλωνογιάννη και Ιωάννη Πολέμη. Τα τραγούδια ακούμπησαν στα έμπειρα χέρια των Μανώλη Αγγελάκη και Στάθη Ιωάννου που ανέλαβαν να ενορχηστρώσουν όσα είχε κληροδοτήσει ο Θάνος Ανεστόπουλος σε μια μόνο κιθάρα. Το αποτέλεσμα, μια εντυπωσιακή ένδειξη σεβασμού απέναντι στον εκπρόσωπο της ελληνικής ροκ που πλησίασε πιο κοντά από κάθε άλλον σε αυτό που λέμε «καταραμένος ποιητής», κυκλοφορεί την Δευτέρα 12/3 από την Inner Ear με τη μορφή δύο νέων εκδόσεων και μιας επανέκδοσης.

Πιο συγκεκριμένα, τα δέκα ανέκδοτα κομμάτια του Θάνου Ανεστόπουλου κυκλοφορούν σε μια ειδική έκδοση διπλού cd που περιλαμβάνει και τα κομμάτια του δίσκου Ως Το Τέλος (είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2012) σε νέο mastering. Οκτώ από τα νέα τραγούδια κυκλοφορούν και σε album βινυλίου με τον τίτλο Θάνος Ανεστόπουλος. Τέλος, το Ως Το Τέλος πανακυκλοφορεί με το ίδιο artwork και το ίδιο mastering σε διαφανές βινύλιο. Και οι τρεις κυκλοφορίες θα διατίθενται και ψηφιακά σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.

Σύντομα στην Popaganda θα διαβάσετε τις ιστορίες πίσω από αυτό το σπάνιο, για τα δεδομένα της ελληνικής δισκογραφίας, πρότζεκτ. Για την ώρα, μπορείτε να ακούσετε αποκλειστικά τα ακυκλοφόρητα κομμάτια του που αποδεικνύουν ότι καλλιτέχνες που σημάδεψαν γενιές όπως ο Θάνος στην πραγματικότητα μένουν για πάντα δίπλα μας…

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.