Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΚΟΜΙΚ

Η Νταινέρυς Ταργκάρυεν η Θυελογέννητη, η Καλίσι, η Μητέρα των Δράκων, έγραψε το πρώτο της κόμικ

Η Emilia Clarke δεν θέλει να τη θυμόμαστε μόνο για το “Game of Thrones”. Στις 21 Ιουλίου κυκλοφορεί το πρώτο από τα τρία τεύχη του φεμινιστικού της κόμικ “Μ.Ο.Μ.: Mother of Madness”.

Κεντρική ηρωίδα είναι η Maya, τραγουδίστρια και χωρισμένη μητέρα που ανακαλύπτει ότι έχει περίεργες υπερδυνάμεις και τις χρησιμοποιεί για να ξεσκεπάσει ένα κύκλωμα trafficking. Η θηλυκότητα και η μητρότητα ήταν και οι πηγές έμπνευσης της Clarke, γιατί, όπως λέει, αφού όλοι θεωρούμε τις μαμάδες υπερηρωίδες, κάποιος έπρεπε να τους δώσει υπερφυσικές δυνάμεις.

Αν και το ποιες ακριβώς είναι οι υπερδυνάμεις της Maya παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ξέρουμε πως κάποιες από αυτές συνδέονται με τον έμμηνο κύκλο της. Η Clarke δίνει μια κλωτσιά στο στερεότυπο που θέλει την έμμηνο ρύση να προκαλεί στις γυναίκες μόνο νεύρα. Πως σας φαίνεται τώρα που είναι η πηγή υπερφυσικών δυνάμεων;

Το κόμικ περιγράφεται ως ένα μείγμα ειρωνικού χιούμορ και ελαφρότητας που συνδυάζονται με την πολύ επίκαιρη φεμινιστική ευαισθησία, κάτι σαν τον Deadpool στη φεμινιστική του μορφή.

Όλη η δημιουργική ομάδα αποτελείται από γυναίκες: το σενάριο συνυπογράφει η Marguerite Bennett – την οποία η Emilia Clarke θεωρεί comic guru της – τα σκίτσα είναι της Leila Leiz, ενώ το εξώφυλλο έχει σχεδιάσει η Jo Ratcliffe. Η δημιουργία του “Μ.Ο.Μ.: Mother of Madness” ήταν μια συλλογική γυναικεία δουλειά, όμως η Clarke δημιούργησε το υπόβαθρο, το παρελθόν, όπως και τη στολή της Maya. Μάλιστα η μάσκα της είναι σαφής αναφορά στην μπαλακλάβα που φοράνε τα μέλη της ρωσικής φεμινιστικής ροκ μπάντας και ακτιβιστικής ομάδας διαμαρτυρίας Pussy Riot.

Η επαφή της Emilia Clarke με τον κόσμο των κόμικς ξεκίνησε ως παιδικό τραύμα, αφού ο comic nerd αδερφός της δεν άφηνε τη μικρή του αδερφή να πηγαίνει μαζί του στα «κομικσάδικα». Ακόμα και όταν κατάφερνε να τρυπώσει, έβλεπε ελάχιστα κορίτσια και ακόμα λιγότερα εξώφυλλα με γυναικείες παρουσίες. Ακόμα και σήμερα, στην εποχή της κατ΄επίφαση ισότητας, oι γυναίκες απεικονίζονται συνήθως ως αιθέριες, σέξι υπάρξεις, που πέρα από τις υπερδυνάμεις τους, χρησιμοποιούν ως όπλο τη σαγήνη. Οι γυναίκες αγκαλιάζουμε τη σεξουαλική μας πλευρά, αλλά δεν είμαστε μόνο αυτό και είναι καιρός να αντιμετωπιζόμαστε ως θηλυκές ολότητες.

Οι φωτογραφίες “Μ.Ο.Μ.: Mother of Madness” δημοσιεύτηκαν πρώτη φορά στο Entertainment Weekly.

POP TODAY
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.