Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWEEKLY MUSIC PLEASURE

Οι Green Day μας ταξιδεύουν στον χρόνο με τη συλλογή BBC Sessions

Το θρυλικό group παρουσιάζει 16 επιτυχίες του, παιγμένες σε τέσσερα διαφορετικά radio sessions από το 1994 εώς το 2001, για χάρη του Steve Lamacq Show και του BBC Radio 1.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
WEEKLY MUSIC PLEASURE
H Λουίζα Σολομών-Πάντα φροντίζει για τη μουσική μας ενημέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=_ELUtVR1V_I

Από την εποχή που η massive αναγνώριση του American Idiot τοποθέτησε τους Green Day στην «αφρόκρεμα» των stadium rock συγκροτημάτων που πρωταγωνιστούσαν στις χαοτικές αρένες μέχρι σήμερα, οι ζωντανές εμφανίσεις του trio από το Όκλαντ έχουν γίνει αρκετά προβλέψιμες. Μεγάλες εμπορικές επιτυχίες που σημάδεψαν την εφηβεία μας, όπως τα Holiday, Boulevard Of Broken Dreams, Basket Case και When I Come Around, εμφανίζονται στο ίδιο σημείο στο σετ κάθε βραδιάς, από πόλη σε πόλη και από περιοδεία σε περιοδεία. Όλα καλά, θα πείτε, αλλά μια συνέπεια αυτής της τακτικής ήταν η σταδιακή οπισθοχώρηση του σκληροπυρηνικού κοινού του γκρουπ. 

Μεταξύ άλλων, το BBC Sessions, που κυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου από την Reprise, μεταφέρει τον ακροατή σε μια εποχή που οι Green Day χαρακτηρίζονταν ως μια πιο ευμετάβλητη, απρόβλεπτη και σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα ζωντανή ενότητα. Περιλαμβάνοντας τέσσερα radio sessions που ηχογραφήθηκαν μεταξύ της εποχής του Dookie του 1994 και του Warning tour του 2001 – και με αρκετούς ενδιάμεσους σταθμούς για την προώθηση των άλμπουμ Insomniac και Nimrod – αυτή η διαμαντένια συλλογή περιέχει μια σειρά από πολύτιμους λίθους που αναζωπυρώνει την αγάπη των μεγάλων fans για το γκρουπ.

Το track Church On Sunday είναι ένα masterclass, πασπαλισμένο με αφοπλιστική ωριμότητα – «Ο σεβασμός είναι κάτι που θα κερδίσεις, αν έχεις πίστη». Η συμμετοχή κομματιών από το άλμπουμ Insomniac (τα Geek Stink Breath και Jaded συγκεκριμένα) απεικονίζει ένα συγκρότημα που ανταποκρίνεται στη φήμη του Dookie, με την προσθήκη μιας εκπληκτικά αναζωογονητικής διάθεσης. Τα κομμάτια Nice Guys Finish Last and Redundant, από το Nimrod, επισφραγίζουν χρονικά την ακριβή στιγμή που γεννήθηκε η σύγχρονη εκδοχή των Green Day – το σημείο από το οποίο τελικά θα αναδυόταν το American Idiot.

Το BBC Sessions, είναι μια συλλογή από αριστουργηματικά τραγούδια που αποδίδονται σε μια φρέσκια, δυναμική εκδοχή, από ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της Αμερικής. Το να τους ακούς να κάνουν αυτό που αγαπούν χωρίς να στοιχειώνονται από τους κανόνες του μάρκετινγκ, είναι πραγματικά υπέροχο.

Metascore: 84/100
Release Date: 10 Δεκεμβρίου 2021
Label: Reprise

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.