Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΥΣΙΚΗ

Το Six d.o.g.s. είναι πια και δισκογραφική εταιρεία

Όσα χρειάζεται να ξέρετε για το νεοσύστατο label του «ιδρύματος» της Αβραμιώτου που, με πρώτες κυκλοφορίες των The East και Lemos, συστήνεται σήμερα το βράδυ με ένα μεγάλο πάρτυ με ελεύθερη είσοδο.
Φωτογραφίες: Γιάννης Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
The East / The East

Στο Six D.O.G.S. αν πας νωρίς, μπορεί να πιεις τον καφέ σου στον κήπο (όσο ακόμα το επιτρέπει ο καιρός) και να δοκιμάσεις κάτι από το καινούριο μενού. Ας πούμε το υπέροχο τοστ αβοκάντο ή τα φονικά αυγά. Αν βρεθείς εκεί αργότερα, μπορεί να δεις κάποια έκθεση στο exhibition space. Όταν βραδιάσει αρχίζουν τα ποτά, πιο μετά ανοίγει το gig space που φιλοξενεί φρέσκα live όπως το προχθεσινό της Marissa Nadler, μετά τα μεσάνυχτα τα bpm ανεβαίνουν και το ξημέρωμα βρίσκει τους clubbers της Αθήνας στο κέντρο του σκοτεινού dancefloor. Ωραία όλα αυτά, τα ξέρουμε, τα τιμάμε και τα εμπιστευόμαστε εδώ 5 χρόνια που τα «6 σκυλιά» έχουν φτιάξει το σπίτι τους στο στενό της Αβραμιώτου.

The East / The East

Από φέτος όμως έχει και label. Δισκογραφικό. Από την κύρια σκηνή του Six d.o.g.s έχουν περάσει εκατοντάδες σχήματα της νέας ελληνικής σκηνής, τόσο στα τυπικά εβδομαδιαία ραντεβού όσο και στα φοβερά «Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής» του The Boy. Πλέον θα μπορούν να κυκλοφορούν και την μουσική τους στη νεοσύστατη ετικέτα Six d.o.g.s. Records.

The East / The East

Εγκέφαλοι του εγχειρήματος είναι ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος και Παναγιώτης Πιλαφάς, συνιδιοκτήτες και οικοδεσπότες του «ιδρύματος». Τους ρωτήσαμε πώς προέκυψε αυτή η, δημιουργικά ιντριγκαδόρικη πλην οικονομικά ρισκαδόρικη, κίνηση. Και η απάντήσή τους είναι φοβερά εμπεριστατωμένη.

«Ο στόχος του label είναι απλός και προέκυψε οργανικά ως φυσική απόρροια του γεγονότος ότι ακούμε ακατάπαυστα νέα μουσική και παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσω της σχέσης που διατηρούμε με μία πληθώρα καλλιτεχνών, ντόπιων και ξένων. Υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αρκετά χρόνια, αλλά μόλις φέτος πήραμε απόφαση να το κάνουμε. Δεν το θεωρούμε τρέλα ή μία αδιέξοδη κίνηση. Σίγουρα τα κριτήρια δεν είναι εμπορικά, σίγουρα δεν στοχεύουμε στο να επενδύσουμε τα εκατομμύρια που θα βγάλουμε σε οφσόρ εταιρίες, αλλά επίσης σίγουρα είναι κάτι που θα κάνουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και συνέπεια, μιας και σαν six d.o.g.s γενικότερα έχουμε το χούι να “αφήνουμε κάτι πίσω”. Για μας η μουσική και η αισθητική που υπηρετούμε, ο τρόπος που διαχειριζόμαστε αυτό που κάνουμε δεν θέλουμε να μοιάζει πυροτέχνημα, αλλά να διαρκεί και να εξελίσσεται. Το να ιδρύεις μία δισκογραφική εταιρεία και να κυκλοφορείς μουσική που θεωρείς ότι αξίζει, είναι ότι πιο συνεπές μπορεί να κάνεις, έχοντας έναν χώρο σαν το six d.o.g.s.».

The East / The East

Η six d.o.g.s records θα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, ή, για να το πούμε με τα λόγια τους, προς το παρόν «επικεντρώνεται σε δύο βασικά series (με την προοπτική να προστεθούν κι άλλα στο μέλλον που θα αφορούν διαφορετικά είδη μουσικής). Το ένα είναι το Gilda series, που κατά κανόνα θα κινείται στον χώρο της σύγχρονης χορευτικής, ηλεκτρονικής μουσικής και το άλλο είναι το Markos series που αφορά συγκροτήματα προσανατολισμένα στην οργανική φόρμα». Τα ονόματά τους δάνεισαν στο label δυο από τoυς πολλούς resident σκύλους του six d.o.g.s:  «Ίσως οι πιο πιστοί και αγαπημένοι μας. Η Gilda (Τζίλντα), είναι η σκυλίτσα που ανεβαίνει σε κάθε πάρτι μετά τα μεσάνυχτα στα καμαρίνια, στρογγυλοκάθεται στους καναπέδες και κοιμάται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όπου και τελειώνουν τα καθήκοντά τους οι DJs, ενώ ο Markos (Μάρκος), είναι ο σκύλαρος που περιμένει πριν ανοίξουν οι πόρτες υπομονετικά και κάθεται μπροστά από τη σκηνή με το που ακουστεί το πρώτο ακόρντο».

Το Six d.o.g.s. αγαπά και κυκλοφορεί σε φυσική μορφή αποκλειστικά σε βινύλιο, ενώ τα releases θα διατίθενται και για digital downloading. η διανομή στο εξωτερικό θα γίνεται από  την Rubadub, ενώ  το design των  κυκλοφοριών έχει  αναλάβει  το  δημιουργικό  γραφείοτων Bend.

Παρθενικές κυκλοφορίες για κάθε series είναι δύο EPs από τους The East (Markos) και τον Lemos (Gilda).

 Στην επόμενη σελίδα Παναγιώτης Μένεγος και ο Γιώργος Μιχαλόπουλος ακούνε The East και Lemos αντίστοιχα. 

POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.