Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaTIMELINE

Robbie Williams: Όταν δεν τραγουδά, ζωγραφίζει ασπρόμαυρους πίνακες

Τους οποίους και θα παρουσιάσει, με τη βοήθεια του φίλου του και σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Ed Godrich, σε μια νέα έκθεση στη gallery Sotheby’s, στη New Bond Street του Λονδίνου από τις 13 έως τις 25 Μαΐου.
Φωτογραφία: Balazs Mohai
Robbie Williams

«Μοιάζει σαν να είμαστε στο ίδιο συγκρότημα. Η οπτική για τη ζωή και η ευαισθησία σε αυτή, είναι παρόμοια και για τους δύο μας. Σκέψου σαν ο Ed Godrich να παίζει πιάνο και εγώ να γράφω τις μελωδίες και τις λέξεις. Σκέψου σαν να γράφουμε τραγούδια χωριστά και μετά να τα συγκεντρώμουμε. Σκέψου πως είμαστε σαν ένα μουσικό συγκρότημα»

Η χρονιά αυτή για τον Άγγλο ποπ σταρ θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα. Οι ζωγραφικές του επιδεξιότητες όμως δεν θα είναι οι μόνες που θα μας απασχολήσουν. Μια νέα ταινία για τη ζωή του με τίτλο Better Man είναι ήδη στα σκαριά και τα στοιχήματα πέφτουν βροχή για το ποιες από τις δεκάδες μοναδικές και θεοπάλαβες ιστορίες του, θα καταφέρουν να βρουν το δρόμο της μεγάλης οθόνης.

Η έκθεση των ασπρόμαυρων πινάκων του Williams που μοιάζει να μοιράζεται με τον συνεργάτη του εδώ και πέντε χρόνια την αγάπη του για την Outsider art, δεν θα είναι όμως το μόνο project που θα περάσει την πόρτα της γκαλερί στην καρδιά της πόλης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το νεοσύστατο εικαστικό δίδυμο, θα επιμεληθεί για τον οίκο (και μέσω της Guardian), την πώληση μιας σειράς έργων μερικών από των πιο αγαπημένων του καλλιτεχνών. Σημειώνουμε για τους περίεργους, μεταξύ άλλων, τον Damien Hirst, τον Jean- Michel Basquiat και τον Grayson Perry .

«Η τέχνη είναι πραγματικά αυτό που θες εσύ να είναι. Ακριβώς όπως και η μουσική, έχει την ικανότητα να καταπραΰνει και να προσφέρει την παρέα της ειδικά αν είσαι μόνος» σπεύδει να διευκρινίσει αυτός που ξεσήκωσε 80.000 κόσμου στο Terra Vibe της Μαλακάσας πριν κάποια χρόνια, με την άνεση έφηβου πιτσιρικά, «η τέχνη και η μουσική έχουν σημαδέψει τα σκαμπανεβάσματα μου, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως πάντα είχαν και έχουν τη δύναμη να αλλάζουν πως νοιώθω κάθε στιγμή»

https://www.youtube.com/watch?v=AIRCQo34lC0

Αν ρωτήσεις τους ειδικούς που ξημεροβραδιάζονται χωρίς πρόβλημα στον λαβύρινθο του Sotheby’s  θα σου πουν πως τα έργα του νέου αυτού παράξενου διδύμου δείχνουν να επηρεάζονται από τα πολυάριθμα ενδιαφέροντα τους και τις ιδιαίτερες εμμονές τους. Όλα αυτά που αγγίζουν ούτως ή άλλως δηλαδή τη σύγχρονη τέχνη του δρόμου, τη μουσική, την ποπ κουλτόύρα, τα γραφικά και τo design. Με ένα θετικό ακαταμάχητο τρόπο. Αλλα πάλι, αυτά, τα λένε και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, στο βίντεο. 

Τον περασμένο μήνα ο Robbie Williams πούλησε δύο κομμάτια του Bansky σε δημοπρασία για συνολικά 7 εκ. λίρες. Το κομμάτι του μυστήριου γκραφιτά με τίτλο Vandalized Oils (Choppers) άγγιξε τα 4,4 εκ ενώ το έργο του Girl With Balloon τα 2,8 εκ. Ο Robbie Williams είχε δεχτεί τα έργα από τον ίδιο τον Banksy από τις αρχές της δεκαετίας του 2000

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.