Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Διάστημα στο Σύνταγμα

Πήγαμε στην European Space Expo που θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Αθήνας μέχρι τις 5/4.
Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα
e1

Όποιος έχει περάσει τις τελευταίες μέρες από το Σύνταγμα είναι αδύνατον να μην την έχει προσέξει. Σε έναν φουτουριστικό θόλο, στην καρδιά της πλατείας, στεγάζεται η έκθεση European Space Expo η οποία επισκέπτεται την Αθήνα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής της περιοδείας. Σκοπός της είναι η ενημέρωση των πολιτών ως προς τα οφέλη των ευρωπαϊκών διαστημικών ερευνών κι εφαρμογών στην καθημερινή μας ζωή.

e12
e2

Η έκθεση αποτελείται από δώδεκα θεματικές ενότητες. Η κάθε μια παρουσιάζεται μέσω διαδραστικού υπολογιστή όπου το κοινό, με τη χρήση πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, ενημερώνεται αναλυτικά. Στο τέλος μπορεί και να τσεκάρει τις γνώσεις του κάνοντας και το αντίστοιχο κουίζ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ξεχωριστή για το ελληνικό κοινό ενότητα που αφορά τη σχέση μεταξύ των διαστημικών δραστηριοτήτων και της χώρας μας.

e10
e4
e11
e8

Στο κέντρο βρίσκεται μια εντυπωσιακή διαδραστική υφήλιος όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει ,μέσω επιλογών από υπολογιστή, το αποτύπωμα που αφήνουν στην επιφάνεια της γης φυσικά φαινόμενα αλλά και ανθρώπινες δραστηριότητες. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε δύο σημαντικά ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα  το Galileo και το Copernicus. Υπολογίζεται πως η ευρωπαϊκή οικονομία θα ωφεληθεί με περίπου 90 δισεκατομμύρια μόνο από τα πρώτα 20 χρόνια της λειτουργίας τους.

e6
e7

Τέλος πραγματοποιούνται καθημερινά θεματικές ομιλίες από ερευνητές και καθηγητές πανεπιστημίου, των οποίο το πρόγραμμα μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα της έκθεσης.

Λίγα trivia: η έκθεση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Αθήνα είναι η 28η πόλη που τη στεγάζει. Την έχουν επισκεφθεί ήδη 40.000 πολίτες ενώ αυτή την εβδομάδα ο αριθμός τους διεθνώς ξεπέρασε τις 600.000.

 

Θα παραμείνει στην πλατεία Συντάγματος μέχρι και τις 5 Απριλίου (Δευτέρα – Πέμπτη: 9.00 – 20.00, Παρασκευή – Σάββατο : 10.00 – 21.00, Κυριακή 10.00 – 20.00)

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.