Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΔΙΕΘΝΗ

Το Τουρ ντε Φρανς έφτασε στο Παρίσι. Ανταπόκριση του Bernard Steffin.

Το Τουρ ντε Φρανς είναι το διασημότερο ποδηλατικό γεγονός στον κόσμο, όπου οι ποδηλάτες διανύουν 3.500 χλμ.γύρω από την Γαλλία. Την Κυριακή 28 Ιουλίου χιλιάδες θεατές βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού για να δουν την τελική διαδρομή του αγώνα.
Φωτογραφίες και κείμενο: Bernard Steffin / FOSPHOTOS

 

Σε όλους όσους δεν έχουν ακούσει ποτέ πριν για το Τουρ Ντε Φρανς (Tour De France), θα έλεγα ότι είναι ένα ποδηλατικό αθλητικό γεγονός, το διασημότερο ίσως στον κόσμο, στο οποίο εδώ και 106 χρόνια περίπου οι αθλητές διανύουν 3.500 χλμ.γύρω από την Γαλλία στη διάρκεια τριών εβδομάδων. Εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως το παρακολουθούν. Την Κυριακή 28 Ιουλίου, το τελευταίο στάδιο αυτής της εξουθενωτικής διαδρομής έφτασε στις 7 μ.μ. στους δρόμους του Παρισιού, για να στεφθεί ο τελικός νικητής. Για φέτος ήταν ένας 22χρονος ποδηλάτης από την Κολομβία, που ονομάζεται Egan Bernal. Φαίνεται ότι θα επιστρέψει και του χρόνου και ότι θα κερδίζει πιο συχνά …

Στην τηλεόραση βλέπουμε τους ποδηλάτες, τους προπονητές, τους μάνατζερ κλπ. Αλλά ποιοι είναι οι θεατές; Σε αυτές τις φωτογραφίες ρίχνουμε μια φευγαλέα ματιά στο φίλαθλο πλήθος, αυτό που έχει μαζευτεί ακριβώς πάνω στην οδό Ρυ Ντε Ριβολί (Rue de Rivoli), δίπλα στον Λούβρο και στον κήπο Ζαρντέν Ντε Τουλερί (Jardin des Tuilleries). Είναι τόσο πολύχρωμα όλα, οι άνθρωποι οι σημαίες οι στολές, όσο θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι. Αν και πρόκειται για ένα ολοκληρωτικά σούπερ μάτσο αντρικό θέαμα, ανάμεσα στο πλήθος που παρακολουθεί υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες και παιδιά. Μετά τα Κίτρινα Γιλέκα (Gilet Jaune), είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε και Κίτρινες Φανέλες (Maillot Jaune) στα Ηλύσια Πεδία.

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.