Ο Nikolas Pene μας έστειλε ένα σημείωμα, για να το διαβάζουμε όσο θα ακούμε το Poptape του. 
 
 
“ Νικόλας Παινέσης, κατά κόσμον Nikolas Pene AlsoKnownAs dogUnknown , προκύπτει από την ανάγκη μου να τιμήσω με αυτόν τον τρόπο τον κάθε αδέσποτο σκύλο & γενικότερα αυτά τα πλάσματα στα οποία έχω μεγάλη αδυναμία. Me καταγωγή από την Αρκαδία, γεννημένος στις 9 Δεκεμβρίου 1986, σπούδασα ΙΤ engineer & έκτοτε ζω στην Αθήνα.
 
Η ιστορία μου με τη μουσική ξεκινάει από τα 7 μου χρόνια λόγω ενός καλοκαιρινού “παιχνιδιού”, στο οποίο έπρεπε οι μαζεμένοι φίλοι να ονοματίζουμε διάφορα είδη μουσικής. Από εκείνη τη μέρα έβαλα στόχο για έναν αρχικά βασικό εξοπλισμό, ώστε να μπορώ να παίζω μουσική. Μαζεύοντας χρήματα, καθώς ήθελα να είναι “δικό μου” όλο αυτό το “εγχείρημα”, πραγματοποίησα σιγά-σιγά τό τότε όνειρο μου. Ξεκίνησα να ακούω Goa & Progressive (όσο σκληρό και να ακούγεται) και αργότερα Techno, αφού μουσικές έβρισκα από αρκετά μεγαλύτερους φίλους.Στη συνέχεια, περίπου σε ηλικία 12-15 ετών, πέρασα για λίγο από το hipHop ακούγοντας καλλιτέχνες όπως Jurassic5, Gang Starr, LL Cool J, Big Daddy Kane etc..Κάνοντας για 2 χρόνια εκπομπή στην Δημοτική Ραδιοφωνία & στην ΕΡΑ, ταυτόχρονα έπαιζα σε σχολικα πάρτυ και εκδηλώσεις τα οποία λάμβαναν μέρος σε bars, clubs & ιδιωτικούς χώρους φίλων. Στην πορεία ως dj αναλάμβανα τις βραδιές μαγαζιών.
 
 
Φτάνοντας στην Αθήνα για τις σπουδές μου, άρχισα να πάιζω σε bars, clubs, events που γίνονταν σε πολυχώρους καθώς και σε διάφορα bazaar που διοργανώνονταν, γνωρίζοντας, μέσω όλων αυτών,καλλιτέχνες-μουσικούς-djs τής πόλης. Με όρεξη για ακούσματα από τις δεκαετίες των 70’s, 80’s, 90’s, βάζω στα αυτιά μου Afrobeats, Soul, Heavy/Afro Funk, Disco κι ενώ έχουν περάσει 3-4 χρόνια η επιστροφή σε πιο ηλεκτρονικούς ήχους έχει έρθει. Εκπομπές σε ραδιόφωνο και podcast σε WebRadios είναι κάποια από τα πράγματα που τρέχουν ταυτόχρονα με συμμετοχές σε εγχώρια clubs, bars, festivals και καλλιτεχνικές ομάδες που αγαπούν την underground ροή, προσέγγιση, αλληλεπίδραση και έκφραση μέσω της μουσικής και της τέχνης γενικότερα.
 
Έως σήμερα, αγαπώ την αναζήτηση χώρων, bars & clubs όπου θα είναι κατάλληλοι/α να φιλοξενούν ανθρώπους, τάσεις, ιδέες, αισθητική και φυσικά μουσικές που απέχουν από τη μονοτονία. Η διασκέδαση και η ψυχαγωγία παίζουν βασικό ρόλο στην ψυχολογία του ανθρώπου και γι’αυτό μπαίνουν σε πρώτο πλάνο για μένα.. Συλλέγοντας δίσκους και περνώντας άπειρες ώρες ψάχνοντας μουσική, δημιουργώ στο μυαλό μου συνδέσεις, σχέδια και έργα όπου μέσω των set μου προσπαθώ να τα αποτυπώνω και να τα μοιράζομαι. Δεν παίζει ρόλο στις επιλογές μου η χρονολογία παραγωγής της μουσικής ούτε η κατηγοριοποίηση και θεωρώ ότι τα αυτιά μας πρέπει να “ακούνε πολύχρωμα” γι ‘αυτό και ρωτώντας με διάφοροι φίλοι τι μουσική θα επιλέξω στο εκάστοτε event, η απάντησή μου είναι “μουσική” (“φιλική προς το χρήστη”). Σαν ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού όπου δεν ξέρεις ακριβώς τί να περιμένεις. Η προσαρμογή και η ενσωμάτωση με ομάδες και καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζομαι κάθε φορά αποτελεί βασικό κριτήριο για να πραγματοποιηθεί ένα όμορφο αποτέλεσμα και εν τέλει μια όμορφη παρουσίαση, διατηρώντας ταυτόχρονα τον μουσικό μου χαρακτήρα. Γι’ αυτό και οι επιλογές στις συμμετοχές μου κυμαίνονται σε ένα φάσμα όπου εμπεριέχει στοιχεία από Afrobeats, Funk, Italo, Disco, House, Techno, Electro, Leftfield & Abstract sounds. Μερικές από τις επιρροές μου είναι οι Kerri Chandler / Move D / Theo Parrish / Moodyman / Larry Heard / Kyle Hall / Moomin / Fred P / 6th Borough Project / Mood II Swing / Christopher Rau / Pepe Bradock / Terekke / Kokolo Afrobeat Orchestra / Fela Kuti / Manu Dibango / Telepopmusik / Jan Jelinek / Patrice Scott (και η λίστα ατελείωτη). 
 
* Έφτιαξα αυτό το (ακουστικό πιο πολύ) mixtape για τo Popaganda ,τους αναγνώστες του κι όλους τους υπόλοιπους που θα θελήσουν να διαβάσουν-ακούσουν, με μουσικές επιλογές από κυκλοφορίες διαφόρων χρόνων και ήχους και στοιχεία τα οποία σχηματίζουν ένα μουσικό puzzle ! ”
 
Tracklist:
 
1. A Macaca & Peter Power – Alma Da Terra
2. Stefano Torossi – Walking In The Dark
3. Sasha Panic – The Trick
4. Bruxas – Mas Profundo
5. Chris Gray & DaRand Land – Oh My Love
6. Christopher Rau – Simple Setup
7. Afro Mystik – Ritual De Rua
8. Cabaret Nocturne – Hidden Gate
9. CHMMR – Media Vision
10. SAADA BONAIRE – The Facts
11. Cliff Lothar – Ringleader
12. TENSE- Pulse Beat
13. Pop District – Red Eye
14. Mousse T. – Horny (Daniel Solar & Andi De Luxe Remix)
15. King Kooba-Public Service
16. Andras & Oscar – Looking Back (Tornado Wallace Dub)
17. Ben Hauke – Take That Blame