Juicy Grill – Suburbia
O Δημοσθένης Κουβαράκης είναι φαν της σειράς Sopranos του ΗΒΟ. Έχει βάλει στους τοίχους φωτογραφίες του Toni και της παλιοπαρέας από το Νιου Τζέρσι ενώ έχει δώσει το όνομά του σε ένα μπέργκερ. Βρίσκεται στο Χολαργό και τα εξαιρετικά του μπέργκερ τα σερβίρει σε αφράτα ψωμάκια ή σε brioche ή σε bagel. Το μπιφτέκι είναι πολύ ζουμερό, η συνοδευτική πατάτα ψήνεται ολόκληρη σε αλουμινόχαρτο και οι σως σπιτικές. Δοκιμάσαμε το “deli” Sopranos με παστράμι και μουστάρδα dijon, το Chicago με γραβιέρα, καραμελωμένα κρεμμύδια, iceberg, ντομάτα και aioli μαγιονέζα και ήταν μπόμπα. Το μενού έχει 15 μπέργκερ κι όπως ο ίδιος λέει έχει ιδέες για άλλα τόσα και σιγά σιγά θέλει να τα βάλει στον κατάλογο. Πολύ θετικό ότι το φαγητό του είναι ελαφρύ και δεν βαρυστομαχιάζει.
Juicy Grill: Kεραμεικού 2, Χολαργός, 210 5203201, www.juicygrill.gr
American Burger – Το Αμερικάνικο
Μια Ford του ‘55 έξω από το μαγαζί, κιθάρες και δισκάκια του Elvis στους τοίχους, κόκκινα καθίσματα και neon λάμπες που σε κάνουν να νομίζεις ότι θα βγει η Μία Γουάλας να χορέψει με τον Βίνσεντ Βέγκα όπως στο Pulp Fiction. To American Burger υπάρχει στην Ελλάδα από το 2004 μας λέει ο Δημήτρης, υπεύθυνος του μαγαζιού, και πέρσι μετακόμισε στην λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού. Τα μπέργκερ του έχουν σκέτο μοσχαρίσιο κρέας χωρίς μπαχαρικά. Σκόρδα, κρεμμύδια τα ξεχνάτε και δε θα τα βρείτε στον κιμά. Είναι θεματικό μαγαζί αμερικάνικου τύπου με φανατικό κόσμο. Το Σάββατο έχει μουσική, ο κόσμος χορεύει ή κάθεται σε μια κομμένη Corvette του ‘58 και τρώει το μπεργκεράκι του. Είναι ένα diner από αυτά που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, η ατμόσφαιρα είναι λες και βγήκε από ανεξάρτητο φιλμ της δεκαετίας του ‘60 και ‘70. Εκεί κάνουν και events εταιρίες αμερικάνικων ουίσκι, οι Χαρλεάδες, γενικά όσοι θέλουν να έχουν σχέση με την αμερικάνικη κουλτούρα. Λειτουργεί σαν κοινότητα και βρίσκεται κοντά στη μπεργκερομάνα Γλυφάδα που έθρεψε γενιές και γενιές junk καλοφαγάδων από την εποχή που υπήρχε το Queen για να εξυπηρετεί τα αμερικανάκια της βάσης. Από τα 12 μπέργκερ που έχει ο κατάλογος δοκιμάσαμε ένα μεγάλο και ζουμερό bacon mushroom melt με μανιτάρια και μπέικον και τη γνωστή cheez whiz σως και νιώσαμε σαν αμερικάνοι από το Ντάλας. Δεν κάνουν τσιγκουνιές στις πατάτες (αν και κατεψυγμένες ήταν οκ) και στο τσένταρ και τo αφράτο ψωμάκι ήταν επικό.
American Burger: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 4, Ελληνικό, 210 9629996, http://www.americanburger.gr
Colibri – Το hip
Το Colibri θέλει υπομονή. Είναι μικρό μαγαζί συγκριτικά με τη φήμη που έχει και τις ανάγκες που δημιούργησε στον κόσμο από αυτά που προσφέρει. Είναι σχεδόν πάντα γεμάτο, ειδικά αυτό στην Παγκρατιώτικη Εμπεδοκλέους (της Αναπαύσεως λειτουργεί περισσότερο ως delivery) και φτιάχνει πίτσα, ζυμαρικά, μπιφτέκια και μπέργκερ. Ίσως πρόκειται για το πιο value for money εστιατόριο της πόλης. Ο κιμάς ετοιμάζεται λίγο μετά την παραγγελία, το μπιφτέκι είναι μεγάλο και ζουμερό, οι πρώτες ύλες φρέσκες και δεν γίνεται να μην έχετε δοκιμάσει ακόμα το κλασικό cheese ή το bacon mushroom.
Colibri: Εμπεδοκλέους 9-13, Παγκράτι, 210 7011011
Nixon – Με μαρμελάδα
Στο Nixon, στον Κεραμεικό, ο Marko Rossi φτιάχνει τρία μπέργκερ που συνδυάζουν το street food με τον γκουρμέ καθωσπρεπισμό. Το Νixon με τυρί, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια σε μπαλσάμικο, το Classic με τσένταρ, ντομάτα, κρεμμύδι, γλυκιές πίκλες παραγωγής του και το Turkey με τυρί comte και την εξαιρετική μαρμελάδα cranberry που δένει υπέροχα, όλα αυτά σερβιρισμένα με φρεσκοκομμένες πατάτες. Να τα δοκιμάσετε και τα τρία για να γλείφετε μετά τα δάχτυλα σας.
Νixon Bar: Αγησιλάου 61, Αθήνα, 210 3462077
Στην επόμενη σελίδα το Streating, το FOOD Str. και το Γκελ Bistrot.