Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
TIMELINE

Whereswilder, χαιρόμαστε που υπάρχετε

Το τρίτο άλμπουμ του αθηναϊκού συγκροτήματος, Movement In Place, μετέτρεψε το πρωινό της Κυριακής σε ένα νοητό ταξίδι στη «γη της επαγγελίας» των 70s.
Φωτογραφίες: Evan Maragkoudakis

Ως Movement In Place, οι Αθηναίοι Whereswilder ορίζουν εκείνη τη νοητική διαδικασία που συντελείται όταν ο χρόνος «σταματάει» ξαφνικά, δίνοντάς σου την ευκαιρία να παρατηρήσεις και να συνειδητοποιήσεις όσα συμβαίνουν γύρω σου. Κάτι τέτοιο συνέβη λίγο αφότου πάτησα το play, για την ακρόαση του νέου τους άλμπουμ. Κατεβάζοντας μερικές γουλιές από τον πρωινό κυριακάτικο καφέ, αφέθηκα στη στιγμή της εξερεύνησης των 13 κομματιών του, που με ταξίδεψαν νοητά σε περασμένες εποχές.

Το Movement In Place αποτελεί την τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος, η οποία κυκλοφόρησε στις 12 Νοεμβρίου από τη United We Fly. Ηχογραφήθηκε στα Electric Highway Studios, στην Αθήνα, ενώ για την παραγωγή του, η μπάντα συνεργάστηκε στενά με τον Γιάννη Βούλγαρη (ντράμερ των Bazooka).

Τη φωτογραφία του εξωφύλλου επιμελήθηκε ο φωτογράφος Έβαν Μαραγκουδάκης και ο πίνακας που απεικονίζεται στον ίδιο χώρο με τη μπάντα αποτελεί έργο του Στέφανου Πλέτση. Τα δύο οπτικά στοιχεία αποτελούν με τη σειρά τους ερμηνείες του τίτλου του άλμπουμ παρέχοντας στον ακροατή μία ολοκληρωμένη οπτικοακουστική και αισθητική εμπειρία, που στρέφει την πυξίδα της στο παρελθόν.

Ο ήχος του νέου υλικού, βρίσκει τους Whereswilder να αντλούν έμπνευση από τη μουσική πολυχρωμία της δεκαετίας του ‘70, που τους συντροφεύει από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, βάζοντας τη σφραγίδα της στην ταυτότητά τους. Στοιχεία από είδη και ιδιώματα όπως soft rock, soul, funk και singer-songwriter, ντύνουν τις νέες συνθέσεις, καθεμιά από τις οποίες περιγράφει καθολικά και από μία καθημερινή ιστορία που θα μπορούσε να έχει συμβεί σε οποιονδήποτε.

Ακούγοντας τα κομμάτια του δίσκου, το μυαλό μας κινείται πιο γρήγορα από τη φρενήρη καθημερινότητα. Γίνεται παρατηρητής της, την ερμηνεύει και -ενίοτε- οδηγείται σε μικρές στιγμές επιφοίτησης, ικανές να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του σε σχέση με τον ίδιο του τον εαυτό, τον περίγυρό του αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο ζει. Εάν οι θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής, περιλαμβάνουν κι αυτή την περιήγηση, τότε οι Whereswilder ξέρουν να την κάνουν εντυπωσιακά καλά.

Το Movement In Place είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή, Limited Edition Digisleeve CD, Limited Edition Black Vinyl και σε Deluxe Edition Crystal Clear LP. Στη Deluxe έκδοση εμπεριέχεται αποκλειστικά ένα bonus lathecut 7” με δύο ακόμη tracks: το ακυκλοφόρητο τραγούδι “Free” και μία ζωντανή εκτέλεση του τραγουδιού “Helping Hand”, τα οποία δε διατίθενται στην ψηφιακή έκδοση του album ή σε κάποια άλλη μορφή.

Βρείτε το album σε όλες τις Digital Πλατφόρμες 
Βandcamp 
UWF store 
Follow Whereswilder
Facebook | Instagram | Spotify |Youtube

Follow United We Fly
Official WebsiteFacebook Page | Instagram

POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.