The Famous Chef Aris Vezenes,December 2014

Ο Άρης Βεζενές γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει κάποιος για να πετύχει τους στόχους τους.  Με αφορμή το διαγωνισμό για νέους chefs, S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016 που «τρέχει» αυτό το διάστημα, ζητήσαμε από το διακεκριμένο και αγαπημένο σεφ, να μοιραστεί μαζί μας τι είναι αυτό που κάνει κάποιον να ξεχωρίσει. Ο Chef, που ήταν «Chef Mentor» του νικητή της περιφέρειας της Μεσογείου στον περσινό διαγωνισμό, μας εμπνέει για μία ακόμα φορά με συμβουλές για το πώς να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε, ό,τι και εάν είναι αυτo.

  • Μην φοβάσαι την αποτυχία αλλά τους χαμηλούς στόχους.
  • Προσπάθησε να διαφοροποιηθείς από τους άλλους. Καλύτερα να αποτύχεις πρωτοτυπώντας παρά να πετύχεις μιμούμενος.
  • Η επιτυχία δεν είναι δεδομένη ούτε η αποτυχία είναι μόνιμη, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δουλέψεις σκληρά.
  • Υποστήριξε τις αποφάσεις σου μέχρι τέλους, υλοποίησε τες με ευελιξία.
  • Προσπάθησε για το αδύνατο, έτσι θα έχεις το καλύτερο δυνατό.
  • Η επιδίωξη ακόμη και των πιο μεγάλων στόχων πρέπει να γίνεται ήρεμα και γαλήνια.
  • Σταμάτα να μιλάς και άρχισε να ακούς.
  • Προσπάθησε μέσα από την δουλειά σου να κάνεις τα πιο περίπλοκα να φαίνονται φοβερά απλά, αυτή είναι η πραγματική τέχνη της δημιουργικότητας.
  • Να προσπαθείς να ξεπερνάς εμπόδια που σε τρομάζουν αλλά και σε συναρπάζουν ταυτόχρονα.
  • Συνέχισε να προχωράς, αναζήτησε αυτό που θέλεις, βρες τις συνθήκες που σε εκφράζουν, αν όχι, φτιάξε τις δικές σου.
  • Ο φόβος ανησυχίας προκαλεί δημιουργικότητα.
unnamed
Ο διαγωνισμός S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016 πραγματοποιείται για 2η χρονιά και αναζητά τα ταλέντα που θα αφήσουν το δικό στους στίγμα στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Οι νέοι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους μέχρι τις 31/03. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.finedininglovers.com Μπορείτε να απολαύσετε τις δημιουργίες του Chef Άρη Βεζενέ, στο εστιατόριο Vezene, Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια, τηλ. 210.72.32.002