antreas

Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι η μεγαλύτερη μειονότητα στον κόσμο αποτελώντας περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού.  Στην Ελλάδα το 10% έχει κάποια μορφή αναπηρίας και στην πλειοψηφία τους βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία.

Άραγε τί θα συνέβαινε αν όλοι είχαν ίδια δικαιώματα διεκδίκησης εργασίας; Ειδικά όταν μιλάμε για την πιο μορφωμένη γενιά ΑμεΑ που έχει υπάρξει, με πρόσβαση σε ιντερνετικά μαθήματα, online σεμινάρια, ανοιχτά πανεπιστήμια κ.α.

To Career Fair.4all είναι η πρώτη διοργάνωση που φέρνει την ελληνική αγορά εργασίας κοντά στα άτομα με αναπηρία. Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 (11πμ-7μμ) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εταιρείες, φορείς και ειδικοί σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εμψύχωσης θα συνευρεθούν με ανθρώπους με κάποια μορφή αναπηρίας σαν ένα πρώτο βήμα γνωριμίας και αλληλεπίδρασης.

Σκοπός του Career Fair.4all είναι να κινητοποιήσει το εργοδοτικό περιβάλλον σε θέματα εργασιακής περιθωριοποίησης και να δημιουργήσει συνθήκες επαγγελματικής προοπτικής και απορρόφησης για ένα ενεργό ανθρώπινο δυναμικό το οποίο μένει στην αφάνεια.

bas&olga

Βασικός άξονας του Career Fair είναι η προσωπική επαφή των ατόμων με αναπηρία με στελέχη επιχειρήσεων (μέσω της πραγματοποίησης συνεντεύξεων ή της συζήτησης πάνω στο βιογραφικό του υποψηφίου) και η ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους προφίλ.

Ήδη και οι δύο πλευρές – εταιρίες και συμμετέχοντες ΑμεΑ- έχουν παραστεί σε ειδικά σεμινάρια προετοιμασίας. Οι μεν εταιρίες παρακολούθησαν ειδικό σεμινάριο από το British Council στα πλαίσια του προγράμματος του Ισότητα & Διαφορετικότητα σχετικά με την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία. Και οι δε υποψήφιοι είχαν συμβουλευτική σε θέματα επικοινωνίας, βιογραφικού και συνεντεύξεων από το προσωπικό της εταιρίας άνθρωπινου δυναμικού Randstad.

marianna

Πάνω από είκοσι επιχειρήσεις θα παραστούν στην Ημέρα Καριέρας η καθεμιά με δικό τους περίπτερο και κάποιες από αυτές με ήδη ανακοινωμένες θέσεις εργασίες για άτομα με αναπηρία (JTI, ‘Sales Assistant’ / Leroy Merlin, ‘Πωλήσεις, Κέντρο Αγορών, Μάρκετινγκ’ / Intrasoft, IT – software development ktl).

Τί θα αποτελούσε επιτυχία για το CareerFair.4all? “Στόχος μας δεν είναι ο αριθμός προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν στο Career Fair.4All αλλά η αλλαγή της εργασιακής νοοτροπίας στην Ελλάδα. Επιτυχία για μας θα είναι μέσα στους επόμενους έξι μήνες οι άνθρωποι με αναπηρία να τολμήσουν να στείλουν τα βιογραφικά τους και τα βιογραφικά αυτά να τύχουν ανταπόκρισης” μας λέει ο Κωσταπάνος Μιλιαρέσης, ιδρυτής της Glovo.4all όπου έχει την βασική διοργάνωση του event.

Το Career Fair.4all καλεί ΟΛΟΥΣ να στηρίξουν την καμπάνια του #IAmHere

  1. Τύπωσε το μήνυμα #IAmHere σε λευκό χαρτί
  2. Τράβηξε φωτογραφία τον εαυτό σου κρατώντας ψηλά!
  3. Πρόσθεσε – αν θες – μία φράση – quote που σε εκφράζει
  4. Χρησιμοποίησε το #IAmHere και κάνε tag @glovo.4all
  5. Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα (facebook, instagram, twitter)

Και κάνε την φωνή σου να ακουστεί!

Career.FairFinal
Career Fair.4all Πέμπτη 10 Μαρτίου, 11πμ – 7μμ, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Μηχανουργείο».  Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο http://careerfair4all.com και επίσης μπορείτε να περιηγηθείτε στα κοινωνικά δίκτυα στα hashtag  #IAmHere  #CareerFair4all.