Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΥΣΙΚΗ

Τα Κουνέλια Τραγουδάνε Ακόμα

Οι Sleep Party People από τη Δανία έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 19/3. Και ο LoFi μας τους συστήνει με μια λογοτεχνική παραβολή.
sleep-party-people

Το 1940 ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα Νικολάγεβνα, εξαφανίστηκαν. Όταν οι άντρες της αστυνομίας ανέβηκαν εκείνη τη μέρα στο σπίτι τους, στο 302Β της οδού Σαντόβαγια στο διαμέρισμα με τον αριθ. 50, το βρήκαν απολύτως άδειο. Όπως ήδη ξέρουμε, μέσα βρέθηκε μόνο ένας γάτος. Που απέτυχαν να πιάσουν.

Η υπόθεση ξεχάστηκε. Τα χρόνια πέρασαν. Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα δεν είχαν εξαφανιστεί ποτέ. Κατοικούσαν στην ίδια οδό, στον ίδιο αριθμό, στο διαμέρισμα με τον αριθμό 51. Ποτέ κανείς δε χτύπησε εκεί, ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε πια. Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα παντρεύτηκαν. Απέκτησαν δύο παιδιά. Δίδυμα. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Μαζί τους ήταν πάντα η πιστή Νατάσα, που φρόντιζε τους πάντες, καθώς και τα δύο νέα μέλη της οικογένειας. Όλη η παλιά παρέα επισκέφτηκε το ευτυχές ζευγάρι, όταν έμαθαν τα χαρούμενα νέα: Ο Μπεγκεμότ, ο Κοροβιόφ, ο Αζαζέλο, μέχρι και ο πολύς Βολάντ. Άκρως προβληματισμένοι στο τι δώρο πρέπει να κάνουν στο ζεύγος κατέληξαν στην ιδέα του πάντοντε σοβαρού Κοροβιόφ· μία παρέα από λούτρινα κουνέλια που θα παίζουν μουσική για να γαληνεύουν τα παιδιά στον ύπνο τους. Ο σκανδαλιάρης Μπεγκεμότ όμως, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Έδωσε το χάρισμα στα λούτρινα, όχι μόνο να παίζουν μουσική, αλλά να βλέπουν τα όνειρα και τους εφιάλτες των παιδιών και να παίζουν το μουσικό τους χαλί.

Τα παιδιά μεγάλωσαν. Έκαναν δικά τους παιδιά. Τα λούτρινα ξεχάστηκαν και παραμελήθηκαν. Ένα από αυτά αποφάσισε να φύγει και να κάνει γνωστές τις μουσικές που είχε μάθει. Το όνομα που επέλεξε είναι Brian Batz και κατάγεται από τη Δανία, αν και μπορούμε να αμφιβάλλουμε για την αλήθεια των στοιχείων αυτών. Πήρε ανθρώπους , τους έντυσε κουνέλια, τους έμαθε τις μουσικές του και τους ονόμασε Sleep Party People. Περάσματα από dream pop λόφους, σε ambient κοιλάδες μέσα από post rock δρομάκια κι αναπάντεχοι shoegaze γκρεμοί, με κάποιες ανάσες slowcore για ξεκούραση. Οι Sleep Party People έρχονται στην Αθήνα, να μας παρουσιάσουν τις μουσικές τους.

Το τρίο των Gioumourtzina, από τη Θεσσαλονίκη- αν και το όνομά τους σημαίνει Κομοτηνή- θα ανοίξει τη βραδιά, μέσα από αναλογικούς και ηλεκτρονικούς ήχους. Οι ίδιοι φειδωλοί στις λεκτικές δηλώσεις τους, αναμένουν να τους ανακαλύψουμε μέσα από τις μουσικές τους.

Στις 19 του Μάρτη, στο Gagarin 205.

O LoFi δεν θέλει να ξέρουμε τίποτα για αυτόν, πέραν του ότι είναι μουσικός: παίζει τύμπανα σε μια μπάντα της «πολύ ζωντανής σκηνής της Αθήνας».

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.