ΜΟΥΣΙΚΗ

Το φετινό Coachella σε 25 στιγμιότυπα

O Kanye σε ρόλο ιεροκήρυκα, τα πανταχού παρόντα Coachella babes και η πλήρης επικράτηση της hip hop/pop χαρακτήρισαν και το φετινό φεστιβάλ.

Kanye West επί το έργο…(Φωτογραφία: Facebook)

Ύστερα από το πρώτο του τριήμερο, το Pitchfork το χαρακτήρισε «ένα φεστιβάλ χτισμένο για το Youtube». Και είναι γεγονός πως πλέον τα μεγάλα φεστιβάλ υποτάσσονται στην hip hop/pop πρωτοκαθεδρία περισσότερο από ποτέ, πράγμα από το οποίο δεν θα ξέφευγε και η φετινή διοργάνωση του Coachella, που και φέτος έτρεξε τα δύο προηγούμενα τριήμερα: 12-14/4 και 19-21/4, στο Ίντιο της Καλιφόρνια.

Με την περσινή εμφάνιση της Beyonce, που χάρισε στο φεστιβάλ την επωνυμία “Beychella”, να χαρακτηρίζεται μέχρι και ιστορική – τυχαίο πως το σχετικό ντοκιμαντέρ Homecoming κυκλοφόρησε στο Netflix ανάμεσα στα δύο φετινά τριήμερα;-, στο φετινό line up διαβάσαμε με μεγάλα γράμματα μερικά από τα ονόματα που «συμβαίνουν τώρα»: Childish Gambino, Ariana Grande, Billie Eilish, Rosaliaαλλά και Tame Impala για όσους επιμένουν στις κιθάρες, ενώ η εμφάνιση που φαίνεται πως θα συνεχίσει να συζητιέται λίγο παραπάνω ήταν αυτή του Kanye West το δεύτερο Σάββατο της διοργάνωσης. 

Ο «ευφυής τρελός κύριος Kardashian» ανέβηκε σε έναν λόφο, λίγο πιο πέρα από τις κανονικές σκηνές του φεστιβάλ, κι όπως και με την Beyonce πέρυσι, έτσι και φέτος με αυτή την εμφάνιση, φαίνεται πως η αφροαμερικάνικη κουλτούρα έκανε άλλη μια ισχυρή δήλωση, ανατρέχοντας στις ρίζες της. Πώς; Με έναν από τους πιο ταλαντούχους ράπερ και παραγωγούς της τελευταίας δεκαπενταετίας να επιστρατεύει μια gospel χορωδία, μουσικούς και χορευτές και ο ίδιος να παίζει το ρόλο του ιεροκήρυκα που κάνει το «κυριακάτικο κήρυγμά» του. Είναι το περίφημο Sunday Service που ο Kanye είχε ήδη παρουσιάσει 2-3 φορές τον τελευταίο καιρό αλλά πια περνάει σε άλλη διάσταση μετά τη φεστιβαλική του καθιέρωση.

Και επειδή μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, ο Kanye, αλλά και 24 ακόμη στιγμιότυπα από το φετινό Coachella, περιμένουν για σκρολάρισμα παρακάτω…

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.